3 apr 2020 | Favorieten

5 x favoriet in maart

De maand maart had moeten beginnen met het behalen van misschien wel mijn grootste sportdoel ooit: Six Star Finisher worden. Echter weten we allemaal dat dit niet is gebeurd en dat is ook helemaal oké, gezien de situatie. De maand begon echter wel met andere fijne dingen en ik zag gelukkig ook daarna nog de leuke dingen in deze moeilijke tijd.

1. Madeira

Madeira was het hoogtepunt van de maand maart. Vanaf 2 maart genoten we tien dagen van dit prachtige eiland. Corona was toen nog net niet in Nederland uitgebroken en reizen mocht dus nog gewoon. De ernst van de situatie was nog niet goed ingeschat. Niet door ons, maar ook niet door alle andere landen in Europa. Toen we op vakantie waren, groeide Corona steeds iets groter in Nederland, maar op Madeira was er weinig te merken. Achteraf gezien ben ik daar heel blij mee. Die dagen konden we nog optimaal genieten. We hadden toch niks anders gekund. Hiken, strand, iedere dag zon, heerlijk eten én Madeira wijn. Het is echt een geweldig eiland! Uiteraard komen mijn tips nog een keer op mijn blog, maar nu voelt dat een beetje raar om te delen. Reizen is voorlopig nog niet aan de orde.

2. Hiken

Op Madeira ontdekte ik het hiken. Madeira is echt een wandeleiland en er zijn prachtige routes die je kunt maken. In de eerste instantie was ik een beetje sceptisch over hiken. Waarom zou het zo leuk zijn? Ik had niet verwacht dat ik dit zo geweldig zou vinden. Veel mensen vinden dit gek. Hardlopen is toch vergelijkbaar? Hiken leek me alleen veel saaier, omdat je langzamer gaat. Eigenlijk vond ik het juist heel fijn. Het is veel rustgevender en je kunt meer van de omgeving genieten. Hiken kan trouwens ook heel intensief zijn.

3. Fietsen

Na de vakantie op Madeira heb ik mijn racefiets weer afgestoft. Ik had na al die hardlooptrainingen zoveel zin om weer op mijn fiets te stappen. Even iets anders doen kan dan heel fijn zijn. De eerste ritjes zijn gemaakt en ik moet zeggen dat mijn fietsconditie toch een beetje is weggezakt. Gelukkig blijft het de komende tijd stralend weer en kan ik het rustig gaan opbouwen. Althans, zolang we nog buiten mogen blijven sporten. Fingers crossed.

4. Nieuwe hobby’s

Om eerlijk te zijn, geeft deze Coronacrisis mij behoorlijk veel kopzorgen. Mijn werk ligt praktisch stil en dat levert me best wat stress op. Ook omdat ik het heel graag doe en liever bezig ben. Om mijn kopzorgen wat te verzetten, probeer ik nieuwe en oude hobby’s uit. Zo ben ik begonnen met het leren van Italiaans, heb ik een e-reader aangeschaft (de Kobo Clara HD is het geworden, bedankt voor alle tips!) en schrijf ik weer meer gedichten. Ik vind het heerlijk om te doen.

5. Koken

Tot slot vind ik het in deze tijd heel leuk om nieuwe recepten uit te proberen. Je hebt het al in mijn dagboekje kunnen lezen. Zo heb ik drie keer een bananenbrood gebakken (zonder toegevoegde suikers) en maakte ik nieuwe gerechten in de avond, zoals asperges met zalm, springrolls, poké bowl, quesadillas, Indiase curry en nog veel meer. Koken is een hoogtepuntje van de dag en ik merk dat ik het in deze tijd ook leuk vind om te doen. Ik heb er simpelweg meer tijd voor en voel me minder opgejaagd. Herkenbaar?

Wat waren jouw hoogtepuntjes in deze gekke en memorabele maand maart 2020? Ik ben benieuwd!