2 sep 2019 | Persoonlijk

Mijn week #35

Vanuit de Franse Alpen deel ik deze keer mijn afgelopen week. Op dit moment zit ik in Valloire, maar de afgelopen week was ik gewoon thuis. Ben je benieuwd wat voor trainingen ik heb gedaan en waarom ik nu in Frankrijk ben? Ik deel het allemaal in mijn week!

Maandag

Op maandag begon ik de week met een fietsritje. Het was lekker warm en zomers weer dus ik stapte weer eens op de Canyon. Het was alweer te lang geleden, maar het was heerlijk om te doen. Enerzijds ging ik fietsen, omdat het veel te warm was om te lopen, maar ook om me voor te bereiden op deze week in Frankrijk. Daarover vertel ik aan het eind van dit artikel meer!

Dinsdag

Ook op dinsdag ging ik voor een fietstraining, maar hier werd ik minder blij van. Ik had namelijk weer wat last van mijn knie, waar ik behoorlijk chagrijnig van werd. Het is een vreemde irritatie in mijn knieholte, die heel af en toe opspeelt. Gelukkig voel ik het met hardlopen helemaal niet. De rest van de dinsdag zat ik in de kappersstoel, omdat ik een leuke samenwerking had met AMI.

Woensdag

Op woensdag was ik lekker productief aan het werk, maar pakte ik ook even een looptraining mee. Het was nog een warme dag dus ik ging zo vroeg mogelijk de deur uit. Het werd een lichte piramidetraining van 14 kilometer.

Donderdag

Donderdag besloot ik weer eens een duurloop te gaan doen. Het was een stuk koeler geworden buiten en ik was benieuwd hoe ver ik deze week zou komen. Na 21 kilometer was ik weer thuis! Wat fijn om weer vertrouwen te krijgen in je eigen lichaam. De rest van de middag ging ik aan het werk en in de avond kwam er gezellig een vriendinnetje eten.

Vrijdag

Op vrijdag deed ik nog een intervaltraining van 4 x 2000 meter. Dit vind ik altijd een fijne training om uit te voeren. ’s Middags pakte ik alvast een deel van mijn koffer in en vertrok daarna met mijn Cube naar Amsterdam. Mijn Canyon was eerder die week namelijk al weggebracht, zodat deze alvast in de auto mee kon naar Frankrijk. Omdat het zaterdag nog heerlijk weer zou worden in Nederland nam ik mijn fiets mee naar mijn vriend. Het plan was om richting het strand te gaan op de racefiets.

Zaterdag

De plannen werden gewijzigd en in plaats van een fietsritje naar het strand, fietste ik van Amsterdam weer terug naar huis. Ook een heerlijk tochtje! De rest van de dag pakte ik mijn koffer in en heb ik mijn huis opgeruimd.

Zondag

Op zondagochtend vertrok ik al vroeg naar Schiphol om vervolgens richting Frankrijk te vliegen. De komende week ben ik in de Franse Alpen samen met de CliniClowns. Zij organiseren aanstaande zaterdag de Alpentocht hier om geld in te zamelen. De organisatie heeft gevraagd of ik dit jaar aanwezig wil zijn. Enerzijds om zaterdag mee te fietsen op de Télégraphe en Galibier, maar ook om opnames te maken voor de editie van volgend jaar. Daarvoor gaan we morgen hopelijk prachtige beelden schieten. Een uniek werkweekje voor mij dus!

Hoe was jouw week? Heb je ook zo’n fijne en actieve week gehad?