27 mrt 2019 | Wielrennen

7 x redenen om weer op de racefiets te stappen

Het is alweer eind maart. De eerste wielerklassiekers zijn verreden en het wordt steeds beter weer. Dat betekent dat het tijd is om de racefiets uit de schuur te halen. Eerlijk gezegd ben ik daar zelf ook nog niet aan toegekomen, maar na Boston is dat het eerste wat ik ga doen! Twijfel je nog? In dit artikel geef ik 7 redenen om weer op de racefiets te stappen!

1. De winter is voorbij

Als je naar buiten kijkt, zou je het misschien nog niet direct zeggen, maar de winter is toch echt voorbij. We hebben al wat mooie voorjaarsdagen gehad en het kan de komende tijd alleen maar beter weer gaan worden. Tijd om uit die winterslaap te komen en je racefiets gebruiksklaar te maken.

2. De dagen worden langer

Langere dagen betekent meer tijd om te trainen. In het donker fietsen, is nooit mijn hobby geweest. Vanaf nu is dat ook niet meer aan de orde. Zowel in de ochtend als in de avond is er steeds meer tijd om de fiets te pakken en een rondje te gaan trappen.

3. Het wordt warmer

Ook de kou kan geen excuus meer zijn. Het wordt steeds iets warmer en dat betekent dat het ook makkelijker is om de deur uit te gaan. Ik kan niet wachten om weer zonder arm- en beenstukken te gaan fietsen!

4. Het wielerseizoen is al begonnen

Het wielerseizoen is natuurlijk alweer even begonnen. De eerste klassiekers zijn verreden en dat betekent dat het nu ook wel echt tijd wordt om het fietsen weer wat op te pakken na de winter. Laat het een motivatie voor je zijn!

5. Bruine benen voor de zomer

Vaak krijg ik, aan het begin van de zomer, de vraag hoe ik aan die bruine benen kom. Dit komt natuurlijk deels door het hardlopen, maar ook fietsen zonder beenstukken zorgt ervoor dat je alweer lekker snel een kleurtje krijgt. Prima reden om te gaan fietsen, toch?

6. Nieuwe trainingsprikkel

Wanneer je de hele winter binnen hebt gesport of juist veel hebt hardgelopen, is het heel fijn om weer even een andere trainingsprikkel op te doen. Ik vind het zelf altijd heel fijn om een andere beweging en intensiteit te ervaren.

7. Voorbereiding op de zomer

Tot slot is het natuurlijk goed om alvast wat trainingsuren te maken voor de zomer. Pak nu alvast je voorsprong op je trainingsmaatjes of begin alvast met het trainen voor de colletjes in de zomer. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen, toch?

Heb jij je eerste fietstochtjes alweer gemaakt? Of wacht je nog eventjes?