13 nov 2019 | Essentials

Mijn favoriete hardloopschoenen op dit moment

Toen ik eind oktober bezig was met het inpakken van verhuisdozen, besefte ik me weer even hoeveel paar hardloopschoenen ik heb. Aangezien ik veel schoenen heb gekregen vanwege mijn werk, gebruik ik ze niet allemaal. Toch heb ik zeker een aantal paar favoriete hardloopschoenen! Ben je benieuwd welke? Lees dan gauw verder!

Nike Vaporfly

Laten we beginnen met de snelste schoen die ik in mijn kast heb liggen. Het is de Vaporfly van Nike. Bijna al mijn PR’s zijn verbroken op deze schoen. Ik droeg ze tijdens mijn halve marathon toen ik 1.27 liep en ook in Boston, waar ik na 3 uur en 15 minuten over de finish kwam. Inmiddels ben ik toe aan een nieuw paar, want ze slijten heel erg snel! Voor Tokyo ga ik dus zeker nog een nieuw paar aanschaffen. Het is alleen heel jammer dat ze zo prijzig zijn!

Nike Zoom Fly 3

Inmiddels loop ik een paar weken op de nieuwe Nike Zoom Fly 3. Na de Vaporfly is dit waarschijnlijk de snelste schoen in mijn kast. Het zijn ook wedstrijdschoenen, maar iets minder reactief als de Vaporfly. Ik draag ze heel graag tijdens tempotrainingen of intervaltrainingen. Ik loop eigenlijk altijd te hard wanneer ik deze schoen draag! Ook de vorige versies van de Nike Zoom Fly heb ik in mijn kast liggen. Daarop liep ik zelfs twee keer een marathon. Echt een aanrader wanneer je een snelle wedstrijdschoen zoekt, maar bijvoorbeeld de Vaporfly te duur vindt.

Nike Pegasus 36

We gaan nog even door met Nike hardloopschoenen. De Pegasus 36 is mijn favoriete hardloopschoen voor mijn trainingen. Voornamelijk lange duurlopen doe ik heel graag op deze schoen. Ze zijn neutraal en licht. Ik draag de schoenen tijdens het hardlopen met heel veel plezier, maar gek genoeg krijg ik wel last van mijn voeten als ik ze tijdens het wandelen aan heb. Ik kan er dus niet een hele dag op rondlopen.

Adidas Ultraboost 19

Dit is zo’n fijne schoen! Ik zou eigenlijk de Adidas Ultraboost altijd wel kunnen dragen. Het zit gewoon heel erg lekker. Ik draag ze alleen niet heel vaak tijdens het hardlopen, omdat ze eigenlijk iets te zacht zijn voor mij. Hierdoor loop ik er niet heel mooi op. Ik heb een iets plattere of dunnere schoen nodig. Wel kan ik hier mijn kortere herstelrondjes of kortere duurlopen op doen. Ook als ik even snel naar de supermarkt moet of een andere sportieve activiteit heb, trek ik deze schoenen heel graag aan.

New Balance 890v7

Over snelle schoenen gesproken: de New Balance 890v7 kan er ook wat van! Ik gebruik dit als snelle trainingsschoen, maar eigenlijk valt hij in de categorie wedstrijdschoenen. Het is een hele lichte en neutrale schoen. Er zit weinig demping in, maar dat vind ik juist heel prettig. Langzame rondjes loop ik minder graag op deze schoen, omdat hij daarvoor iets te hard is. Ik moet dus vooral tijdens tempotrainingen en intervaltrainingen deze schoen uit de kast pakken.

Dit zijn mijn favoriete hardloopschoenen op dit moment. Wat is jouw favoriete hardloopschoen? En welke staat nog op jouw wishlist?