18 mei 2020 | Dagboek

Dagboek: 100.000 volgers & Italië

Een week waarin ik de 100.000 volgers haalde op Instagram en natuurlijk iets aan sportieve activiteiten deed. Naast fietsen en hardlopen werkte ik vanuit huis én zag ik ook weer wat vrienden, maar wel op gepaste afstand natuurlijk.

Maandag

De hele dag werkte ik vanuit huis en bracht ik eindelijk mijn iPhone naar de winkel. Hopelijk kunnen ze deze maken! Het was namelijk behoorlijk frustrerend dat hij steeds haperde. Verder kon ik maandag de indoortrainer van Wahoo proberen. Helaas kreeg ik Zwift nog niet gekoppeld, maar wel kon ik eens ervaren hoe het was om binnen te fietsen. Zweten! Natuurlijk is het niet zo fijn als buiten, maar op dagen dat je weinig tijd hebt of wanneer het heel slecht weer is, is dit natuurlijk ideaal.

Dinsdag

Dinsdag wilde ik een lekker rondje hardlopen, maar hevige buikkramp gooide roet in het eten. Na 9 kilometer heb ik mijn training gestaakt en ben ik terug naar huis gewandeld. Deze dagen zitten er ook bij!

Woensdag

Aangezien ik dinsdag een minder fijne ervaring had met het hardlopen, stapte ik woensdag op de fiets. Dat ging al beter! Ik besloot wel om heel rustig te gaan fietsen en even niet op mijn snelheid te letten. Na 70 kilometer was ik weer thuis. De rest van de dag werkte ik vanuit huis en wandelde ik nog een rondje met mijn vriend door het centrum van Amsterdam. Nog steeds is het zo rustig op de Dam zonder alle toeristen!

Donderdag

Donderdag moest mijn auto APK gekeurd worden in Arnhem. En wat doe je als je dan een paar uurtjes moet wachten (en er verder niet zoveel open is)? Fietsen! Mijn vriend nam een dagje vrij en zo konden we samen over de Veluwe rijden. Helaas waren we beide moe, waaide het hard en was het koud. De geplande 120 kilometer werden er dus 100. Alsnog kon ik wel heel erg genieten van de prachtige omgeving!

Vrijdag

Vrijdag was eigenlijk een gewone werkdag en had ik een aantal belangrijke telefoongesprekken. Het weekend werd ingeluid met een lekker wijntje en een potje Rummikub!

Zaterdag

’s Ochtends las ik dat Italië bezig is met het versoepelen van maatregelen. Dit betekent dat de horeca opengaat, maar ook dat de grenzen weer opengaan. Mijn ouders hebben, zoals je wellicht weet, een vakantiehuis aan het Gardameer. Mocht alles goed gaan, willen we daar eind juni of begin juli heenrijden. Aangezien het dus ons eigen huis is, kunnen we daar op een veilige manier verblijven. Het is nu nog iets te vroeg om concreet te gaan plannen, maar deze zomer kunnen we mogelijk toch een bezoekje gaan brengen. Desnoods nemen we alle boodschappen vanuit Nederland mee, zodat we niet met anderen in contact hoeven te komen!

Zaterdag besloot ik weer eens langs de Amstel te gaan lopen. Wat een heerlijke route is dit! Na 26 kilometer kwam ik voldaan weer thuis. Ook zag ik toen dat ik 100.000 volgers heb op Instagram. Wow! Dat had ik nooit verwacht.

Later op de dag sprak ik af met vriendinnetjes bij het Amsterdamse Bos. Op afstand konden we heel even bijkletsen met elkaar. We hadden allemaal ons eigen picknickkleedje, eten en drinken mee. Zo fijn om hen even te kunnen zien. Die knuffels halen we later wel in.

Zondag

Zondag besloot ik naar Utrecht te rijden en daar met een vriendinnetje te gaan fietsen. Na 60 zonnige kilometers waren we weer bijgekletst en reed ik terug naar Amsterdam. ’s Avonds stond, om de week goed af te sluiten, één van mijn mijn lievelingsmaaltijden op het menu, namelijk Poké Bowl!

Het was weer een volle week en ik ben positief begonnen aan deze nieuwe. Dit wordt een korte werkweek, want vanaf woensdagavond ga ik op vakantie in eigen land! Tijdens Hemelvaart verblijf ik in een huisje (eigenlijk een luxe tent) in het noorden van Limburg. Hopelijk blijft de weersverwachting goed en kunnen we daar wat mooie ritjes gaan maken.

Hoe was jouw week? En heb je ook zo’n kort werkweekje voor de boeg?