31 dec 2017 | Favorieten

10 x favorieten van 2017

Aan het eind van iedere maand deel ik mijn vijf favorieten met jullie. Dit kunnen kleine geluksmomentjes zijn, maar ook gadgets waar ik heel tevreden over ben. Omdat het vandaag 31 december is, leek het me leuk om het even anders te doen. Ik blik vandaag niet terug op december, maar op heel het jaar. In dit artikel deel ik 10 favorieten met jullie van het jaar 2017: van mijn favoriete looptraining tot mijn favoriete aankoop.

1. Favoriete training: duurloop in oktober

Als ik één training van het afgelopen jaar moet kiezen waar ik heel tevreden op terugkijk, is het zeker weten de lange duurloop tussen de marathon van Berlijn en New York. Het was op zondag 15 oktober. Het was een hele warme dag voor de maand oktober, maar ik liep heel ontspannen en tikte de 30 kilometer aan. Dat was precies twee weken na mijn ziekenhuisopname, drie weken na de marathon van Berlijn en ook precies drie weken voor de marathon van New York. Ik wilde nog één keer een lange duurloop doen om vertrouwen te krijgen. Dat kreeg ik zeker en had ik echt even nodig.

2. Favoriet sporthorloge: Garmin Forerunner 935

Van Garmin ontving ik, begin dit jaar, de Forerunner 935. Ik schreef er hier een review over. Het was voor mij even wennen, maar inmiddels kan ik echt niet meer zonder. Dit sporthorloge biedt (meer dan) wat ik nodig heb op het gebied van hardlopen. Er hangt helaas ook een flink prijskaartje aan, maar dan heb je zeker ook één van de beste horloges op de markt. Dit horloge heb ik overigens gekregen van Garmin om te testen, maar het feit dat ik het hier nu noem is niet gesponsord. Ik ben oprecht heel erg enthousiast hierover.

3. Favoriete aankoop: een huis

In januari 2017 begon onze huizenjacht en binnen een maand tekenden we het voorlopig koopcontract. Dit ging zo ontzettend snel! Eind juni kregen we de sleutels en inmiddels wonen we hier met heel veel plezier. Dit was zeker de beste aankoop van 2017.

4. Favoriete fietstocht: Strade Bianche

In oktober was ik samen met mijn vriend in Toscane. Daar fietsten we over de Strade Bianche en ik vond het geweldig! In dit artikel lees je meer over mijn eerste ervaringen met de Strade Bianche.

5. Favoriete hardloopschoen: de LunarTempo

Deze hardloopschoen kocht ik al twee keer eerder. Vorig jaar ontdekte ik de nieuwe Nike Outlet in Groningen. Tot mijn grote verbazing verkopen ze daar ook deze LunarTempo’s. Ze kosten er maar 65 euro en als er eens extra kortingen zijn, koop je ze voor 40 euro. Ideaal! Tot nu toe heb ik dus nog geen nieuwe favoriete hardloopschoen ontdekt.

6. Favoriete vakantie: wintersport Italië

Het is alweer even geleden, maar mijn fijnste vakantie was toch deze wintersport in Italië. We hadden de hele week heerlijk weer! Iedere dag konden we skiën in de zon. Het was mijn meest favoriete vakantie in 2017!

7. Favoriete maaltijd: pizza

Maar wel het liefst in Italië natuurlijk!

8. Favoriete prestatie: PR in Berlijn

Deze prestatie in Berlijn was voor mij heel belangrijk. Ik liep niet alleen een PR, maar ik leerde ook mijn eigen grenzen bewaken én luisteren naar mijn lichaam. Misschien had ik nog wel iets dieper kunnen gaan, maar juist op die dag was dit perfect. Ik kon zo genieten en dat is veel meer waard dan een hele snelle tijd.

9. Favoriete foto: finish Berlijn

Bij die prestatie hoort ook mijn favoriete foto van 2017. Moet hier nog een onderschrift bij? Of zegt dit beeld wel genoeg?

10. Favoriete hardloopwedstrijd: TCS New York City Marathon

Ik heb alles al geschreven en gezegd, maar het blijft de mooiste van 2017. Wat een stad, wat een marathon, wat een team en wat een geweldige week was dat.

Dit waren mijn 10 favorieten van 2017. Het was een geweldig jaar, waar ik heel dankbaar voor ben! In 2018 heb ik weer nieuwe dromen en doelen. Morgen lezen jullie hier meer over op mijn blog.

Voor nu wens ik iedereen een geweldige jaarwisseling en een heel sportief en gezond 2018!