1 sep 2017 | Favorieten, Geluk

5 x favoriet in augustus

De maand augustus is ten einde. Vandaag begint een nieuwe maand. September klinkt meteen een stuk minder zomers. Momenteel ben ik nog heerlijk aan het genieten van een vakantie aan het Gardameer en moet ik dus nog even niet denken aan de herfst. Vandaag blik ik terug op de maand augustus. Wat was er fijn? Heb ik nieuwe favorieten? In dit artikel lees je het!

1. Adviestraject Annic van Wonderen

Wellicht heb je het al gelezen op mijn Instagram of Facebookpagina. Een tijd geleden besloot ik me in te schrijven voor het adviestraject van Annic van Wonderen. Annic geeft (startende) ondernemers advies. Zelf heeft ze heel veel ervaring in het ondernemen. Ze heeft al meerdere grote bedrijven opgezet en is momenteel vooral coach voor ondernemers, spreker en YouTuber. Toen ik zag dat ze nog een plekje vrij had in haar adviestraject, met een adviesdag op maandag 21 augustus, besloot ik deze kans te grijpen. Na een intake via videobellen werd het voor mij al gauw duidelijk wat Annic haar werkwijze is. Annic is heel eerlijk en kritisch. Daar moest ik wel even aan wennen, maar uiteindelijk heb je daar natuurlijk het meest aan. Tijdens de dag in Amsterdam werkte ik, samen met drie andere ondernemers, aan mijn plan van aanpak. Door het formuleren van onze kernwaarden en het stellen van concrete doelen konden we gerichter bezig gaan met onze onderneming. Ik kreeg ontzettend veel inzichten en tips en tricks, zowel voor mijn blog als voor mij als persoon. Het was een waardevolle dag. Over een paar weken volgt het eindgesprek en ik ben benieuwd hoe ik er dan voor sta.

2. Noorderzon

Ieder jaar in augustus is het weer zover: Noorderzon. Het is mijn favoriete festival: muziek, drankjes, lekker eten en dat allemaal in onze voor- of achtertuin. Dit jaar was het anders. Mijn vriend moest voor zijn werk naar het buitenland en kon er dus tijdens Noorderzon niet bij zijn. Daarnaast ben ik sinds vorige week al in Italië en heb ik dus het grootste deel van Noorderzon moeten missen. Ontzettend jammer! Toch blijft dit een favorietje van de maand augustus. Ondanks dat ik maar een paar avonden heb meegemaakt, blijft het heerlijk.

3. Zes kilometer

Een beetje gek misschien, maar zes kilometer is voor mij het nieuwe tien. Iedere ochtend, voor het ontbijt, begin ik mijn dag hier in Italië met een morningrun van zes kilometer. Heerlijk vind ik dat! Niet alleen vanwege de adembenemende uitzichten, maar ook vanwege de korte, maar intensieve trainingsprikkel. Na een snelle douche kan ik vol energie genieten van mijn dag. Wat mij betreft is dit de ideale manier om wakker te worden en mijn vakantiemodus aan te zetten. Of het zo verstandig is voor mijn doelen, zoals de marathon van Berlijn over iets meer dan drie weken en de marathon van New York over negen weken? Ik ben bang van niet. Voor nu maakt het me in ieder geval heel erg gelukkig!

4. Babe, you got this.

Dit boek kocht ik eigenlijk in een soort opwelling. Ik ben namelijk een hele gevoelige consument. Wanneer een boek er mooi uitziet en ook nog op een prominente plek in de winkel ligt, heb ik al de neiging het te kopen. Dat gebeurde ook met dit boek. Niet wetend dat ik eigenlijk een heel passend en geschikt boek voor mezelf in handen had. De eerste dagen van mijn vakantie spendeerde ik veel uren aan het Gardameer of zwembad lezend in dit boek. Al heel snel had ik het uit en was ik behoorlijk onder de indruk geraakt. Wat een fijn en inspirerend boek. Ik ga er nog niet teveel over zeggen, want binnenkort volgt (op veler verzoek) een review. Houd hiervoor mijn blog in de gaten.

5. Trainen met team Robert

Eigenlijk is samen hardlopen toch wel heel bijzonder. Een passie samen kunnen delen en samen trainen voor een doel maakt het allemaal nog leuker. Een tijdje geleden hadden wij een gezamenlijke training gepland staan met team Robert. We trainen allemaal, op verschillende niveaus met allemaal een ander einddoel, voor de marathon van New York. In Utrecht deden we samen een duurloop. Het was niet alleen heel gezellig, maar het was ook voor iedereen een goede en fijne training. Voor mij is het goed om af en toe wat rustiger te lopen dan ik gewend ben en ook meer de ontspanning op te zoeken. Het was tof om dit op deze manier te kunnen combineren.

Dit waren weer mijn vijf favorieten van de afgelopen maand. Waar werd jij in augustus heel gelukkig van? Laat het hieronder weten in de comments!