4 dec 2020 | Essentials, Hardlopen

7 x cadeautips voor een hardloper

Morgen is het pakjesavond en voor het verzinnen van een sinterklaascadeautje zal dit artikel je misschien niet meer helpen. Toch had ik zelf ineens allerlei leuke ideeën voor het kopen van cadeautjes. In dit artikel deel ik mijn cadeautips voor een hardloper. Misschien kan het je inspiratie geven voor de komende kerstdagen of een verjaardag binnenkort.

1. Foamroller

Wat mij betreft is de foamroller echt een leuk en nuttig cadeau voor een hardloper. Ik vind namelijk dat iedere loper af en toe zijn spieren eens over een foamroller zou moeten halen. Je hebt ze in heel veel soorten en maten. Zelf heb ik deze gehad, maar sinds 2020 heb ik ook een samenwerking met Blackroll. Zij bieden een running box aan. Dit is een heel pakket met rollers speciaal voor hardlopers! Hoe tof is dat? In principe zijn alle foamrollers goed. Hoe meer reliëf de roller heeft, hoe pijnlijker het foamen zal zijn.

2. Verlichting

Zeker in deze decembermaand is verlichting een heel handig cadeautje voor een hardloper. Verlichting kun je in veel verschillende winkels aanschaffen. Uiteraard kun je het halen bij de hardloopspeciaalzaken, zoals All4running of Run2Day. Ook via Decathlon of de outdoor winkels (zoals Bever of ANWB) kun je aan goede verlichting komen. Zelf heb ik meerdere soorten verlichting. Met deze armband ben ik altijd heel erg tevreden.

3. Tijdschrift Runner’s World

Wat is er nou leuker dan het geven van een tijdschrift? Een tijdschrift vind ik zelf altijd leuk om te krijgen en vooral wanneer het over hardlopen gaat. Het heeft ook een ideaal prijsje, wanneer je een losse editie geeft. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een abonnement cadeau te doen, indien het budget wat groter is.

4. Oordopjes

Sportoordopjes kunnen goed in de smaak vallen bij een hardloper. Ook dit heb je natuurlijk in heel veel soorten en binnen allerlei prijscategorieën. Heb je echt wat te besteden? Dan kan ik deze oordopjes aanraden van Jabra Elite. Ook JBL heeft mooie oordopjes voor de hardloper. Zelf loop ik eigenlijk het liefst met de AirPods. Nu nog met de oude AirPods, maar hopelijk binnenkort ook met de AirPods Pro.

5. ‘Dreams* Hardloopdagboek’ van Susan Krumins en Patricia Schreurs

Onlangs kreeg ik Dreams thuisgestuurd. In dit hardloopdagboek kun je al je hardloopavonturen bijhouden. Het is een dagboek en werkboek in één om doelgericht te werken aan een gezonder en fitter lijf of aan het bereiken van jouw ultieme hardloopprestatie. Susan Krumins en Patricia Schreurs geven jou inzichten in training, wedstrijdvoorbereiding, gewoontes en voeding van toplopers. Echt een prachtig cadeau voor een gepassioneerde hardloper!

6. Sokken

Sokken zijn altijd goed, toch? Zeker voor een hardloper is het geen straf om een extra setje fijne hardloop sokken te ontvangen. Deze kun je heel gemakkelijk online bestellen bij een hardloopspeciaalzaak! Denk ook eens aan compressiekousen.

7. ‘Eet als een atleet: hardloop editie’ van I’m a Foodie

De boeken van I’m a Foodie zijn altijd super handig! Deze editie van Eet als een atleet is net uit en speciaal gericht aan hardlopers. Er staan handige tips in over voeding, maar ook lekkere recepten. Volgens mij wordt iedere hardloper hier blij van!

Wat heb jij op je verlanglijstje staan? Weet jij nog leuke cadeautips voor een hardloper? Ik ben benieuwd! Een hele fijne pakjesavond allemaal!