6 aug 2017 | Hardlopen

Runner’s World ‘Endless Summer’

De afgelopen weken vind ik het maar moeilijk te geloven dat het zomer is. Het is niet heel koud, maar echt lekker is het ook niet te noemen. De meeste dagen valt er behoorlijk wat regen uit de lucht. Maar zomer of niet: afgelopen donderdagavond stond het ‘Endless Summer’ event van Runner’s World op het programma. Het was duimen voor mooi weer, want we moesten zwemkleding meenemen. Wat we precies gingen doen, was nog een verassing. In dit artikel vertel ik jullie meer over deze toffe avond.

Op donderdagmiddag pakte ik om 14:45 al de trein richting Rotterdam. Het is vanuit Groningen altijd best een stuk reizen wanneer er activiteiten worden georganiseerd. Vanaf 18:00 waren we welkom bij de Run2Day in Rotterdam. Voor mij was het best bijzonder om weer door deze stad te wandelen. De laatste keer dat ik in Rotterdam rondliep, had ik behoorlijk veel last van mijn benen. Dat was namelijk tijdens de marathon. Al snel had ik de Run2Day gevonden en daar werd ik welkom geheten door medewerkers van de winkel, van Runner’s World, van Saucony en van Speedo.

Er stonden lekkere hapjes en drankjes voor ons klaar en langzaamaan druppelde iedereen binnen. Na een broodje en een drankje werd ons het programma van de avond verteld. We gingen namelijk de nieuwste schoen van Saucony testen: de Freedom ISO Endless Summer Everun. Daarnaast kregen wij een hele speciale clinic van Bas van Velthoven. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van zijn naam gehoord. Bas is Olympisch zwemmer. Hij is in 2008 voor Nederland naar de Spelen geweest. Nu geeft hij zwemtraining via Personal Swimming.

Saucony Freedom ISO Endless Summer

Allereerst was het tijd om de nieuwste Saucony schoen te gaan testen. De speciale Endless Summer editie is een neutrale en lichtgewicht hardloopschoen. Dat spreekt mij altijd erg aan. Hoewel ik ook schoenen heb voor overpronatie vind ik neutrale en lichte schoenen het meest fijn om op te lopen. Bijzonder aan deze schoen is de speciale midden zool. Het materiaal is zacht, maar zorgt voor een goede afwikkeling. Wat ik verder opvallend prettig vind aan deze schoen is het zachte bovenwerk. Het voelt aan als een soort sok. Ook dit herken ik vanuit mijn favoriete Nike (Lunartempo) schoen.

Na een korte pas sessie was het tijd om naar buiten te gaan. We zouden een kort loopje doen richting het zwembad waar Bas op ons stond te wachten. We hadden hierdoor ongeveer een kwartiertje de tijd om de schoen te testen. Mijn eerste indruk is heel erg goed. Het is een lichte en soepele schoen. Ik ga er zeker vaker op lopen. Wellicht schrijf ik er binnenkort een uitgebreide review over op mijn blog.

Speedo

Aangekomen bij het zwembad werden we begroet door Bas van Velthoven. Ook stond het team van Speedo klaar met de nieuwste badkleding, badmutsen én zwembrillen. Deze moesten natuurlijk gepast worden. Voor mij is dit allemaal geheel nieuw. Want ik zal alvast verklappen: ik ben absoluut geen waterrat. Ik houd helemaal niet van zwemmen. Ik kan eigenlijk alleen maar een schoolslag en zelfs daarin heb ik nog heel veel te leren. Maar hé: ik houd wel van een uitdaging en daarom stond ik vooraan bij het aanpassen van een badpak. Want ook het dragen van een badpak was voor mij minstens 15 jaar geleden.

Het was dus weer even wennen toen ik dit kledingstuk aantrok. De badkleding die wij mochten testen van Speedo bevatten speciale Body Positioning. Door deze ondersteuning is het gemakkelijker om op een vlakke manier in het water te blijven liggen. Ook bevatten de badpakken Core Compressie. Dit zit als een strakke band om je buik- en rugspieren heen. Het helpt bij een optimale positie van je lichaam in het water. Al gauw had ik badkleding gevonden in een goede maat.

Na het opzetten van een strakke badmuts en een hip zwembrilletje kregen we uitleg van Bas over verschillende zwemtechnieken. Voor mij was dus alles nieuw en vooral eng. Ik zag er eigenlijk ook gigantisch tegenop om het water in te springen. Na het lopen was ik al flink afgekoeld en ik stond verschrikkelijk te bibberen langs de kant. Het water van het buitenbad was koud en het waaide flink. Al met al maakte dit dat ik na 20 minuten uit het bad ben gegaan, omdat ik misselijk werd van de kou. Samen met twee andere meiden zijn we binnen opgewarmd in een heet dompelbadje.

Het was jammer van het niet zo zomerse weer, want Bas vertelde vol enthousiasme over het zwemmen. Ik had graag meer energie en warmte gehad om het zwemmen een kans te geven. Op deze manier heb ik ook de badkleding en het zwembrilletje van Speedo nog niet goed kunnen proberen. Dat is zeker iets wat ik nog wil gaan doen in de toekomst. Misschien eens op mijn eigen niveau gaan kijken, want ik moet heel eerlijk zeggen dat ik er echt niks van bakte. Het wordt dus tijd dat ik überhaupt iets beter leer zwemmen.

Al met al was het een geweldig event van Runner’s World. Het was jammer van totaal niet zomerse weer op deze Endless Summer avond. Ik wil Runner’s World, Saucony Benelux en Speedo NL heel erg bedanken voor de organisatie en de prachtige producten.

De foto’s zijn gemaakt door Andy Astfalck.