Loop jij met ons in Den Helder?

Loop jij met ons in Den Helder?

De afgelopen weken ben ik voornamelijk voor één doel aan het trainen: de marathon van Londen. Toch is het goed, maar vooral ook leuk om in aanloop naar zo’n evenement af en toe je snelheid te testen tijdens een wedstrijdje. In dit artikel vertel ik over de loopevenementen waar ik voor Londen nog zal starten: de Zandvoort Circuit Run en de Halve van Den Helder. Ik zal alvast verklappen dat jij ook kans maakt op een startbewijs voor dit evenement in Den Helder.

Zandvoort

Allereerst loop ik aanstaande zondag 25 maart, met het team van TUI, de halve marathon tijdens de Zandvoort Circuit Run. We starten vanuit de Pitstraat op het Circuit Zandvoort. Er wordt dan eerst een korte ronde over het spannende racecircuit afgelegd. Het uitdagende en heuvelachtige traject met uitzichten op duintoppen en karakteristieke onderdelen van het racecircuit schijnt een boeiende afwisseling te bieden.

Na het circuit lopen we richting de boulevard en gaan we zuidelijk over het strand. Na Egmond zie ik daar eerlijk gezegd wel een beetje tegenop. Ik hoop dat het zand niet zo zwaar loopt deze keer. Na acht kilometer strand moeten we flink aanzetten om de steile strandafgang op te komen. Via een slingerend en heuvelachtig fietspad lopen we terug naar het centrum van Zandvoort. Met veel gezelligheid langs de kant hoop ik uiteindelijk te finishen op het circuit. Mijn doel? Dit loopje vooral zien als een training. Een PR lopen op dit parcours is niet heel realistisch. Verder wil ik vooral mijn benen heel houden en geen gekke blessures oplopen. Genieten en lekker lopen wordt dus het doel! Zou ik me er aan kunnen houden? Gelukkig staan er veel bekenden, waaronder Mari, aan de start en wordt het vast een gezellige dag.

Den Helder

Daarna staan er nog wat pittige trainingen voor Londen in mijn agenda, maar na het paasweekend begin ik vervolgens met taperen. Binnen die periode zijn er behoorlijk veel loopevenementen waar je aan zou kunnen deelnemen. Zo staat zondag 8 april 2018 voor veel hardlopers in de agenda omcirkeld. Dan vindt namelijk de Rotterdam Marathon plaats. Maar er zijn meer leuke loopjes op deze dag, zoals de Halve van Den Helder. Een evenement waarin je al hardlopend van Den Helder geniet: een stad aan zee met een prachtige kust, een rijk maritiem verleden en een rijke cultuurhistorie. Als deelnemer kun je rekenen op een gevarieerd parcours waarin forten, vuurtoren De Lange Jaap, het Marsdiep en de Helderse Zeedijk niet ontbreken. En laat je ook vooral verrassen door plekken waarvan je misschien nog niet wist dat deze bestonden of normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek.

Tijdens de Halve van Den Helder heb je keus uit meerdere afstanden. Zelf loop ik 13,7 kilometer, want dit past het beste in mijn schema voor de marathon van Londen. Je kunt ook kiezen voor een 5 kilometer of natuurlijk gewoon de halve marathon gaan lopen. Het parcours is vlak en snel, dus je kunt zeker voor een PR gaan!

Ook in Den Helder zal ik Mari gaan tegenkomen. Allebei mogen we deelnemen aan dit mooie loopevenement. Naast een startbewijs krijgen we er een hotelovernachting bij en kunnen we dus traditiegetrouw samen ontbijten voor de start. Heel tof!

En weet je wat nou zo leuk is? Samen met Mari mag ik startbewijzen voor de Halve van Den Helder weggeven. Je kunt er één via Mari winnen en één via mij. Omdat Mari en ik vooral de gezelligheid heel belangrijk vinden, lijkt het ons leuk om na het hardlopen met jullie na te kletsen onder het genot van een drankje. Lijkt dit je leuk? Laat dan in een reactie hieronder weten dat je mee wilt doen! Als je een startbewijs wint, mag je zelf kiezen welke afstand je zou willen lopen.

Loop jij met ons in Den Helder? Laat hieronder in een reactie weten waarom het je leuk lijkt en wie weet loop jij binnenkort met ons in Den Helder.

20 Reacties

 1. Niels Wieringa
  maart 18, 2018 / 7:11 pm

  Hey! Reden dat ik mee wil doen en een startbewijs wil winnen? Hardlopen aan zee is zo rustgevend, afgelopen november was ik op Texel en heb ik daar heerlijk gelopen, dat was de laatste keer aan het strand. Deelname aan de Zandvoort Circuit Run of de Halve van Den Helder zou ik echt super tof vinden, lekker mijn hoofd leegmaken! En niet te vergeten: sinds vandaag heb ik mijn Garmin Forerunner 235 opgehaald dus die kan ik dan heel goed uittesten! ;)

 2. John
  maart 18, 2018 / 7:39 pm

  Misschien zien we elkaar volgende week wel weer Japke. Ik ben ook in Zandvoort aanwezig. Hopelijk is er minder wind dan gisteren bij de 35KM in Groningen😉.

 3. Wouter Notenbomer
  maart 18, 2018 / 7:48 pm

  Top de je de halve van Den Helder gaat lopen. Idd geschikt voor een PR, moet je wel mazzel hebben met de wind. Het lange stuk langs de dijk wind tegen is geen pretje!
  Zelf hoop ik dat mijn achillespezen dan weer hersteld zijn. Hardloopschoenen zijn al 2 weken uit den boze voor mijn voeten…
  Misschien een 5k op 8 april…hoop ik…

 4. Eline
  maart 18, 2018 / 7:54 pm

  Hey wat een leuk idee! Ik zou jullie graag eens ontmoeten, jullie vrolijke en vriendelijke koppies komen regelmatig op mijn Instagram voorbij! Volgens mij zijn jullie in real life nog leuker! ;) Hardlopen helpt me om mijn hoofd leeg te maken, het liefst in de natuur. Helaas was ik vandaag ziek en kon ik last minute de Parelloop niet lopen, en ben ik dus op zoek naar een nieuwe wedstrijd. Lopen in Den Helder lijkt me eigenlijk veel leuker ;) Dus, hopelijk tot snel en succes met je loop voorbereidingen!! Groetjes, Eline

 5. Zoe
  maart 18, 2018 / 7:55 pm

  Ooh hartstikke leuk! Lijkt me leuk je eens in het echt te ontmoeten 😁 lees je blogs nu al een tijdje mee en tot nu toe heb ik al veel aan je tips gehad! (Waarvoor bedankt!)
  Een startbewijs voor deze wedstrijd zou een prachtige voorbereiding voor mij zijn in mijn journey naar mijn eerste halve marathon in Oktober🙊

  In iedergeval veel plezier a.s. Zondag (misschien zie ik ke daar wel al😌) en succes👍

 6. Bibi
  maart 18, 2018 / 7:56 pm

  Ik zou graag kans willen maken op een startbewijs!! Ik heb maar aan weinig hardloopevenementen meegedaan, maar als ik mee doe vind ik de sfeer altijd super! Ik zou dus graag mee willen doen om eens uit mijn comfortzone te komen en een ander deel van Nederland te ontdekken. En weer een mooie oefening voor de Dam tot Damloop waar ik ook dit jaar hopelijk weer aan mee kan doen!
  En natuurlijk niet te vergeten hoe leuk zou het zijn om twee mensen te ontmoeten die mij inspireren op het gebied van hardlopen (en leven)!

 7. Marnix
  maart 18, 2018 / 8:06 pm

  Hoii, het lijkt mij hartstikke leuk om jullie eens een keertje te ontmoeten. Ook lijkt het me een mooie gelegenheid om mijn huidige PR op de 5km aan te scherpen ivm het snelle parcours!

 8. Jaap
  maart 18, 2018 / 8:17 pm

  Ik ken Den Helder alleen van de over tocht naar Texel. Het lukt me super leuk om Den Helder tijdens een hardloop wedstrijd te leren kennen. En samen met jullie na afloop een drankje te doen lijkt me super gezellig .

 9. Kim
  maart 18, 2018 / 8:21 pm

  Wat een leuke winactie! Ik kom zelf uit egmond, dus ken de omgeving en het parcour van De Halve inmiddels op m’n duimpje. De afgelopen maanden heb ik erg weinig evenementen kunnen lopen doordat wedstrijden en werk steeds samenvielen, maar laat ik nou net het weekend van 7-8 april vrij zijn! Het lijkt me daarom super leuk om Den Helder al hardlopend te verkennen! Misschien tot dan :)

 10. Iris Kloots
  maart 18, 2018 / 8:26 pm

  Hee ;) vandaag heb ik meegedaan aan de stevensloop en heb ik vooral mezelf verbaasd. Afgelopen december zat ik nog op de bank en 12 weken lukt het me gewoon om die 5 km uit te rennen. Graag zou ik dit willen doorzetten en waar beter dan in mijn eigen vertrouwde Noord Holland bij mijn opa en oma om de hoek. Misschien kan ik jullie daarna nog over de kop van NH vertellen ;)
  Groetjes Iris

 11. Liane
  maart 18, 2018 / 8:28 pm

  Hoi Japke,
  2 jaar terug ben ik met een vriendin Mn eerste halve in Den Helder aangegaan. Ter voorbereiding gebruikten we toen een hardloop programma van sportrusten; weinig km trainen- puur op hartslag-; en gered; zo trots! Dat ik de hele week met mijn medaille om naar Mn werk ben gegaan.
  Deze winter had ik een ander doel; 100x 100m (10km) zwemmen. Hierdoor t lopen wat links laten liggen.
  Nu sinds februari t lopen weer opgepakt met als doel een goede voorbereiding te maken voor t aankomende triatlon seizoen. Ik zou voor de 13,7 km gaan mocht ik een kaart winnen!
  En wie weet zie ik je volgende week op t Zandvoort circuit. Dus lekker bezig ☺️

 12. maart 18, 2018 / 9:08 pm

  Wat super leuk! Ik wil graag mee doen om jullie natuurlijk te ontmoeten, en ik ben daarnaast erg benieuwd hoe ik er voor sta en waar ik nog aan wil/kan werken voor toekomstige hardloop evenmenten, zoals mijn eerste keer mee lopen met de Dam tot Damloop en natuurlijk heb ik als doel een halve marathon!! 🤗🙏🏻😍

 13. Kim van der Weerden
  maart 18, 2018 / 9:12 pm

  Ha Japke en Mari, lijkt me super om deel te mogen nemen aan de halve van Den helder! Omdat ik afgelopen 2 jaar te kampen had met een jumpers knee nadat ik de marathon had gelopen, heb ik weinig wedstrijdjes meer gelopen en niet veel inschrijvingen staan. Nu gaat het ontzettend goed en durf ik weer te dromen over heerlijke hardloopuitdagingen. Ook lijkt het me heel leuk om eens een avondje met jullie over een gezamenlijke (uit de handgelopen) hobby te kletsen. Heel graag dus! :-)

 14. Marjolein
  maart 18, 2018 / 9:52 pm

  Het lijkt me super leuk om mee te doen in Den Helder! Vorig weekend de halve van Haren gelopen en genoten van de mooie omgeving. De omgeving lijkt me ook leuk aan de loop in Den Helder, zo langs de zee. Met ongetwijfeld een lekker windje erbij ;) Hardlopen en wielrennen zijn net als bij jou mijn favoriete sporten waar ik mijn ei in kwijt kan. Altijd leuk om mede-lopers te ontmoeten!

 15. Frans
  maart 19, 2018 / 7:48 am

  Het lijkt mij geweldig om een start bewijs te winnen. Den Helder is een leuke stad en na die tijd hardlooppraat en tips van de profs onder het genot van een drankje. Hoe gaaf! Heb er nu al zin in!

 16. Maartje
  maart 19, 2018 / 8:08 am

  Hee Japke, wat onwijs tof dat je mee doet in Den Helder en een startbewijs mag weggeven. Zelf kom ik uit de buurt van Den Helder en was er vaak te vinden. Heerlijk daar aan het strand. Momenteel woon ik in Groningen voor mijn studie, maar ik zou het heel gaaf vinden om mee te lopen met de halve van Den Helder. Zelf loop ik al een tijdje, maar naast de collorrun nog nooit aan iets mee gedaan, wel heb ik gekeken bij de halve. Ik zou hem graag lopen en dan gezellig met jullie een drankje na doen!

  Groetjes, Maartje

 17. Marjolein
  maart 19, 2018 / 5:27 pm

  Hoi Japke,
  Ik zou heel graag een startbewijs willen winnen voor de halve van Den Helder. Mede door jou en je leuke aanstekende hardloopfoto’s ben ik gaan hardlopen en dit was een van de beste beslissingen van mijn leven! Helaas kan ik dit jaar niet starten voor Rotterdam daarom lijkt het me super leuk om deze wedstrijd te rennen en achteraf na te kletsen! Volgende week ben ik ook aanwezig voor de Zanscoort circuit run en ga ik (net als jij) de halve marathon rennen. Hopelijk zie ik je dan ook nog even!

 18. Nico Koehoorn
  maart 19, 2018 / 7:10 pm

  Hoi Japke top dat je mee doet en een startbewijs mag weggeven. Ik loop al een tijdje en heb er veel plezier in het geeft me echt een happy gevoel. Tot nu toe geen wedstrijden mee gedaan mar dit lijkt me een leuke ervaring om samen met jullie een wedstrijd te lopen
  Groet Nico

 19. Robin
  maart 21, 2018 / 7:52 am

  Het lijkt me leuk om een startbewijs te winnen. Ik loop eigenlijk altijd alleen en misschien is het daarom leuk om een keer andere lopers te ontmoeten en samen te kunnen lopen.

  Groetjes Robin

 20. Natascha
  maart 31, 2018 / 11:50 pm

  Ik loop altijd alleen, ivm mijn onregelmatige werktijden in de zorg. Ik ben nu net een half jaartje bezig met hardlopen, nadat ik gedwongen moest stoppen met wielrennen en het lukt me goed om de zelfdiscipline vast te houden, al zeg ik het zelf. Anderen motiveren & inspireren mij tijdens mijn hardloop avontuur.
  Ik zou dan ook graag een startnummer winnen voor iemand die mij mede inspireert en motiveert om door te gaan met deze mooie sport.
  Want zeg nou zelf, hardlopen verbindt mensen..

  Groet,
  Natascha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?