26 feb 2021 | Interieur

Binnenkijken in ons nieuwe huis

Inmiddels wonen mijn vriend en ik alweer vier maanden in ons huis in Haarlem. Eind juni 2020 werd ons bod geaccepteerd, eind juli was onze hypotheek rond en halverwege oktober kregen we de sleutels in handen. Wat hebben we aan ons huis gedaan? En hoe ziet het er nu uit? Ik laat je even binnenkijken in ons huis.

Op mijn blog heb ik nog niet heel veel gedeeld over ons nieuwe huis. Enerzijds omdat ik heel erg privé vind, maar ook omdat ik vooral over sport schrijf. Toch krijg ik regelmatig vragen over ons huis en interieur en vind ik het ook heel erg leuk om er iets meer over te vertellen.

We hebben een huis met een beneden- en een bovenverdieping gekocht. Boven hebben we twee slaapkamers, een inloopkast en een dakterras. De beide slaapkamers hebben we geheel geverfd. Tevens hebben we boven een nieuwe laminaatvloer laten leggen. Qua kleur kozen we in de ene slaapkamer voor Dead Salmon van Farrow & Ball.

In de andere slaapkamer, dat nu een werkkamer en fietskamer is, hebben we gekozen voor de kleur Oxford Stone van Farrow & Ball.

Beneden was alles gelukkig gewoon wit en ligt een prachtige houten vloer. Daar hoefden we weinig aan te veranderen. Wel hebben we alles nog een keer wit geverfd.

Raamdecoratie

Eén ding wist ik zeker: ik wilde in ons huis goede raamdecoratie. Omdat wij een heel oud en sfeervol huis hebben, vind ik houten jaloezieën voor de woonkamer heel mooi. Boven in de slaapkamers vind ik het belangrijk dat de gordijnen verduisterend zijn. Verder had ik nog niet echt in mijn hoofd wat ik daar passend zou vinden.

Ik kwam in contact met Veneta.com* en mocht bij hun mooie raamdecoratie uitzoeken. Hoe gaaf! Wat me bij Veneta.com meteen al aansprak, is dat ze vooraf langskomen voor een gratis adviesafspraak. Tijdens deze afspraak wordt alles nauwkeurig opgemeten. Dan kan daarin in ieder geval niets mis gaan. Ook had de adviseur van Veneta.com alle kleurstalen mee. Hierdoor kon ik meteen kijken wat passend was in ons huis. De houten witte jaloezieën voor beneden waren daarom ook snel gekozen.

De raamdecoratie voor de slaapkamers vond ik een stuk moeilijker. Echter werd het ons gemakkelijker gemaakt, doordat er aan weerszijden van het raam geen ruimte is voor een hangend gordijn. Hoewel ik dit wel mooier zou vinden, is het gewoon niet praktisch. Een rol- of vouwgordijn is dus het meest passend voor ons. Gelukkig heeft Veneta.com een heel groot assortiment aan mooie vouwgordijnen. Al snel vond ik een aantal mooie stoffen en was de keuze toch ook snel gemaakt. We kozen voor een zandkleurige stof, die ook verduisterend is.

Nooit af

Een eigen huis is natuurlijk nooit af. Inmiddels is de bank gelukkig alweer een aantal weken in huis, hebben we een mooi dressoir van Furnified gekocht en een fijne eettafel bij Loods5. We zijn nog steeds op zoek naar mooie eetkamerstoelen en decoratie voor aan de muur. Onlangs besloten we toch om ook in de woonkamer een kleurtje op de muren te doen. Deze kleur, Joa’s White van Farrow & Ball, is inmiddels ook besteld en gaan we binnenkort gebruiken. Ik ben benieuwd!

*Ik heb de raamdecoratie deels gesponsord gekregen van Veneta.com