7 sep 2018 | Favorieten

7 x mijn hoogtepunten van de zomer

De herfst is in aantocht. Ik voel het aan de temperatuur, de dagen worden korter, het is toch echt weer begonnen met regenen en de bladeren aan de bomen beginnen langzaam te verkleuren. Ik ben dol op de herfst. Niet op herfststormen, maar wel op mooie herfstdagen. Ik vind het heerlijk als het weer wat koeler wordt en de bomen zo prachtig gaan verkleuren. Toch wil ik nog even stilstaan bij mijn geweldige zomer. In dit artikel deel ik mijn 7 hoogtepunten van de zomer. 

1. Sri Lanka

Dit was wel het absolute hoogste hoogtepunt van mijn zomer. Samen met twee vriendinnetjes ben ik drie weken op Sri Lanka geweest. Wat een geweldig eiland is dit, zeg! Ik schreef uiteraard een artikel over mijn ervaringen. Daarin vertel ik over de route en onze overnachtingen. Ook schreef ik welke dingen je sowieso moet doen wanneer je op Sri Lanka bent. De drie weken zijn voorbij gevlogen en doordat het al halverwege juni was, voelde mijn zomer heel lang. Een aanrader!

2. Covergirl

Afgelopen zomer stond ik op de cover van het zomernummer van de Runner’s World. Daarmee is toch wel een meisjesdroom uitgekomen. Ik kreeg ontzettend veel leuke en lieve reacties. Het was zo gek en bijzonder om mezelf in de schappen te zien liggen. Inmiddels heb ik heel wat nummers thuis liggen en ook eentje ingelijst. Misschien is dit wel hét hoogtepunt van 2018.

3. Tour de France

De afgelopen zomer heb ik genoten van de Tour de France. Deze keer niet vanaf de bank, maar vanuit Frankrijk. Zo was ik een aantal dagen bij het meer van Annecy. Daar zag ik de start van een touretappe. Ook ben ik vanaf daar naar de l’Alpe d’huez afgereisd. Op die berg stond ik bij de finish van een etappe. Tot slot ben ik nog naar Parijs gereden om de laatste etappe op de Champs-Élysées mee te maken. Het was een hele gave ervaring!

4. Girona

Mijn geweldige zomer begon al halverwege juni met een reisje naar Girona, op uitnodiging van TUI Sports. Samen met een groep journalisten vertrok ik voor 3 dagen naar dit Spaanse wielerwalhalla om samen met Robert Gesink te gaan fietsen. Naast het fietsen hebben we ook nog heerlijk gegeten, want ook daar is Girona zeer geschikt voor. Het waren zulke fijne dagen. Ik heb mijn belevenissen gevlogd en schreef er ook een artikel over. Ik zou heel graag nog eens terug gaan naar dit leuke stadje.

5. Bootje varen

Mijn ouders hebben sinds kort een sloepje en ik weet inmiddels wel wat mijn favoriete zondagmiddag bezigheid is. We zijn al een paar weekenden met het bootje weggeweest en ik vind dat zo fijn. Zeker tussen mijn marathontrainingen door is het de ideale manier om te ontspannen. Je kunt namelijk geen kant op. Lekker dobberen, een beetje zwemmen of gewoon genieten met een boekje op de boot. Dit is zeker één van mijn hoogtepunten van de zomer.

6. Lago Maggiore

Het was een hele korte vakantie, maar het Lago Maggiore heeft mij positief verrast. Ik vertoefde in Cannobio, een dorpje net voorbij de grens met Zwitserland. Ik vind het wel fijn dat ik nog even in Italië ben geweest deze zomer. Maar ik mag niet klagen, want volgend weekend vlieg ik voor een paar dagen naar het Gardameer om lekker te werken vanuit het huisje van mijn ouders. Toch vind ik het ook heel leuk om eens op andere plaatsen in Italië te komen, zoals het Lago Maggiore.

7. Fietstochtjes

De afgelopen zomer heb ik ook nog lekker wat fietstochtjes gemaakt. Misschien waren het geen lange rondes, maar ze waren wel erg fijn. De langste tocht die ik heb gemaakt deze zomer is Drenthe’s Mooiste. Wat ik daar zo leuk aan vond, is dat ik samen met een paar meiden kon fietsen. We hadden perfect fietsweer, het was gezellig en we fietsten best lekker door. Ik wil eigenlijk komende herfst en winter ook een beetje door blijven fietsen. Het liefst op de racefiets, maar op de mountainbike lijkt me ook ontzettend leuk.

Dit waren een aantal van mijn hoogtepunten van de zomer. Ik heb ontzettend genoten van alle reisjes, mooie dagen en toffe uitdagingen. Ik kan niet wachten op de volgende maanden, waarin hopelijk ook weer wat hoogtepunten voorbij gaan komen. Wat waren jouw hoogtepunten van de zomer?