1 dec 2017 | Favorieten

5 x favoriet in november

Vandaag is het 1 december. Wat gaat de tijd ongelooflijk snel! De laatste maand van het jaar is aangebroken. Vandaag blik ik nog eventjes terug op november. Dat was namelijk een hele bijzondere maand. Natuurlijk begon de maand met het tofste van misschien wel heel het jaar: de marathon van New York. Daarnaast ontving ik superleuke pakketjes met daarin hele handige hardloopgadgets!

1. TCS New York City Marathon

Natuurlijk hoort dit op één in mijn 5 x favoriet lijstje. Dat ik in november deze marathon heb gelopen, kan je niet zijn ontgaan. Wat een geweldige ervaring was dat. De hele reis, stad én marathon heeft me in positieve zin veranderd. Ik heb veel geleerd en bijzondere mensen leren kennen. In dit artikel schreef ik daar al meer over. Het was meer dan een droom die is uitgekomen. Ik kan daarom ook niet wachten om weer een marathon te gaan lopen. Wat mijn volgende marathon zal worden? Ik ga jullie daar binnenkort meer over vertellen.

2. Lichtgewicht regenjas van GORE-TEX

De afgelopen weken is het vooral herfstweer in Nederland. Daarmee bedoel ik geen lekker zonnetje en strak blauwe lucht, maar voornamelijk regen, wind en kou. Toen ik dit regenjasje van GORE-TEX thuisgestuurd kreeg, was ik ook meteen heel enthousiast. Die kon ik namelijk meteen testen. Wel was ik een beetje huiverig, omdat ik had verwacht dat het zo’n zweterig regenjasje zou zijn. Niets is minder waar. Dit jasje is zowel ademend als waterdicht. Je gelooft het vast niet, maar het is echt waar. Het is de ‘shakedry’ en je kunt het online verkrijgen. Echt een aanrader als je nog een goede regenjas zoekt voor tijdens het hardlopen.

3. Pepernoten en chocolademelk

Het mag weer in november: pepernoten en warme chocolademelk. Heerlijk! Wanneer ik puur kijk naar het eten, zijn november en december de beste maanden van het jaar. Halló winterlaagje! Ik kan me deze maanden ook maar heel moeilijk inhouden met al dat lekkers in de schappen. Uitgebreide etentjes, heerlijke chocolade en heel veel wijntjes. Mij hoor je niet klagen!

4. Eén jaar bloggen

Op maandag 20 november vierde ik mijn blogverjaardag. Japkejanneke.nl is namelijk inmiddels alweer één jaar online. De tijd gaat zo ontzettend snel, maar er is ook heel erg veel gebeurd. Niet alleen op mijn blog stijgen de bezoekersaantallen, ook mijn Instagram is heel erg aan het groeien. Ik vind het zo leuk om mijn hardloop- en wielerverhalen met iedereen te kunnen delen. Zeker wanneer je ziet dat het goed gelezen wordt, is dat een extra motivatie om door te gaan. Voorlopig ben ik nog lang niet klaar met hardlopen, wielrennen én daarover schrijven.

5. Garmin Vivoactive 3

Het is echt al Sinterklaas en kerst in huize Japke Janneke, want de pakketjes blijven maar binnenkomen! Onlangs ontving ik van Garmin de gave Vivoactive 3. Het is de nieuwste smartwatch van Garmin. Je kunt ermee hardlopen, zwemmen, golven maar ook yogalesjes volgen. Alles registreert dit horloge. Er zit een volledige sensor in waardoor het niet alleen je hartslag (slagen per minuut) meet, maar ook je hartritme (zoals op een cardiogram). Verder houdt het natuurlijk alles bij: de calorieën die je hebt verbrandt, de trappen die je oploopt en je slaapritme. Het is echt een aanrader. Ik ga het horloge nog even wat langer testen, maar volgende week kunnen jullie al een review verwachten. Heb je trouwens vragen over dit horloge? Stel ze dan even in een reactie hieronder of stuur me even een mailtje of berichtje via Instagram. Het zou leuk zijn als ik een aantal vragen van jullie in het artikel kan beantwoorden.

Wat waren jouw hoogtepunten in de maand november? Deel ze hieronder in de reacties!

De uitgelichte foto is gemaakt door Andy Astfalck.