28 aug 2019 | Favorieten

5 x favoriet in augustus

Wow! Deze zomer vliegt voorbij. De laatste dagen van augustus zijn in gegaan en eind deze week beginnen we aan september. Graag blik ik vandaag nog even terug op de afgelopen maand. Wat waren mijn favoriete momenten en producten? Ik deel het in dit artikel!

1. Los Angeles

Dit staat toch wel met stip op één. Wat was dit een toffe bestemming om een paar dagen te verblijven. Ik zou LA iedereen aanraden. Het is een enorm grote stad, maar de sfeer is zo relaxt. De kustlijn is prachtig en je kunt er heerlijk hardlopen en fietsen. Ook lijkt surfen me daar geweldig om te doen. In het weekoverzicht dat afgelopen maandag online kwam, vertel ik precies waar ik allemaal ben geweest tijdens onze roadtrip en ook waarom ik eigenlijk maar zo kort in LA verbleef.

2. Hardlopen opbouwen

De afgelopen maand ben ik het hardlopen weer aan het opbouwen en dat voelt zo fijn! Ik durf alweer doelen te stellen en ook intensieve trainingen uit te voeren. Natuurlijk ben ik er nog niet helemaal en moet ik nog goed opletten wat ik wel en niet doe. Ik luister beter naar mijn lichaam en neem veel vaker een rustdag dan voorheen. Soms vind ik dit echt nog heel erg moeilijk, maar ik weet dat het veel beter voor me is.

3. Zelfgemaakte Poké Bowl

Een nieuw favoriet gerecht van de afgelopen tijd is een zelfgemaakte Poké Bowl. Het is super makkelijk en heel lekker. Aangezien ik heel wat vragen kreeg op Instagram over dit recept, deel ik het hier nogmaals!

Kook de sushirijst, zoals het ook vermeld staat op de verpakking. Voordat je de rijst gaat koken, is het verstandig om het goed af te spoelen. Dit betekent dat het water niet meer troebel moet zijn. De verpakking geeft aan dat de rijst 10 minuten moet koken met de deksel op de pan. Daarna haal je de pan van het vuur en laat je de rijst (met deksel erop) nog 15 minuten staan. Haal in tussentijd de deksel niet van de pan!

Eigenlijk kun je alles in je Poké Bowl doen, wat jij lekker vindt. Ik kies graag voor verse zalmfilet (gemarineerd in mayonaise en sojasaus), komkommer, mango, sojaboontjes en avocado.

Als de rijst lang genoeg heeft gestaan, voeg dan nog een opgewarmd mengsel van 5 eetlepels rijstazijn en een theelepel zout toe. Ook dit staat wel vermeld op de verpakking van de sushirijst. Gooi tot slot alles samen in een kommetje en je Poké Bowl is klaar! Vergeet de sojasaus niet.

4. Kennismaking met Atkins

Deze maand kwam ik voor het eerst in aanraking met de repen van Atkins*. Ik had de producten weleens voorbij zien komen, maar nu had ik ook de kans om een aantal repen te testen. En ik kan alvast vertellen dat ze echt heerlijke smaken hebben. Mijn favoriet? De Double Chocolate en de Chocolate Peanut Caramel. De eerste proeft een beetje als een brownie (heel smeuïg!) en de andere variant is net een Snickers. Heerlijk! Daarnaast zijn de voedingswaarden heel gunstig en is het daardoor een prima herstelreep na een intensieve training. Ze bevatten namelijk 15 tot 18 gram eiwitten per reep. Natuurlijk is het ook gewoon een heel lekker en gezond tussendoortje.

Atkins heeft nu een hele toffe actie. Als je je hier (gratis!) aanmeldt, ontvang je naast persoonlijke weekmenu’s, heel veel tips en inspiratie van een online diëtist, ook meteen een gratis reep! Ik ben benieuwd welke smaak jouw favoriet is.

5. La Casa de Papel

Tot slot is dit ook zeker een favoriet van augustus. Eindelijk keek ik het derde seizoen van deze serie. Hoewel ik van seizoen één en twee al erg onder de indruk was, had ik niet verwacht dat seizoen drie dit nog ging overtreffen. Ook seizoen drie vond ik ontzettend sterk! Ik weet nu ook zeker dat er een vierde seizoen komt. Nog heel eventjes wachten!

Maak jij weleens een Poké Bowl? En heb jij La Casa de Papel ook gekeken?

*Dit artikel is in samenwerking met Atkins tot stand gekomen.