26 aug 2019 | Persoonlijk

Mijn week #34

Het is weer maandag en dat betekent dat ik een kijkje geef in mijn afgelopen week. Het was een hele bijzondere! Ik mocht namelijk als IPB’er mee met een goede vriendin. Ze is stewardess en mag af en toe voor een kleine prijs iemand meenemen op een vlucht, indien er een stoel over is in het vliegtuig. Ze vloog naar LA voor een paar dagen en je begrijpt wel dat ik dat aanbod niet kon afslaan. Benieuwd wat ik in Los Angeles heb gedaan en of ik nog aan hardlopen ben toegekomen?

Maandag

Ik begon mijn week met een rondje hardlopen in Friesland, omdat ik bij mijn ouders had geslapen. Meteen knalde ik er een piramide training uit en dat was maar goed ook. De rest van de week kwam het hardlopen op een lager pitje te staan en dan is zo’n training wel even goed. Na het hardlopen reed ik door naar Utrecht.

Dinsdag

Dinsdag was een drukke dag en daar heb ik dus geen foto’s van. Ik moest veel dingen doen voor mijn werk en daarnaast stond er een sportmedisch onderzoek gepland in Amersfoort. Over de resultaten daarvan zal ik binnenkort een uitgebreid artikel schrijven. Na dit onderzoek pakte ik mijn koffer in en nam ik de trein naar Amsterdam. Daar at ik met lieve vriendinnetjes bij Café Lennep.

Woensdag

Op woensdagochtend pakte ik de trein naar Schiphol, want om 12:45 stond de vlucht naar Los Angeles gepland. Of ik mee zou kunnen, was nog even de vraag. Als je als IPB’er meegaat, betekent het dat je de stoel krijgt die over is. Dit kan komen doordat een vlucht simpelweg niet volgeboekt is of doordat mensen de vlucht missen. Gelukkig kon ik mee en kreeg ik een fijne stoel aan boord! Het was een vlucht van 10,5 uur. We kwamen om 14:30 lokale tijd aan, maar in Nederland was het natuurlijk al middernacht.

Aangekomen in LA haalden we onze huurauto op en reden we naar het hotel. Na een verfrissende douche reden we naar Hermosa Beach om daar te genieten van een hapje en drankje tijdens de zonsondergang. Heerlijk!

Donderdag

Op donderdag werden we, dankzij de jetlag, al rond 4:00 wakker. Om 4:30 zaten we dan ook al in de auto om aan onze roadtrip te beginnen. Omdat we maar een paar dagen hadden, wilden we ze optimaal benutten. We begonnen in het Sequoia National Park. Wat een prachtige natuur vind je daar! De hoogste en grootste bomen ter wereld staan hier.

Na een ochtend in dit park reden we door naar de westkust van Californië, ter hoogte van Pismo Beach. We boekten een hotel en genoten van de mooiste zonsondergang in tijden. Ook kon ik daar gelukkig een klein rondje hardlopen langs de kust. Wat is het hier prachtig!

Vrijdag

Vrijdagochtend ging ik voor de tweede keer hardlopen in LA. Ik tikte de 8 kilometer aan en daarna kozen we voor een heel gezond en lekker ontbijtje. Het werd een goed gevulde acaibowl en een vers geperst sapje.

Na dit ontbijt sprongen we weer in onze SUV onderweg naar Santa Barbara. Dit stadje heeft me echt verrast! Wat een leuke sfeer hangt hier. We struinden over de pier en liepen een rondje langs toffe winkels. Uiteindelijk genoten we van een uitgebreide lunch (heerlijke taco’s) en was het alweer tijd om verder te rijden. Onze volgende stop werd Malibu Beach. In deze regio is The Hills opgenomen en wij, als fangirls, vonden het heel leuk om hier even de omgeving te verkennen. Ook hadden we tijd om nog even het water in te gaan.

De laatste stop van de dag was alweer in LA. We reden nog langs de Hollywood letters, maar vanwege drukte op de weg konden we het niet meer bij daglicht zien. Helaas!

Zaterdag

Zaterdagochtend wilden we ontbijten met echte American Pancakes. We kregen de tip dat ze bij Uncle Bill’s Pancake House heel goed moesten zijn. Dit tentje zit vlakbij Manhattan Beach. De pannenkoeken smaakten heerlijk en ook Manhattan Beach was zo gaaf. Iedereen was er aan het hardlopen, fietsen, wandelen of surfen. Meteen kreeg ik hardloopkriebels. Omdat mijn vriendinnetje nog slaap moest pakken voor de lange terugvlucht, reed ik nogmaals naar Manhattan Beach in hardloopoutfit om daar te genieten van 12 kilometer hardlopen langs de kust. Wat een geweldige plek om te lopen!

Na het lopen en douchen was het tijd om naar het vliegveld te gaan en te duimen dat ik ook weer mee terug kon vliegen. Gelukkig waren er genoeg stoelen vrij!

Zondag

Op zondag stond ik rond 12:15 Nederlandse tijd weer op Schiphol. Voor mij voelde dit als middernacht. Direct ging ik door naar Amsterdam en genoot ik van een middag op het strand in Zandvoort. Wat heerlijk dat het nu weer zomer is in Nederland! Het liefst wilde ik gisteren nog gaan sporten, maar omdat het zo warm was en ik lichtelijk gesloopt van mijn lange vlucht (en jetlag), werd het een rustdag. Uiteindelijk liep ik dus ”slechts” 50 kilometer de afgelopen week.

Komende week zal ik weer wat fietsritjes gaan maken vanwege het mooie weer, maar ook omdat ik aanstaande zondag wederom naar het buitenland zal vliegen. Dit keer is het een werkgerelateerde reis in Frankrijk. Daarover later meer! Ook zal ik het hardlopen weer wat verder gaan opbouwen!

Heb jij ook zo’n fijne week gehad? En genoten van het mooie weer?