22 jul 2018 | Hardlopen

De meest gestelde hardloop- en fietsvragen #11

Het is weer tijd voor een artikel waarin ik vragen van volgers beantwoord. Instagram heeft een nieuwe functie waarin je volgers een vraag kunt laten stellen. Omdat ik niet alle vragen kon beantwoorden in mijn stories, beantwoord ik een aantal vragen hier. Verder krijg ik per mail ook regelmatig hardloopvragen of vragen over het fietsen. In deze reeks meest gestelde vragen bundel ik daar een aantal van. Hopelijk staat het antwoord op jouw vraag erbij! Zo niet? Stel jouw hardloopvragen of fietsvragen dan opnieuw hieronder in een reactie. 

Wat zou je kiezen: nooit meer hardlopen of nooit meer wielrennen?

Als ik echt moet kiezen, zou ik denk ik toch voor nooit meer wielrennen gaan. En dat is best een gek antwoord, want ik vind wielrennen misschien wel leuker dan hardlopen. Waarom ik dan toch kies voor nooit meer wielrennen? Hardlopen is gewoon veel praktischer om toe te passen in je leven. Hardlopen kan altijd en overal. Wielrennen is toch lastiger. Ik houd echt niet van fietsen in de regen en in de kou. Hardlopen daarentegen kan dan heerlijk zijn.

Hoe loop jij in deze hitte?

Hardlopen in de hitte is niet favoriet. Ik vind dat namelijk veel lastiger dan in de winter. Toch probeer ik me altijd goed voor te bereiden. Ik kies een tijdstip waarop het nog niet te warm is. Dat betekent dat ik op deze warme dagen toch eerder op de dag ga lopen. Meestal is het rond 7:00 of 8:00 nog wel te doen. Natuurlijk kun je ook nog eerder gaan. Daarnaast moet je gewoon extra drinken en ook aan je zouten denken. Doordat je meer gaat zweten, moet je dit ook weer aanvullen. Soms pas ik ook mijn trainingen aan. Een hele intensieve intervaltraining in de hitte werkt voor mij niet. Het is dan beter om op een rustig tempo te gaan lopen.

Neem je water mee onderweg tijdens het hardlopen?

Dit is een vraag die hier mooi op aansluit. Eigenlijk neem ik nooit water mee onderweg. Toch is er een uitzondering. Wanneer ik hele lange duurlopen op het programma heb staan, doe ik het wel. Dan neem ik een Flipbelt mee waarin ik een flesje water kwijt kan. Ook kies ik er dan voor om wat kleingeld mee te nemen, zodat ik altijd nog iets kan kopen onderweg.

Word je het nooit zat om te moeten bloggen of foto’s te moeten maken voor Instagram?

Ik ben het eigenlijk nog nooit echt zat geweest. Wel heb ik de ene dag meer zin om een foto te maken dan een andere dag. Natuurlijk schrijf ik ook de ene blog met meer gemak en plezier dan een andere. Over het algemeen vind ik het gewoon heel erg leuk om te doen. En als ik een dagje geen zin heb om iets te posten, dan doe ik het ook gewoon niet. Zeker op Instagram vind ik dat niet nodig. Op mijn blog probeer ik wel zoveel mogelijk structuur te houden, zeker nu ik steeds meer opdrachten van bedrijven krijg en het hierdoor iets professioneler wordt.

Hoeveel uur per week sport je?

Dit is heel erg wisselend. Momenteel sport ik ongeveer 5 keer per week en dit zal dan in totaal tussen de 5 en 10 uur per week zijn. Wanneer ik train voor een marathon zullen het meer uren zijn dan wanneer ik even geen doel heb. In een trainingsperiode voor een marathon kan ik op één dag al 3 uren sporten. Daar kom ik op dit moment echt niet aan.

Wanneer ga je een eerste triatlon doen?

Zeg nooit nooit he? Maar in dit geval zeg ik: nooit. Nee, ik denk serieus niet dat ik ooit een triatlon ga doen. Hardlopen en wielrennen vind ik heerlijk om te doen, maar zwemmen is absoluut niet mijn ding. Ik ben een hele slechte zwemmer en ik heb ook (nog) niet de ambitie om het te gaan leren.

Ga je de Boston Marathon lopen in 2019?

Dat is nog niet zeker! Ik ga me waarschijnlijk wel inschrijven, maar het is afwachten of ik dan ook daadwerkelijk mee mag doen. Voor Boston moet je je kwalificeren door een bepaalde tijd te lopen op een eerdere marathon. In principe heb ik met mijn tijd in Londen hard genoeg gelopen, maar stel dat er in mijn categorie teveel inschrijvers zijn, vallen de ”langzaamste” loopsters toch af. Het is nog even spannend dus!

Wie gaat de Tour winnen?

Ai, lastige vraag. Thomas en Froome zijn beide heel erg sterk. Zelf denk ik dat Thomas het niet vol gaat houden tot aan Parijs en Froome uiteindelijk toch de gele trui gaat pakken. Ik hoop natuurlijk dat Tom Dumoulin straks in Parijs in het geel staat. De dag voor Parijs is er nog een tijdrit, waar hij zeker nog zijn slag kan slaan. En aangezien ik in Parijs weer bij de finish mag staan om samen met Team Sunweb de tour af te sluiten, zou het natuurlijk geweldig zijn als we wat te vieren hebben!

Heb jij ook een vraag voor mij? Stel deze dan hieronder in een reactie of stuur me een berichtje via Instagram of per mail. Ik neem de vragen mee in een volgend artikel!