8 apr 2020 | Geluk

9 x dingen waar ik nu meer tijd aan besteed

Thuis zijn vind ik echt niet erg, maar ik ben het niet echt gewend. Ik ben zo iemand die altijd overal en nergens heengaat. Dit is dus even heel anders en dat betekent dat ik ook andere dingen doe. Zo ben ik erachter gekomen dat ik meer tijd besteed aan bepaalde dingen. Het leek me leuk om dit met jullie te delen!

1. Sporten

Het eerste is toch wel sporten, omdat ik er simpelweg meer tijd voor heb. Daarnaast is het ook nog eens heerlijk weer de afgelopen tijd. Ik vind het heel fijn om op de fiets te stappen en dan ben ik zomaar een paar uurtjes op pad. Ieder rondje ben ik dankbaar dat we dit nog kunnen en mogen doen.

2. Wandelen

Naast sporten is wandelen ook iedere dag vaste prik. Het is toch bijna het uitje van de dag geworden. Zowel bij mijn vriend in Amsterdam, als bij mij in Utrecht hebben we geen buiten. Er is geen balkon, dakterras of tuin waar we kunnen zitten. Wanneer wij van de zon willen genieten, moeten we dus wel even naar buiten. Soms wandelen we een rondje door de stad, soms door het park of we nemen een kleedje mee en ploffen ergens neer. Gisteravond maakten we een avondwandeling door het Wilhelminapark in Utrecht en dat was zo fijn. Ik kan nu veel meer van dit soort kleine dingen genieten.

3. Koken

Al vaker heb je het kunnen lezen op mijn blog, maar koken is ook echt iets waar ik meer tijd aan besteed. Voorheen ging ik vaak buiten de deur eten. Dit is niet per se een goede eigenschap, want het kost best veel geld. Nu we iedere dag thuis eten, vind ik het leuk om wat meer te variëren in het koken. Zo proberen we regelmatig nieuwe recepten uit en vind ik het ook leuk als het wat langer duurt. Dit zou ik voorheen juist helemaal niet fijn hebben gevonden.

4. Lezen

Eindelijk ben ik meer aan het lezen! Het duurde even voordat ik in deze modus kon komen, maar het is gelukt. Al jaren was het een ‘goed voornemen’ van mezelf. Ik vind lezen heerlijk, maar ik kan er niet altijd de rust voor vinden. Sinds vorige week heb ik een e-reader en ik snap nu ook hoe fijn dat is. Het leest zoveel gemakkelijker en je kunt het ook nog eens heel handig meenemen. Momenteel lees ik Vals Alarm, maar ook heb ik de delen van de Zeven Zussen (bedankt Tamar!) klaar staan. Ik ben heel benieuwd wat ik daarvan ga vinden!

5. Netflix

Eerlijk gezegd ben ik niet echt iemand die veel films of series kijkt. Toch zijn er inmiddels een aantal series waar ik erg van heb genoten. Zo keek ik onlangs de super goede serie Springvloed. Op dit moment kijk ik seizoen 4 van Casa de Papel. Seizoen 1 tot en met 3 vond ik al geweldig, maar ook seizoen 4 is weer mega spannend! We zijn bijna bij de laatste aflevering. Als iemand nog goede tips heeft voor daarna, hoor ik het graag!

6. Social Media

Helaas is dit ook iets waar ik meer tijd aan besteed. Op Madeira ging het zo goed. Ik was steeds minder ”online” en liet mijn telefoon overdag gewoon op vliegtuigmodus staan. Nu is het toch lastiger om minder met mijn telefoon bezig te zijn. Dit is toch een iets minder goede ontwikkeling van de afgelopen weken.

7. (Video)bellen

Ook bellen doe ik veel meer! Dat is misschien ook niet zo gek. De mensen die je normaal in real life zou zien, wil ik nu ook graag spreken. Bijna iedere dag bel ik met mijn ouders. Ook heb ik al een aantal videogesprekken met vriendinnetjes gedaan. Ik vind het niet zo leuk als gewoon afspreken, maar het is wel de manier om een beetje op de hoogte te blijven van elkaar.

8. Podcasts

Vooral tijdens het sporten luister ik naar podcasts. Ik krijg dan ook vaak de vraag welke ik luister. Mijn favorieten op dit moment zijn: Susy Q&A, Man, man, man de podcast, LoopPraat, De Pacer, Connect & Grow, Have a Good Run, JUST.talkaboutit en De Avocado Generatie Podcast.

9. Foto’s terugkijken

Tot slot vind ik het heerlijk om oude foto’s terug te kijken. Zo kijk ik graag naar vakantiefoto’s van een tijd geleden. Nu we niet op reis mogen, geniet ik nog maar even extra na van alle reizen die ik al heb gemaakt. Stiekem droom ik wel over nieuwe vakanties en reizen die ik graag zou willen maken. Een voordeel is dat we nu extra lange ”voorpret” hebben!

Waar besteed jij meer tijd aan nu je meer thuis bent? Ik ben heel benieuwd!