29 mrt 2019 | Favorieten

5 x favoriet in maart

De maand maart is bijna ten einde. Volgende week beginnen we met een nieuwe maand en dat wordt voor mij een hele bijzondere. Niet alleen zal ik in april de Boston Marathon gaan lopen, maar ik heb ook ander nieuws. Benieuwd? Lees dan gauw mijn 5 x favoriet in maart!

1.Officieel voorjaar

Ja, het is officieel voorjaar! De winter is nu echt voorbij en eerlijk gezegd ben ik daar ook wel blij mee. Het voorjaar zorgt bij mij altijd voor van die kleine geluksmomentjes: de dagen worden langer, het wordt warmer en we gaan weer veel meer naar buiten. Hopelijk kan ik mijn laatste trainingen voor Boston ook gewoon in een kort broekje doen!

2. Een PR op de halve marathon

Deze had ik echt niet zien aankomen. Afgelopen weekend stond ik in Leek aan de start van de halve marathon. Dit had ik zo gepland, omdat ik er dan een laatste lange duurloop voor Boston van kon maken. Ik zou een paar kilometer gaan inlopen, een halve marathon lopen en weer uitlopen. Dat ik die halve marathon zo snel zou gaan, had ik nooit verwacht. Ik liep een nieuw PR van 1.27.47. Dat is vier minuten sneller dan mijn vorige PR (1.31) en dat stond vanaf begin december op Ameland. Dat ik mezelf in korte tijd zo verbeter, vind ik wel heel gaaf en dat geeft me veel vertrouwen richting Boston.

3. Sushi workshop

Vorige week had ik zo’n leuke middag met vriendinnen. Voor mijn verjaardag kreeg ik een workshop sushi maken in Utrecht. In een kookstudio kregen we uitleg over allerlei verschillende varianten en leerden we technieken om ze te maken. Voor een eerste keer ging het niet slecht en het smaakte ook nog eens heel goed. Niet geheel onbelangrijk!

4. Opnames voor BNR

Woensdag kwam Erben Wennemars bij me thuis langs om opnames te maken voor BNR. We hebben het gehad over motivatie, opladen, vakantie en natuurlijk mijn doel in Boston. Het was een hele leuke ochtend! Ik vind het heel gaaf dat dit nu onderdeel van mijn werk is en dat ik zoveel verschillende dingen kan én mag doen.

5. Een nieuwe stap

Tot slot wil ik nog een nieuwe stap met jullie delen. Gisteren kreeg ik te horen dat ik volgende maand (dus maandag al) ga verhuizen naar Utrecht! Voor mij heel spannend, maar tegelijkertijd is het heel fijn. Ik ben klaar voor een nieuwe periode en een nieuwe omgeving. Leuke looproutes en andere tips in Utrecht zijn welkom!

Dit was de 5 x favoriet in maart. Ben jij ook zo blij dat het voorjaar is?