1 nov 2019 | Marathon

Dit wordt mijn volgende marathon

Al weken vertel ik dat ik mijn achtste marathon gepland heb. Vandaag mag ik dit eindelijk met jullie gaan delen. Precies over vier maanden loop ik mijn achtste marathon in ..

Berlijn, New York, Londen, Chicago, Boston en ..

Na twee keer Rotterdam en vervolgens Berlijn, New York, Londen, Chicago en Boston kan deze marathon natuurlijk niet ontbreken. Op zondag 1 maart mag ik namelijk, in samenwerking met TUI Sports, de marathon in Tokyo gaan lopen!

Waarschijnlijk komt dit voor velen niet als verrassing. Tokyo stond zeker op mijn lijstje, want deze marathon behoort tot de zes grootste ter wereld. Zoals jullie wellicht weten heb ik mezelf het doel gesteld om Six Star Finisher te worden en dat betekent dat je de zes Major Marathons loopt. Vijf daarvan heb ik al af kunnen strepen en de zesde, en tevens laatste, loop ik op zondag 1 maart in Japan.

Dit doel stelde ik mezelf in mei 2017. Hoe bijzonder is het dat ik dit op 1 maart 2020 al kan behalen?

Six Star Finisher

Natuurlijk zal dit heel bijzonder gaan worden. Ik weet dat de meeste hardlopers er jaren over doen om deze prestatie neer te zetten. Met dank aan TUI Sports heb ik een aantal reizen gesponsord gekregen, waardoor het voor mij ineens haalbaar is om dit al in 2020 te verwezenlijken. Daar ben ik dan ook enorm dankbaar voor en ik besef me zeker dat dit niet voor iedereen is weggelegd.

Slechts 22 Nederlandse vrouwen hebben tot nu toe deze Six Star Medal in ontvangst mogen nemen. Natuurlijk kunnen er na New York komende zondag nog een aantal vrouwen bijkomen, maar uniek is en blijft het zeker. Waarschijnlijk ben ik ook de jongste vrouw van alle Nederlandse Six Star Finishers.

Het doel

Het wordt dus de laatste marathon van de zes grote majors en het zou natuurlijk heel gaaf zijn als ik daar mijn PR kan gaan verbreken. Echter heb ik het mezelf niet gemakkelijk gemaakt. In Boston liep ik afgelopen april een tijd van 3 uur en 15 minuten. Om hier onder te duiken zal er nog heel wat moeten gebeuren. Ik moet immers terugkomen van een overtrainingssyndroom en dat betekent dat er nog veel gedaan moet worden, maar vooral ook goed gedoseerd.

Toch verraste ik mezelf een paar weken geleden al tijdens de halve marathon in Eindhoven met een mooie tijd van 1.30.33. Het is nog lang geen persoonlijk record, maar wel een mooi uitgangspunt voor mijn marathontrainingen. De komende weken train ik dan ook met een persoonlijk schema. Dit schema schrijf ik niet zelf, maar wordt voor mij door professionele trainers geschreven. Daarover zal ik later meer vertellen. Het uitgangspunt is dus zeker een persoonlijk record, maar ik wil mezelf er niet teveel op vast pinnen.

Het allerbelangrijkste doel is natuurlijk die zesde medaille in ontvangst nemen en daar ongelooflijk hard van genieten. Ik kan niet wachten om mijn trainingen weer te gaan uitvoeren en deze Road to Tokyo af te leggen. Gaan jullie mij in dit avontuur volgen?

Wat kun je verwachten?

Mijn Road to Tokyo ga ik zeker weer met jullie delen. Dit kan door middel van trainingsdagboeken, zowel in blogpost vorm als video’s op YouTube. Beide zal ik uitwerken, omdat de ene volger liever leest, maar een ander liever kijkt. Ook vind ik zelf die variatie wel leuk! Uiteraard zal ik de reis zelf ook weer gaan vastleggen in een marathonvlog.

Ga je mijn Road to Tokyo volgen? Wat zou je dan het liefst willen zien of lezen? Laat het hieronder weten in de reacties!