3 aug 2020 | Dagboek

Dagboek: vakantie in Italië

Wat een heerlijke week heb ik gehad! Na een vakantie in Italië ben ik weer thuis. Het is maandag en dat betekent tijd voor een dagboekje. Wat heb ik allemaal gedaan in Italië? Ik deel het in dit dagboekje met je!

Maandag

Maandag werd ik wakker met een heerlijk zonnig uitzicht! De ochtenden vind ik altijd zo fijn in dit vakantiehuisje. De stilte van de natuur met de vogeltjes die fluiten en de zon die al lekker warm aanvoelt. Ik kan er geen genoeg van krijgen! Iedere ochtend start ik met een korte meditatie van 10 minuten. Meestal gebruik ik hiervoor de app Headspace, maar soms zoek ik iets op YouTube of Spotify (Lief Leven, bijvoorbeeld).

Eigenlijk had ik deze dag drang om te gaan sporten, maar het voelde als ”moeten” dus ik ging juist niet. Ik wandelde een rondje en daarna gingen we een middagje hangen op het strand: boek lezen, zwemmen en genieten van de zon. We sloten de dag af met een etentje in het dorpje Gardola.

Dinsdag

Deze dag begon ik wel met een rondje hardlopen. Dat was flink zweten! Daarna ging mijn telefoon voor 24 uur uit. Samen met mijn vriend had ik bedacht om eens 24 uur zonder telefoon te zijn. Overdag heb ik daar eigenlijk geen moeite mee, maar juist die uurtjes in de ochtend en de avond zijn zo verslavend. Dat was best even wennen.

Na het ontbijt maakten we een lange wandeling langs prachtige watervallen. Daarvan raakten we zo oververhit dat we wel een duikje in het meer konden gebruiken. ’s Avonds kookten we zelf in ons huisje en speelden we een spelletje Rummikub.

Woensdag

We besloten een nieuwe gravelroute te proberen. Op zondag hadden we ook al een klein ritje gemaakt in de buurt van Riva. Vandaag rijden we richting het zuiden. Onze routes vinden we overigens gewoon via Komoot. We kiezen dan voor een gemiddelde of makkelijke mountainbike route, want deze zijn meestal ook goed geschikt voor de gravelfiets. We parkeren bij San Felice del Benaco en rijden dan via allemaal onverharde wegen richting Sirmione. Dit stadje ligt op een schiereiland middenin het Gardameer. Het wordt ook wel het Venetië van het Gardameer genoemd, maar dat is vooral vanwege het aantal toeristen. De fiets mag het stadje niet in dus deze parkeerden we aan het begin. Gelukkig hadden we een slot bij ons!

In Sirmione lunchten we met een Piadine en een cola om vervolgens weer op de fiets terug te gaan. De route terug was net iets anders dan de heenweg, maar wel ontzettend pittig. Het was ruim 34 graden en ik denk dat ik nog nooit zoveel gezweet heb! Ik was gesloopt.

’s Avons gingen we dan ook makkelijk uiteten: een heerlijke carpaccio, pizza en tiramisu bij ons favoriete Il Camino!

Donderdag

Op donderdag hadden we wel een rustig dagje verdiend. In de ochtend liep ik een klein rondje hard en de rest van de dag ploften we bij Limone op het strand. We vonden een heel klein en afgelegen strandje, toen we richting een nieuw aangelegd fietspad liepen. Na een paar uurtjes pakten we de auto en reden we nog even naar ons favoriete dorpje Gargnano. Daar genoten we van lekkere hapjes op het strand, terwijl de meeste mensen richting huis gingen. Zo fijn om later op de dag nog bij het meer te zijn. ’s Avonds hadden we echt geen zin meer om zelf te koken en gingen we wederom uiteten en ging ik voor de zoveelste keer voor een pizza parma met burrata! Lekker!

Vrijdag

De laatste dag alweer van onze vakantie. Ik ging een halfuurtje hardlopen en daarna namen we een duikje in het zwembad bij ons huisje. Ook wilden we nog even naar Riva, want op zondag hadden we daar maar kort rondgekeken. We ploften op een terrasje voor een lekkere lunch en wandelden door de mooiste straatjes. Na een laatste duik in het meer reden we terug naar huis.

Het huisje moest opgeruimd worden en schoongemaakt, want op zaterdag zouden mijn ouders komen. We sloten onze vakantie ’s avonds in stijl af met een laatste diner bij Il Camino en doken op tijd ons bed in.

Zaterdag

Over deze dag kan ik weinig boeiends vertellen. We stapten om 7.00 in de auto om de ruim 1300 kilometer terug naar Amsterdam af te leggen. Ik vind autorijden niet zo erg, maar stilzitten wel. Dat zijn dus best lastige dagen! Tegen 21.00 waren we thuis en keken we nog gauw even de samenvatting van de Strade Bianche terug.

Zondag

De vakantievibe bleef bij mij nog een beetje hangen en ik deed dus vooral heel rustig aan. Na een rondje hardlopen, gingen mijn vriend en ik even kijken voor een bank (voor in ons nieuwe huis!) in de Pijp. Daarna haalden we koffie en lunchten we bij Coffee & Coconuts. De rest van de dag spendeerde ik thuis met de vakantiewas, een potje Rummikub en een nieuwe serie.

En nu ik dit schrijf is het maandagochtend! Na deze vakantie in Italië begin ik weer vol energie aan de week. Toch kan ik niet wachten tot de volgende reisjes die ik heb gepland.