6 apr 2020 | Dagboek

Dagboek: lenteweer & nieuw project

De derde week in deze Coronacrisis zit erop. Het was wederom niet zo’n heel spannende week, maar wel deed ik een aantal leuke dingen. Zo ging ik eindelijk verder met mijn favoriete serie op Netflix, kocht ik een e-reader en deelde ik een nieuw project op Instagram.

Maandag

Van maandag heb ik weinig beelden. Waarschijnlijk omdat ik ook niet zo’n fijne dag had. We waren inmiddels weer in Amsterdam en ik zag een beetje op tegen een nieuwe week. Gelukkig kon ik aan de slag voor mijn blog en een aantal andere projecten. Verder liep ik 15 kilometer hard en wandelde ik een rondje door het rustige Amsterdam.

Dinsdag

Dinsdag werkte ik ’s ochtends vanuit huis. Ik had een gesprek met de huisarts, een coachingsgesprek en ik schreef een artikel. Daarnaast bestelde ik dinsdag eindelijk een e-reader. Al vaker twijfelde ik of ik dit wilde aanschaffen. Mijn vriend was al een tijdje heel enthousiast over die van hem. Ik was zelf nog een beetje sceptisch. Een echt boek lezen vind ik ook altijd wel iets hebben. Op Instagram vroeg ik jullie tips en al snel had ik de keuze gemaakt. De Kobo Clara HD moest het worden. Vanwege grote drukte bij PostNL duurde het helaas even voordat ik hem in huis had, maar inmiddels ben ik helemaal verkocht. Wat leest dit prettig!

’s Middags fietste ik nog een heerlijk rondje in de regio van Amsterdam. Ik tikte Bloemendaal aan Zee aan en reed daarna terug. Ook pakte ik het kopje van Bloemendaal nog even mee. Zo’n fijn ritje!

Woensdag

Woensdag was een minder fijne dag. Ik weet niet waarom, maar ik zat er gewoon niet lekker in. Op dinsdagavond kregen we te horen dat deze situatie in ieder geval nog tot 28 april zal aanhouden en ergens benauwde dat me ook. Dit bleef een beetje rondzeuren in mijn hoofd. Om mezelf even ”uit te laten” genoot ik van een duurloopje van 20 kilometer.

Donderdag

Dit was een betere dag en ik zat weer lekker in de flow. Ik deed via Instagram een oproepje voor een nieuw project waar ik al maanden mee bezig ben: Vrouwen die Fietsen. De reacties waren overweldigend! In totaal reageerden er bijna 200 vrouwen die graag mee willen werken en schrijven aan dit project. Tof! Inmiddels hebben bijna alle vrouwen mijn mailtje met info ontvangen. Mocht je nog interesse hebben? Vandaag ga ik de laatste mailtjes versturen! Stuur me dan even een PB op Instagram.

Na mijn werkdag liep ik nog een relaxte 14 kilometer door het rustige Amsterdam. ’s Avonds maakten mijn vriend en ik voor het eerst quesadillas. Hiervoor gebruikten we wraps met een vulling van kip, Fajita kruiden, creme fraiche, mais en paprika. Daarbij aten we nacho’s met zelfgemaakte guacamole. Lekker!

Vrijdag

Deze dag begon ik met een rondje hardlopen van 14 kilometer. Vervolgens stapte ik in de auto en reed ik naar Friesland. Op afstand ging ik daar een rondje wandelen met mijn moeder. Met de hond tussen ons in konden we goed afstand houden en we hebben elkaar uiteraard niet aangeraakt. Het was heel fijn om zo even bij te kletsen en elkaar toch even te zien. Ik vind het heel gek en moeilijk om lange tijd m’n familie niet te zien.

Aan het eind van de middag was ik terug in Amsterdam en genoot ik van een vrijdagmiddagborrel met mijn vriend. Vervolgens maakten we zelf heerlijke burgers met een Italiaanse bol, black Angus burgers, avocado, gebakken ui, tomaat, komkommer, oude kaas en truffelmayonaise. Daarbij aten we zoete aardappelfrietjes uit de oven. Na het eten konden we eindelijk beginnen met het nieuwe seizoen van Casa de Papel! Yes!

Zaterdag

Zaterdag ging ik voor een lange duurloop! Ik koos er weer voor om richting de Lange Bretten te gaan. Hier is genoeg ruimte om afstand te houden. Na 21 kilometer was ik thuis. Later op de dag wandelde ik nog een rondje met mijn vriend en ging ik gezellig videobellen met vriendinnetjes. ’s Avonds ploften mijn vriend en ik weer op de bank met Casa de Papel. Goede timing dat dit vierde seizoen nu online staat!

Zondag

Zondag was het plan om samen met mijn vriend een lange tocht te gaan maken op de fiets. Helaas werd het een ritje alleen. Mijn vriend was zaterdag hard gevallen, waardoor hij voorlopig niet kan fietsen. Omdat ik alleen ging, koos voor hetzelfde rondje als dinsdag. Na het aantikken van het strand moest ik met wind tegen terug. Niet ideaal, maar uiteindelijk heb ik heerlijk gefietst. ’s Middags gingen we terug naar Utrecht, want komende week werken we weer vanuit mijn huis.

Daar genoten we nog van het zonnetje met een wijntje en daarna haalden we pizza’s af bij Bastacosi in Utrecht. Met Boer Zoekt Vrouw en Zondag met Lubach sloten we de week af. Ik heb weer zin in de nieuwe!

Komende week ga ik verder met mijn project Vrouwen die Fietsen en het e-book natuurlijk! Daarnaast hoop ik veel fietsritjes te kunnen maken. Ik heb er weer zin in! Wat ga jij deze week doen?