22 feb 2021 | Dagboek

Mijn week #7

Van winter naar voorjaar in één week, maar daarvoor moesten we wel door een paar grijze en natte dagen heen. Ik had deze week veel werk te doen, maar in het weekend genoot ik daardoor extra van de zonnige dagen. Ook vierde ik mijn verjaardag nog twee keer deze week.

Maandag

Dit voelde echt als ’the day after’, een soort kater. Na zo’n heerlijk verjaardagsweekend vond ik het lastig om weer aan het werk te gaan. Tussen mijn werk door liep ik nog een rondje hard door de smeltende sneeuw. Dit was trouwens meer een soort Slush Puppy geworden.

Dinsdag

Vandaag werkte ik een eerste proefdag voor LINDA.nl. Dit was voor mij wel even wennen, omdat ik hierdoor niet echt meer mijn eigen tijd in kon delen. ’s Avonds besloot ik na het eten nog even hard te lopen. Helaas was dat net het moment waarop het met bakken uit de lucht kwam. Toch voelde ik me extra voldaan na afloop.

Woensdag

Mijn tweede proefdag bij LINDA.nl bestond weer uit het schrijven van heel veel artikelen. Na deze werkdag wandelde ik een fijn rondje door Haarlem met een vriendin en aan het eind van de wandeling kwam ik langs SLA, waar ik ons avondeten ophaalde. De Vegan Kapsalon blijft mijn favoriet!

Donderdag

Vandaag kon ik weer een dagje werken aan Vrouwen die Fietsen en Japkejanneke.nl. Ik had meerdere meetings in de ochtend. Verder nam ik een podcast op voor mijn online programma. Op dit moment is de inschrijving open en je kunt dus nog meedoen. Ik heb heel veel berichtjes gekregen en de eerste aanmeldingen zijn al binnen. Heb je interesse? Wacht dan niet te lang! Ik heb deze ronde maar een beperkt aantal plekken.

Aan het eind van de werkdag had ik met een vriendin afgesproken bij het Amsterdamse Bos om daar een rondje te gaan rennen. Ook op dat moment kwam het met bakken uit de lucht. Ondanks de regen was het heerlijk om hard te lopen en ondertussen gezellig bij te kletsen.

Vrijdag

Weekend! Op vrijdagochtend werkte ik nog wat dingen uit en daarna trok ik mijn hardloopschoenen weer aan. Het zou de eerste stralende voorjaarsdag gaan worden! ’s Ochtends was het nog te koud voor een korte broek, maar ik wist zeker dat het dit weekend zou kunnen.

’s Middags haalde ik weer taartjes bij Waldo, want zowel vrijdag als zaterdag vierde ik mijn verjaardag nog een keer. Aan het eind van de middag kwam een vriendinnetje. We proostten met (0.0) champagne, bestelden sushi, aten als toetje taart en speelden spelletjes.

Zaterdag

Wauw! Nu is het echt voorjaar! In de ochtend haalde ik een bestelling op bij de Gamma. Daarna haalde ik nog wat laatste boodschappen, want in de middag kreeg ik weer visite voor mijn verjaardag. Aan het eind van de ochtend was het zo ver: een eerste duurloop in korte broek. Yes! Dat voelt altijd zo lekker na een lange winter.

’s Middags vierde ik mijn verjaardag en at ik dus weer taart! Verder keken we ’s avonds Wie is de Mol en ging ik al vroeg slapen, omdat ik heel moe was.

Zondag

Om half 7 ging de wekker, want er stond een mountainbiketochtje met vrienden gepland. En vroeg opstaan is helemaal geen straf als de zon zo mooi opkomt.

We hadden afgesproken in Bergen om het parcours in Schoorl te gaan rijden. In die omgeving mag je voor half 11 in de ochtend ook door het duingebied fietsen. Dat maakt het extra leuk! Eerst reden we dus wat rondes door de duinen en vervolgens doken we het parcours op. Dat was genieten!

Toen we thuiskwamen konden we voor het eerst lunchen op ons dakterras. Dit is zo fijn. In Utrecht en Amsterdam had ik geen buiten: geen balkon en ook geen tuin. Er konden alleen ramen open. Dan voelt dit zo luxe!

Na de lunch deden we wat klusjes in de tuin. Zo probeerden we de tuintafel volledig schoon te maken, maar dat bleek nog meer werk dan gedacht. Aan het eind van de middag besloten we een borrel te drinken op ons dakterras, inclusief bitterballen uit de airfyer. Het was de perfecte afsluiting van deze heerlijke dag.

En nu is het maandag en de weersverwachting is geweldig. Dat maakt me zo blij! Ik heb eerlijk gezegd nooit zoveel last van een winterdip, maar nu pas merk ik dat ik het dit jaar wel had. Misschien komt het door corona? Ik voel me nu zoveel beter dan de afgelopen weken! Ik heb meer energie, levenslust en voel me veel vrolijker. Kom maar op met deze zonnige week!