5 x favoriet in maart

5 x favoriet in maart

De maand maart is bijna ten einde. Volgende week beginnen we met een nieuwe maand en dat wordt voor mij een hele bijzondere. Niet alleen zal ik in april de Boston Marathon gaan lopen, maar ik heb ook ander nieuws. Benieuwd? Lees dan gauw mijn 5 x favoriet in maart!

1.Officieel voorjaar

Ja, het is officieel voorjaar! De winter is nu echt voorbij en eerlijk gezegd ben ik daar ook wel blij mee. Het voorjaar zorgt bij mij altijd voor van die kleine geluksmomentjes: de dagen worden langer, het wordt warmer en we gaan weer veel meer naar buiten. Hopelijk kan ik mijn laatste trainingen voor Boston ook gewoon in een kort broekje doen!

2. Een PR op de halve marathon

Deze had ik echt niet zien aankomen. Afgelopen weekend stond ik in Leek aan de start van de halve marathon. Dit had ik zo gepland, omdat ik er dan een laatste lange duurloop voor Boston van kon maken. Ik zou een paar kilometer gaan inlopen, een halve marathon lopen en weer uitlopen. Dat ik die halve marathon zo snel zou gaan, had ik nooit verwacht. Ik liep een nieuw PR van 1.27.47. Dat is vier minuten sneller dan mijn vorige PR (1.31) en dat stond vanaf begin december op Ameland. Dat ik mezelf in korte tijd zo verbeter, vind ik wel heel gaaf en dat geeft me veel vertrouwen richting Boston.

3. Sushi workshop

Vorige week had ik zo’n leuke middag met vriendinnen. Voor mijn verjaardag kreeg ik een workshop sushi maken in Utrecht. In een kookstudio kregen we uitleg over allerlei verschillende varianten en leerden we technieken om ze te maken. Voor een eerste keer ging het niet slecht en het smaakte ook nog eens heel goed. Niet geheel onbelangrijk!

4. Opnames voor BNR

Woensdag kwam Erben Wennemars bij me thuis langs om opnames te maken voor BNR. We hebben het gehad over motivatie, opladen, vakantie en natuurlijk mijn doel in Boston. Het was een hele leuke ochtend! Ik vind het heel gaaf dat dit nu onderdeel van mijn werk is en dat ik zoveel verschillende dingen kan én mag doen.

5. Een nieuwe stap

Tot slot wil ik nog een nieuwe stap met jullie delen. Gisteren kreeg ik te horen dat ik volgende maand (dus maandag al) ga verhuizen naar Utrecht! Voor mij heel spannend, maar tegelijkertijd is het heel fijn. Ik ben klaar voor een nieuwe periode en een nieuwe omgeving. Leuke looproutes en andere tips in Utrecht zijn welkom!

Dit was de 5 x favoriet in maart. Ben jij ook zo blij dat het voorjaar is?

7 Comments

 1. Justine
  maart 29, 2019 / 10:31 am

  Wat een spannende, maar ook leuke stap. Ik herkende al een aantal locaties die je deelde in Utrecht. Zelf ben ik ook een newbie in Utrecht (Leidsche Rijn/Terwijde is geen Utrecht zullen de “echte” Utrechtenaren zeggen, maar hé het staat toch in m’n adres hihi). Al heel wat rondjes Maximapark gelopen, maar ook op ontdekkingstocht nog, richting Haarzuilen bijvoorbeeld. Je leert de omgeving wel snel kennen op die manier. Mocht je een keer een leuke route hebben gevonden, dan hoor ik het graag en mocht je nog wat inspiratie willen, dan hoor ik het wel ;-)

 2. Eline
  maart 29, 2019 / 11:10 am

  Oh, er zijn zo veel leuke hardlooproutes in Utrecht! Ik woon zelf in Lombok, mijn favorieten:
  – rondje Merwedekanaal heen, via Jutfasebrug en dan het Amsterdamrijnkanaal terug
  – naar het Maximapark
  – langs de Vecht, naar Oud-Zuilen, evt oversteken bij Maarssenbroek en door het Maximapark terug
  – rondje Singel (niet erg lang, maar mooi te combineren met bijvoorbeeld een route langs de Vecht)
  – voor langere routes: naar Haarzuilens of langs de Leidsche Rijn (kanaal, niet wijk) naar Harmelen
  Vanuit Oost Utrecht ken ik minder, maar Amelisweerd is ook prachtig, net als het natuurpark erachter in de richting van Houten.

  Succes met verhuizen en wennen aan je nieuwe plekje!

 3. Tess
  maart 29, 2019 / 5:07 pm

  Wat leuk dat je naar Utrecht gaat verhuizen! Wie weet komen we elkaar nog eens tegen. Ik woon aan de oostkant en ga graag hardlopen richting Amelisweerd of rondom de Maarsseveense Plassen (via de Vecht). En het rondje Singel kan natuurlijk niet ontbreken voor de kortere afstanden (maar dat is niet aan te raden tijdens spitsuren). Succes met de verhuizing!

 4. Renske
  maart 29, 2019 / 10:48 pm

  Wat gaaf dat je bij ons in Utrecht komt wonen! Hartelijk welkom!

 5. maart 30, 2019 / 6:44 am

  Wat tof dat je gat verhuizen naar ‘m’n stadsie’! Ik loop zelf meestal langs de Vecht naar Oud- Zuilen, mooie route en lekker stukje natuur!

 6. Jeroen
  april 1, 2019 / 10:48 am

  He Japke,
  Waarom ga je het mooie Groningen eigenlijk verlaten?

 7. Paul
  april 3, 2019 / 11:31 pm

  Haaa, welkom in LR. Voor lange duurlopen in en om LR kun je bij deze meneer wat basis ideeën opdoen: https://www.strava.com/athletes/8151734 . Hij sjokt hier wat af. Ik zou zeker ook niet schromen langs de Vecht richting Breukelen te lopen en dan via Kockengen terug, Of de polder onder Strijkviertel richting Montfoort in te duiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?