29 nov 2019 | Favorieten

7 x mijn favoriete podcasts

Ooit liep ik altijd zonder muziek, vervolgens liep ik met muziek, maar sinds kort ben ik ook enthousiast over het luisteren naar een goede podcast. Niet alleen is het heel leerzaam, maar het kan ook gewoon vermakelijk zijn. Vandaag deel ik mijn favoriete podcasts van dit moment!

1. Susy Q&A

Dit was mijn allereerste podcast ervaring! Al meerdere malen had ik gehoord over een podcast, maar nooit voelde ik de behoefte om te gaan luisteren. Toen Olivier (Heimel) en Susan (Krumins) samen een podcast gingen opnemen, was ik zo nieuwsgierig dat ik wel moest luisteren. Ik was om! Wat was dit leuk en leerzaam. Ik ben een hele trouwe volger van deze podcast en heb nog geen enkele aflevering gemist. Hopelijk gaan ze nog veel mooie afleveringen maken.

2. Man, man, man de podcast

Wanneer ik zin heb in dom gelul en een luchtige podcast ga ik graag voor de ‘Man, man, man de podcast’. Deze podcast wordt gemaakt door Domien, Bas en Chris. Het zijn drie vrienden en ze hebben het in de podcast over hoe mannelijk ze zijn. Ik vind het heerlijk om naar dit geouwehoer te luisteren wanneer ik ga hardlopen. Het is grappig en vermakelijk.

3. 100% Inspiratie Podcast

Mocht ik meer zin hebben in diepgang, kies ik graag voor de 100% Inspiratie Podcast van Thijs Lindhout. Hij maakt al heel lang afleveringen, maar ik heb ze nog niet allemaal beluisterd. Eerlijk gezegd hangt het voor mij heel erg van de gast in de studio af of ik ga luisteren. De afleveringen met Mascha (van Beautygloss) en Sanny (van Sanny zoekt Geluk) vond ik heel inspirerend. Ook de andere bijzondere verhalen van mensen die ondernemen of een passie voor een bepaald vakgebied hebben, vind ik leuk om te luisteren.

4. LoopPraat

LoopPraat is ook een podcast over hardlopen. Deze podcast wordt gemaakt door en voor hardlopers! Niet alle afleveringen heb ik geluisterd, maar de laatste met Saraï Pannekoek vond ik dan weer heel interessant. Het hangt hierbij ook weer net van de gast af!

5. Connect & Grow podcast

Yvonne van Haarstreeg heeft sinds kort een interessante podcast gemaakt, genaamd Connect & Grow. Per toeval kwam ik bij deze podcast terecht, maar ik was meteen enthousiast. Ik herken me (helaas) heel erg in haar struggles met obsessief eten en dwangmatig sporten. Dit is dan ook de reden dat ik graag luister naar haar ervaringen, maar ook vind ik het interessant wat ze nu doet met haar voeding en haar kijk op haar lichaam. Ook haar eerlijkheid en puurheid rondom dit onderwerp vind ik heel prettig.

6. Celine Charlotte Podcast

Celine Charlotte kende ik nog niet, maar wederom stuitte ik per toeval op deze podcast. Ze heeft nog niet zoveel afleveringen gemaakt, maar de aflevering over Intuïtief eten vond ik zo interessant. Ook hierin herkende ik me heel erg en ik vind het bewust eten zo’n mooi concept dat ik er zelf nog meer over ben gaan lezen. Aanrader!

7. Liefde voor Lopen, de podcast

Tot slot is er vanuit Runner’s World nog een leuke podcast bedacht. Dit is de Liefde voor Lopen podcast. Helaas worden er niet echt op regelmatige basis afleveringen gemaakt, waardoor de teller slechts op twee staat. Wel vond ik beide afleveringen leuk om te luisteren!

Dit waren mijn favoriete podcasts op dit moment. Welke podcast luister jij graag? Ik ben benieuwd!