9 x cadeautips voor een hardloper

9 x cadeautips voor een hardloper

Het is vandaag 5 december en voor het verzinnen van een sinterklaascadeautje zal dit artikel je misschien niet meer helpen. Toch had ik zelf ineens allerlei leuke ideeën voor het kopen van cadeautjes. In dit artikel deel ik mijn cadeautips voor een hardloper. Misschien kan het je inspiratie geven voor de komende kerstdagen of een verjaardag binnenkort.

1. Foamroller

Wat mij betreft is de foamroller echt een leuk en nuttig cadeau voor een hardloper. Ik vind namelijk dat iedere loper af en toe zijn spieren eens over een foamroller zou moeten halen. Je hebt ze in heel veel soorten en maten. Zelf heb ik deze, maar er zijn ook goedkopere opties. In principe zijn alle foamrollers goed. Hoe meer reliëf de roller heeft, hoe pijnlijker het foamen zal zijn.

2. Verlichting

Zeker in deze decembermaand is verlichting een heel handig cadeautje voor een hardloper. Verlichting kun je in veel verschillende winkels aanschaffen. Uiteraard kun je het halen bij de hardloopspeciaalzaken, zoals Runnersworld of Run2Day. Ook via Decathlon of de outdoor winkels (zoals Bever of ANWB) kun je aan goede verlichting komen. Zelf heb ik meerdere soorten verlichting. Met deze armband ben ik altijd heel erg tevreden.

3. Tijdschrift Runner’s World

Wat is er nou leuker dan het geven van een tijdschrift? Een tijdschrift vind ik zelf altijd leuk om te krijgen en vooral wanneer het over hardlopen gaat. Het heeft ook een ideaal prijsje, wanneer je een losse editie geeft. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een abonnement cadeau te doen, indien het budget wat groter is.

4. Oordopjes

Sportoordopjes kunnen goed in de smaak vallen bij een hardloper. Ook dit heb je natuurlijk in heel veel soorten en binnen allerlei prijscategorieën. Heb je echt wat te besteden? Dan kan ik de oordopjes van Jaybird of Sennheiser aanraden. Ook JBL heeft mooie oordopjes voor de hardloper. Zelf heb ik net de AirPods ontdekt en ik moet eerlijk zeggen dat deze ook uitermate geschikt zijn om mee hard te lopen!

5. ‘Trainen als een topatleet’ van Annemerel

Het boek is nog niet uit, maar hier al wel te reserveren. Collega Annemerel de Jongh heeft de afgelopen maanden getraind als een topatleet. Haar doel? Ze gaat komend weekend de marathon van Malaga lopen en hoopt daar haar PR flink te verbreken. Zo spannend! Haar ervaringen met het trainen als een topatleet heeft ze beschreven in haar nieuwste boek. Aangezien het boek sowieso voor de kerst af is, lijkt dit me het ideale kerstcadeautje voor een ambitieuze hardloper.

6. Sokken

Sokken zijn altijd goed, toch? Zeker voor een hardloper is het geen straf om een extra setje fijne hardloop sokken te ontvangen. Deze kun je heel gemakkelijk online bestellen bij een hardloopspeciaalzaak!

7. ‘De tien, de halve en de hele’ van Rob Veer

Ook Rob Veer heeft een prachtig boek geschreven waar menig hardloper blij van zal worden. In zijn boek ‘De tien, de halve en de hele’ beschrijft hij vanalles over hardlooptrainingen. Zeer nuttig en waardevol wanneer je bezig bent met het trainen voor een mooi doel.

8. Cadeaubon van Body&Fit

Een hardloper kan ook altijd goede sportvoeding gebruiken. Waar kun je dat nou beter bestellen dan bij Body&Fit? Een cadeaukaart is altijd een gemakkelijk cadeautje, maar wat mij betreft niet minder leuk. Bij de Body&Fit is ook genoeg keuze wat betreft voeding en op deze manier is een cadeaukaart altijd goed te besteden.

9. Hardloopscheurkalender

Een scheurkalender vind ik altijd een typisch cadeautje voor de decembermaand. Het is vaak goed te betalen en de meeste mensen kunnen het zeker waarderen. Er is nu ook een leuke scheurkalenders voor hardlopers uitgebracht! Je kunt het hier online bestellen.

Wat heb jij op je verlanglijstje staan? Weet jij nog leuke cadeautips voor een hardloper? Ik ben benieuwd! Een hele fijne pakjesavond allemaal!

3 Comments

 1. Paul
  december 9, 2018 / 7:31 am

  Leuke tips! Heb wat aanvullende tips voor hardloop hoofdtelefoontjes:

  *tip1*: https://www.urbanears.com/ue_nl_en/stadion . Met 50% korting, bluetooth dopjes die als gegoten zitten! Het is raar, maar geen enkel merk blijft bij mij goed zitten, behalve de in-ear hoofdtelefoons van Urbanears. Nu kwam ik toevallig deze aanbieding tegen en heb mezelf een upgrade van de bedrade naar een draadloze versie kado gedaan. (Jaja, sokken is wat ik doorgaans krijg … dus moet ik zelf bijspringen)

  De geluidskwaliteit van de Urbanears is gemiddeld: niet veel bas, daarentegen wel erg helder. Voor mij is pasvorm het belangrijkste. Heb ook een setje PowerBeats 3. Geweldige bas, maar als ik loop gaan die dopjes altijd los zitten en dan verdwijnen de basjes.

  *tip 2*: voor je huidige in-ear hoofdtelefoon de vervangende dopjes van compy foam https://www.complyfoam.com . Zijn van een foam die uitzet in je oren en daardoor goed blijven zitten en door de afsluiting ook de bassen verrijken. Geschikt voor zeer veel modellen en merken,

  (Heb geen banden met beide genoemde merken. Ben alleen reuze erover te spreken)

 2. december 11, 2018 / 11:54 am

  Wat een leuke cadeau-tips. Ik weet nooit zo goed wat ik voor kerst moet vragen, dit artikel helpt daar gelukkig wel bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?