18 mrt 2018 | Hardlopen

Loop jij met ons in Den Helder?

De afgelopen weken ben ik voornamelijk voor één doel aan het trainen: de marathon van Londen. Toch is het goed, maar vooral ook leuk om in aanloop naar zo’n evenement af en toe je snelheid te testen tijdens een wedstrijdje. In dit artikel vertel ik over de loopevenementen waar ik voor Londen nog zal starten: de Zandvoort Circuit Run en de Halve van Den Helder. Ik zal alvast verklappen dat jij ook kans maakt op een startbewijs voor dit evenement in Den Helder.

Zandvoort

Allereerst loop ik aanstaande zondag 25 maart, met het team van TUI, de halve marathon tijdens de Zandvoort Circuit Run. We starten vanuit de Pitstraat op het Circuit Zandvoort. Er wordt dan eerst een korte ronde over het spannende racecircuit afgelegd. Het uitdagende en heuvelachtige traject met uitzichten op duintoppen en karakteristieke onderdelen van het racecircuit schijnt een boeiende afwisseling te bieden.

Na het circuit lopen we richting de boulevard en gaan we zuidelijk over het strand. Na Egmond zie ik daar eerlijk gezegd wel een beetje tegenop. Ik hoop dat het zand niet zo zwaar loopt deze keer. Na acht kilometer strand moeten we flink aanzetten om de steile strandafgang op te komen. Via een slingerend en heuvelachtig fietspad lopen we terug naar het centrum van Zandvoort. Met veel gezelligheid langs de kant hoop ik uiteindelijk te finishen op het circuit. Mijn doel? Dit loopje vooral zien als een training. Een PR lopen op dit parcours is niet heel realistisch. Verder wil ik vooral mijn benen heel houden en geen gekke blessures oplopen. Genieten en lekker lopen wordt dus het doel! Zou ik me er aan kunnen houden? Gelukkig staan er veel bekenden, waaronder Mari, aan de start en wordt het vast een gezellige dag.

Den Helder

Daarna staan er nog wat pittige trainingen voor Londen in mijn agenda, maar na het paasweekend begin ik vervolgens met taperen. Binnen die periode zijn er behoorlijk veel loopevenementen waar je aan zou kunnen deelnemen. Zo staat zondag 8 april 2018 voor veel hardlopers in de agenda omcirkeld. Dan vindt namelijk de Rotterdam Marathon plaats. Maar er zijn meer leuke loopjes op deze dag, zoals de Halve van Den Helder. Een evenement waarin je al hardlopend van Den Helder geniet: een stad aan zee met een prachtige kust, een rijk maritiem verleden en een rijke cultuurhistorie. Als deelnemer kun je rekenen op een gevarieerd parcours waarin forten, vuurtoren De Lange Jaap, het Marsdiep en de Helderse Zeedijk niet ontbreken. En laat je ook vooral verrassen door plekken waarvan je misschien nog niet wist dat deze bestonden of normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek.

Tijdens de Halve van Den Helder heb je keus uit meerdere afstanden. Zelf loop ik 13,7 kilometer, want dit past het beste in mijn schema voor de marathon van Londen. Je kunt ook kiezen voor een 5 kilometer of natuurlijk gewoon de halve marathon gaan lopen. Het parcours is vlak en snel, dus je kunt zeker voor een PR gaan!

Ook in Den Helder zal ik Mari gaan tegenkomen. Allebei mogen we deelnemen aan dit mooie loopevenement. Naast een startbewijs krijgen we er een hotelovernachting bij en kunnen we dus traditiegetrouw samen ontbijten voor de start. Heel tof!

En weet je wat nou zo leuk is? Samen met Mari mag ik startbewijzen voor de Halve van Den Helder weggeven. Je kunt er één via Mari winnen en één via mij. Omdat Mari en ik vooral de gezelligheid heel belangrijk vinden, lijkt het ons leuk om na het hardlopen met jullie na te kletsen onder het genot van een drankje. Lijkt dit je leuk? Laat dan in een reactie hieronder weten dat je mee wilt doen! Als je een startbewijs wint, mag je zelf kiezen welke afstand je zou willen lopen.

Loop jij met ons in Den Helder? Laat hieronder in een reactie weten waarom het je leuk lijkt en wie weet loop jij binnenkort met ons in Den Helder.