1 apr 2019 | Marathon

Road to Boston: nog 2 weken

Het is vandaag 1 april en over precies twee weken sta ik in Boston aan de start van mijn zevende marathon. Deze Road to Boston verloopt tot nu toe (‘even afkloppen’) heel goed. Ook afgelopen week heb ik weer mooie trainingen kunnen doen en zelfs, geheel onverwacht, weer een podiumplek behaald. Benieuwd hoe ik er, met nog twee weken te gaan, voor sta? Lees dan gauw verder!

De afgelopen week heb ik een aantal mooie trainingen kunnen doen. Hoewel ik het ontzettend druk had met werk, en ook nog te horen kreeg dat ik vandaag kan verhuizen naar Utrecht, pakte ik toch mijn hardloopschoenen erbij. Uiteindelijk liep ik deze week 75 kilometer. Wat voor trainingen ik deed? Er zaten een paar rustige loopjes tussen, maar ook nog wat snelheidstrainingen met 200 of 2000 meters.

Gisteren stond ik aan de start van mijn laatste wedstrijdje voor Boston. Tijdens de Zandvoort Circuit Run mocht ik 12 kilometer lopen met team Odlo. Super leuk en vooral heel gezellig! Ik was namelijk zeker niet de enige runfluencer die aanwezig was. Het is zo fijn om al die lieve mensen weer eens te zien en bij te kletsen. Maar natuurlijk kwamen we niet alleen daarvoor naar Zandvoort. Er moest ook gelopen worden!

Zandvoort Circuit Run 2019

Ik wilde 12 kilometer lopen, omdat ik de halve van Zandvoort vorig jaar best zwaar vond qua parcours. Er zit een lang stuk strand in en een pittige klim. Met nog twee weken tot Boston leek me dit niet verstandig. Een snelle 12 kilometer leek beter in mijn schema te passen en dat was dan ook mijn plan. Ik wilde mezelf niet helemaal kapot lopen. Van te voren had ik bedacht dat 4:15 min/km dan wel een mooie snelheid zou zijn. Uiteindelijk ging het lopen gemakkelijker dan ik dacht en kwam ik met een gemiddelde van 4:10 over de finish. Ik had mijn 12 kilometer in precies 50 minuten afgelegd. Door een strandafgang is mijn hartslag nog wel even fink omhoog gegaan, maar ik heb niet het gevoel dat ik mezelf kapot heb gelopen. Het ging heel lekker en het was zo’n leuk event! Ook dit geeft weer veel vertrouwen voor Boston.

Uiteindelijk bleken we met team Odlo nog in de prijzen te vallen. In de business categorie stond Suzanne Brummel op plaats drie (super knap als beginnende loper!), Annemerel tweede (respect gezien haar blessureleed!) en ik was eerste geworden. Zo leuk! Vooral omdat we met z’n drieën in onze Odlo kleding op het podium mochten staan. Met bloemen, een beker en weer hele mooie herinneringen ging ik naar huis.

De laatste loodjes

Nu het laatste testmoment voor Boston erop zit, komt er ook bijna een einde aan mijn Road to Boston. Komende week ben ik druk met verhuizen. Enerzijds ben ik heel blij dat ik zo snel naar Utrecht kan, maar aan de andere kant kost een verhuizing altijd veel energie. Hopelijk gaat het snel en soepel, zodat ik ook nog genoeg rust kan pakken deze week. Natuurlijk blijf ik nog wat trainingen doen. Ik zal minder kilometers lopen, maar de snelheid zal nog wel hoog liggen. Verder zal ik proberen om wat meer slaap te pakken, want dat is de afgelopen week ook niet gelukt.

Tot slot overweeg ik weer om mijn reis naar Boston te gaan vastleggen op video, net zoals ik dat in Londen en Chicago deed. In de eerste plaats vind ik dit voor mezelf heel erg leuk. Op deze manier kan ik het achteraf nog eens rustig herbeleven. Natuurlijk doe ik het ook voor iedereen die me volgt. Natuurlijk zal ik ook blijven bloggen en al mijn marathonavonturen blijven delen via Instagram.

Heb jij ook in Zandvoort gelopen? Hoe ging het bij jou? Ik ben benieuwd!