26 okt 2020 | Dagboek

Dagboek: verhuizen

Afgelopen weekend was het zo ver: we gingen verhuizen! Binnen een dag waren we over. Naast de verhuizing deel ik ook nog andere belevenissen van mijn week. Kijk je mee?

Maandag

Dit was niet mijn dag. Al om 6.00 ging mijn wekker, omdat ik vroeg in ons huis in Haarlem moest zijn. Vandaag zou de vloer op de bovenverdieping worden gelegd. Na een uur was er nog niemand en begon ik maar eens te bellen. Was er iets misgegaan? Gelukkig bleek er wel iemand onderweg te zijn, maar die was wel anderhalf uur te laat. Precies op het moment dat hij hier zou zijn, had ik een tandartsafspraak. Die kon ik niet meer afzeggen, dus uiteindelijk stond de vloerlegger nog te wachten voor een dichte deur. Onhandige start van de week!

Uiteindelijk is de vloer, met enige strubbelingen, gelegd en was ik aan het eind van de dag terug in Amsterdam. Ik had heel veel behoefte om te gaan lopen en kwam na een uurtje voldaan weer thuis. Zo lekker om even je hoofd leeg te lopen!

Dinsdag

Op dinsdag had ik een aantal afspraken via Zoom. Hierdoor kon ik gewoon een dagje thuis aan het werk. Tussen de afspraken door pakte ik af en toe een doos in. Aan het eind van de dag werkte ik mezelf flink in het zweet tijdens een training bij Wattworks. Doordat ik nu veel minder sport, gaat mijn hartslag sneller omhoog. Enerzijds heel erg fijn, want het is een goed teken dat dit kan. Toch moet ik er ook wel weer aan wennen dat ik de 180 aantik. Dit heeft mijn lichaam maanden niet gekund!

Woensdag

Op woensdag schreef ik eerst een Q&A op mijn blog. Daarna ging ik verder met inpakken en rende ik een rondje door Amsterdam. ’s Avonds vertrokken we naar Haarlem om daar wat laatste klusjes te doen. Omdat het al snel laat werd, bestelden we pizza (bij Nolita) en aten we dit aan onze nieuwe eettafel.

Donderdag

Het was een stralende dag en ik verheugde me erop om op de fiets te stappen. Al vroeg deed ik wat werk om vervolgens de Ronde Hoep te rijden. Wat ik niet wist, was dat het ontzettend hard waaide! Na ruim een uur tegenwind was ik kapot, maar nog lang niet thuis.

In de middag vertrok ik weer naar Haarlem. Er moest nog een muurtje worden geverfd in de slaapkamer. Daarvoor kreeg ik hulp van een vriendin! Super gezellig om zo even bij te kletsen en ons nieuwe huis te laten zien. We sloten de middag af met een wandeling in de zon door Haarlem.

Vrijdag

Op vrijdagochtend plande ik een fijne yogales in met een vriendinnetje bij Bluebirds. Daarna haalden we koffie en liep ik nog even langs de grachten. Wat is Amsterdam zo toch mooi! Dat ga ik zeker wel missen in Haarlem.

In de middag ging ik voor de allerlaatste klusjes naar Haarlem. Op zaterdag zouden we gaan verhuizen, dus ik wilde dat alles opgeruimd en schoon was om onze spullen kwijt te kunnen. Ik stipte nog een muurtje aan en ruimde verfspullen op. Aan het eind van de dag wilde ik een duurloopje doen. Dit kon natuurlijk gewoon in Amsterdam, maar waarom niet alvast in Haarlem? Ik verdwaalde een beetje, maar na 14 kilometer was ik terug. Heerlijk!

Zaterdag

Dé dag om te verhuizen! We hadden onze wekker al vroeg gezet om wat laatste spullen in te pakken. Daarna begonnen we met het inladen van mijn auto en was het wachten op onze coronaproof verhuishulp!

Na twee keer rijden stonden al onze spullen in ons nieuwe huis. Yes! Dat ging soepel. Om half 4 waren we klaar met verhuizen en begon ik met het uitpakken van wat dozen. Het is nog heel erg kaal en leeg in huis, want we komen van een ruimte die twee keer zo klein is als ons nieuwe huis. Ik kan niet wachten om het straks helemaal in te richten. We wandelden naar onze nieuwe supermarkt en kookten uitgebreid in onze nieuwe keuken.

Zondag

Wakker worden in onze nieuwe slaapkamer is heerlijk! Door de wintertijd was ik vroeg wakker en besloot meteen mijn loopschoenen aan te trekken. Ik genoot van een duurloop door de duinen en ik was niet de enige. Zo leuk om al die hardlopers en fietsers al vroeg op zondagochtend tegen te komen in de duinen.

Toen ik thuiskwam stond er een heerlijk uitgebreid (tweede) ontbijtje op mij te wachten met een gebakken eitje, broodjes uit de oven en verse jus. Na het ontbijt gingen mijn vriend en ik even op pad door onze nieuwe buurt. We haalden koffie en ontdekten de Kweektuin, het Kleverpark en het centrum van Haarlem. Ik scoorde alvast wat mooie dinerkaarsen bij de Sissy-Boy.

De rest van de zondag deed ik niet zoveel meer. We kookten, keken Wie is de Mol terug en Zondag met Lubach. Daarna viel ik als een blok in slaap.

Nu is het maandag en dit is mijn eerste werkdag vanuit mijn nieuwe huis! Ik ben zo blij dat het verhuizen achter de rug is. De komende weken zal nog in het teken staan van inrichten en uitpakken, maar dat komt wel. Nu eerst even wennen aan deze nieuwe plek.