31 mrt 2021 | Favorieten

Favorieten van maart

Een kwart van 2021 is alweer voorbij! De tijd vliegt voorbij, terwijl de wereld nog steeds een beetje stil lijkt te staan. Ik hoop wel dat de meest donkere dagen, letterlijk en figuurlijk, van 2021 achter de rug zijn. De zomertijd is ingegaan, de lente hangt in de lucht en het vaccineren loopt op volle toeren. Vandaag blik ik nog even terug. Wat waren mijn favorieten van maart?

Favoriete maaltijd

Sinds een tijdje ben ik verslaafd aan Shakshuka. Dit gerecht at ik voor het eerst tijdens een vakantie in Israël in 2019. Tot voor kort had ik nog nooit zelf gemaakt, maar dit blijkt zo makkelijk te zijn. Daarnaast is het ook nog eens mega gezond. Hoe ik het maak? Dit heb je nodig:

  • Courgette
  • Blikje tomatenblokjes
  • Twee tenen knoflook
  • Ui
  • Paprika
  • Avocado
  • Feta
  • Koriander
  • Ei
  • Ras el hanout kruiden

Het is heel simpel. Je bakt de gesneden ui en uitgeperste knoflook even een paar minuten aan. Daarna voeg je courgetteblokjes en gesneden paprika toe. Voeg hierbij twee eetlepels Ras el hanout kruiden. Na vijf minuten bakken voeg je de tomatenblokjes toe. Vul daarna het blikje tot de helft met water en voeg ook dit toe. Laat het mengsel ongeveer 15 minuten sudderen. Daarna maak je een kuiltje in de saus en daarin breek je hierin een eitje open. Neem een ei per persoon. Doe een deksel op de pan en laat dit ongeveer 7 minuten op laag vuur staan.

Wij eten dit gerecht met wat gebrokkelde feta erover, avocado on the side en gesnipperde koriander erover. Verder eten wij er graag stokbrood bij of soms gebakken falafel met wat hummus. Alleen deze groenten vind ik zelf niet genoeg.

Favoriete snack

Mijn eerste ijsje van het seizoen is een feit! Dit is dan ook meteen mijn favoriete snack van de maand. Ik ben zo dol op schepijs. In Haarlem is het nog even zoeken naar de lekkerste ijssalon. Luciano’s in Overveen is in ieder geval goedgekeurd!

Favoriete gadget

Nu ik weer wat vaker op de fiets zit, is de Garmin Edge 830 mijn favoriete gadget van deze maand. Hier kun je een review lezen van de fietscomputer. Hoewel ik inmiddels al veel routes in deze omgeving ken, vind ik het toch fijn om af en toe een nieuwe route te maken en te volgen. Op naar veel nieuwe rondjes deze zomer!

Favoriete aankoop

Eindelijk kocht ik nieuwe eetkamerstoelen! Na heel veel maanden online zoeken, kon ik een afspraak maken bij Loods5. Dingen online kopen is makkelijk, maar niet als je iets wilt kopen dat je ook echt zou willen proberen. Nadat ik de stoelen in de winkel zag, was ik meteen verkocht. Ik kreeg op Instagram al veel vragen over de stoelen. Het is een stoel van Loods5 in de kleur champagne.

Favoriete boek

Ik ben het even helemaal kwijt met lezen. Vorig jaar was ik zo goed bezig! Helaas heb ik op dit moment niet echt veel boeken liggen waar ik aan zou willen beginnen. Tips zijn dus welkom! Toch wil ik graag even een boek delen. Eigenlijk gaf ik dit aan mijn vriend voor kerst, maar zelf ben ik er stiekem ook fan van. Het is Simpel van Ottolenghi. Dit kookboek bevat zoveel heerlijke gerechten. Helaas hebben we nog niet veel kunnen proberen, maar dat ben ik zeker van plan.

Favoriete training

Hoewel ik nog niet heel specifieke trainingen heb gedaan de afgelopen tijd, geniet ik wel van alles wat ik kan doen. Onlangs stapte ik weer voor het eerst sinds een lange tijd op de racefiets. Na heel veel weken op de gravelfiets gaat dat ineens zo veel gemakkelijker! Het trapt toch een stuk lichter en sneller. Ik kan niet wachten om weer meer van dit soort ritjes te gaan maken.

Dit waren mijn favorieten van maart. Hoe was jouw maand? Waar genoot jij van?