15 mei 2020 | Voeding

Mijn favoriete avondeten

Het liefst ga ik iedere avond uiteten. Ik ben niet per se een keukenprinses en ik vind nieuwe gerechten uitproberen vaak maar ingewikkeld. Nu de horeca al een langere tijd gesloten is, ben ik koken wel meer gaan waarderen. Ik denk ook zeker dat ik na deze crisis minder vaak uiteten zal gaan. Benieuwd wat ik zoal eet in een week? Ik deel vandaag een aantal van mijn favoriete maaltijden met jullie!

Wraps

Wraps doen me altijd denken aan mijn studententijd. Wat stond dit toen vaak op het menu! Maar ook nu kan ik nog heel erg genieten van wraps. Er zijn een aantal variaties die ik graag afwissel. De meest voorkomende variant is met crème fraîche, gebakken kip, paprika, mais, komkommer, avocado en feta. Deze eet ik graag, omdat het super makkelijk en gezond is. Toch vind ik andere variaties ook lekker. Zo maak ik ook graag wraps met tapenade van zongedroogde tomaten, gebakken kip, mango, avocado, feta, rucola en wat ongezouten nootjes. Dit is echt een perfecte combinatie en heerlijk voor in de zomer!

Naast een simpele opgerolde wrap, vind ik ook quesadillas (gebakken in de pan) lekker of een burrito variant, met gesmolten kaas uit de oven. Wel eet ik wraps eigenlijk altijd met kip, omdat ik die combi zo goed vind.

Poké Bowl

Al vaker heb ik de vraag gekregen hoe ik deze maak en ook al vaker heb ik ”mijn” favoriete Poké Bowl recept met jullie gedeeld. Hier komt ‘ie nogmaals! Ik koop altijd sushirijst (zo’n rode verpakking) bij de Albert Heijn of Jumbo. Deze kook ik, na goed te hebben gewassen, volgens de verpakking: 10 minuten koken en dan nog 15 minuten (met deksel erop) laten staan. Ondertussen snijd ik komkommer, mango, avocado en rauwe zalm. Deze rauwe zalm marineer ik in een beetje mayonaise en sojasaus. Wanneer de rijst klaar is, kan alles in een kommetje. Verder voeg ik ook altijd nog sojaboontjes toe. En vergeet de sojasaus niet. Heel simpel, maar superlekker!

Springrolls

Een tijdje geleden huurde ik een werkplek bij Hashtag Workmode. Dankzij Fleur, die daar ook een plekje huurde, kwam ik in aanraking met haar heerlijke springrolls. Aangezien deze super makkelijk te maken zijn, leek me dit een perfect gerecht om ook eens te proberen. Wat je nodig hebt? Sowieso rijstvellen en rijstvermicelli. Daarnaast heb je dingen nodig om de springrolls mee te vullen: zoals komkommer, lente-ui, dunne reepjes wortel, maar ook mango is er lekker in of avocado. Verder kies ik graag voor garnalen of zalm erin. Dit kan rauwe zalm zijn, maar ook gerookte! Ook kun je kruiden toevoegen, zoals verse munt of koriander. Als sausje kun je kiezen voor een mengsel van soja- en vissaus. Door de vellen even te weken, kun je ze gemakkelijk vullen met jouw favoriete ingrediënten. Heel makkelijk en lekker! Vaak eten wij er nog wat gebakken kip bij, satésaus en kroepoek.

Homemade burgers

De laatste tijd hebben mijn vriend en ik af en toe trek in een lekkere burger. We kiezen dan voor een Italiaanse bol met een goede hamburger, zoals de Black Angus burger van de AH. Verder beleg ik mijn burger graag met gebakken uitjes, avocado, komkommer, oude kaas en tomaat. Natuurlijk hoort er een sausje op. Ik ga het liefst voor truffelmayonaise! Bij de burger maken we vaak gebakken aardappeltjes, zoete aardappelfrietjes uit de oven of een gekookte maiskolf met zeezout.

Pita met falafel

Falafel vind ik echt heerlijk! Sinds ik in Israël en Jordanië ben geweest, eet ik dit meerdere keren per maand. Zelf maken heb ik nog niet geprobeerd, maar dat wil ik ook nog eens gaan doen. Het liefst eet ik falafel in een pita broodje met komkommer, feta, avocado en een dipje van hummus of tzatziki.

Indiase Curry

Eigenlijk vind ik alle varianten van curry lekker! Het liefst eet ik ze met kikkererwten en lekker veel kruiden. Mijn favoriete curry is naar recept van Jenny. Het bevat ontzettend veel kruiden en is lekker romig. Ik vind dit echt een winters recept, dus ik zou het nu niet zo heel snel maken. Vaak eten wij er rijst en naanbrood bij.

Naast al deze gerechten ben ik dol op andere rijstgerechten, zoals zelfgemaakte Gado Gado of een goede pasta met groenten. Ook vind ik het leuk om zelf pizza te maken of een lekkere salade met bijvoorbeeld couscous als basis. Nu ik er zo over schrijf, krijg ik alweer trek! Hopelijk kun je hier wat inspiratie uit halen voor je avondeten. Mocht je willen weten wat ik voor, tijdens en na het hardlopen eet, kijk dan deze video eens!

Wat eet jij graag als avondeten?