17 feb 2017 | Geluk, Reizen

5 x mijn wintersport essentials

Wanneer je dit leest, ben ik waarschijnlijk nog druk bezig met het inpakken van mijn tas. In de nacht van vrijdag op zaterdag vertrek ik namelijk naar Italië om te gaan skiën. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, is wintersport voor mij een hele belangrijke vakantie. Het heeft echter ook nadelen. Het grootste nadeel van wintersport is het kostenplaatje. Je hebt behoorlijk wat nodig wanneer je deze vakantie op de planning hebt. Het één is meer noodzakelijk dan het andere. In dit artikel deel ik mijn wintersport essentials met jullie!

Er komt nogal wat bij kijken wanneer je wilt gaan wintersporten. Ten eerste moet je ski’s en skischoenen (of een snowboard en -schoenen) huren of zelf aanschaffen. Ook moet je een skipas kopen om gebruik te kunnen maken van de liften in het desbetreffende skigebied. Naast deze praktische materialen is het ook belangrijk dat je veilig kunt gaan wintersporten. Een skihelm is geen overbodige luxe. Ook is een skibril of zonnebril noodzakelijk vanwege ofwel de felle zon, of wanneer het keihard sneeuwt. Goede skikleding is daarnaast belangrijk, want je loopt tenslotte een hele dag in dezelfde outfit.

Omdat ik al van kleins af aan op wintersport ga, heb ik eigenlijk altijd mijn eigen materialen gehad: skipakken, skibrillen, ski’s en de schoenen. Sinds een aantal jaren heb ik ook mijn eigen skihelm en heb ik pas nieuwe skischoenen laten aanmeten. Hieronder deel ik mijn wintersport essentials waar ik heel erg blij mee ben:

1. Helm

IMG_8330

Naast dat ik altijd cadeautjes van anderen krijg op mijn verjaardag, koop ik vaak ook voor mezelf een cadeau. Ik deed dit voorheen eigenlijk nooit, maar sinds kort probeer ik dit wel te doen wanneer ik jarig ben. Dit jaar besloot ik een nieuwe skihelm voor mezelf te kopen. Dat kan een flinke investering zijn. De prijzen van de helmen variëren tussen de 30 en 300 euro. Natuurlijk zijn ze nog veel duurder te verkrijgen, maar dit zijn vaak helmen voor wedstrijdsporters. Zelf heb ik gekozen om een POC helm aan te schaffen. Mijn broer heeft vorig jaar van dit merk een skihelm gekocht en is daar erg tevreden over. Zelf vond ik ook dat ze een fijne pasvorm hebben en leuke kleurtjes. Ik heb gekozen voor de POC skull light 2 in het zwart.

2. Ski-jas

IMG_8331

Een ski-jas aanschaffen vind ik altijd een hele opgave. Wat is leuk en wat blijft leuk? Het liefst gebruik ik zo’n jas meerdere jaren. Wat zit lekker tijdens het skiën? Is de jas warm genoeg? Of juist veel te warm? Dit zijn allemaal dingen waar ik graag rekening mee houd. Dit jaar kocht ik zelf een nieuwe jas van Falcon. Dit merk stamt al uit 1929. De eerste jassen die ze ontwikkelden waren regenjassen van hoge kwaliteit. Pas vanaf 1980 zijn ze skikleding gaan maken. Ik ben heel erg benieuwd of ik tevreden zal zijn over deze ski-jas.

Naast deze jas van Falcon heb ik ook een jas gekregen* van Wehkamp. Het is een Brunotti ski-jas. Deze jas oogt en voelt iets dunner aan dan de jas van Falcon, maar dat vind ik juist prettig. Wanneer de zon heel fel schijnt, kan het behoorlijk warm worden op de piste. Zo heb ik iets te kiezen iedere dag. Deze jas van Brunotti vind ik heel tof vanwege de opvallende kleur. Zo kan mijn familie me gemakkelijk herkennen op de piste.

3. Skibril

IMG_8329

Omdat ik op 14 februari jarig ben, valt dit nog al eens in een wintersportvakantie. Zoals ik eerder schreef koop ik dan vaak iets leuks voor mezelf en heel vaak heeft dit te maken met wintersport. Circa zes jaar geleden was ik dus jarig in de voorjaarsvakantie en ging ik in het desbetreffende dorpje op zoek naar een leuk cadeau voor mezelf. Het was een behoorlijke koude week en het sneeuwde veel. Ik had echt een sneeuwbril nodig. Zo gezegd, zo gedaan. In het sportwinkeltje zocht ik de meest roze, grote Oakley skibril uit. Nog steeds draag ik deze bril tijdens het skiën. Het was destijds een rib uit mijn lijf, maar ik heb er al heel veel plezier van gehad.

4. Skischoenen

IMG_1863

Om nog even door te gaan over de verjaardagscadeaus aan mezelf: vorig jaar kocht ik voor mezelf splinternieuwe skischoenen van Salomon. Het was een behoorlijke klus om schoenen te vinden die niet te groot en niet te klein waren. Mijn ene voet is langer dan mijn andere en bij skischoenen is het heel belangrijk dat de schoen strak om je voet zit. Uiteindelijk koos ik dus voor de matzwarte Salomon schoenen met een heerlijk zacht bontje aan de binnenkant. Ik kan niet wachten om ze weer aan te trekken!

5. Wanten

IMG_8333

Tot slot: wanten! Ik ben een echte koukleum. Wat bij mij vroeger altijd dramatisch was, waren koude vingers. Tegenwoordig weet ik hoe ik daar mee om kan gaan. Ik heb warmte zakjes die ik, bij heel koud weer, bij mijn handschoenen in kan doen. Ik draag trouwens nooit handschoenen, maar altijd wanten. Dit vind ik veel fijner wanneer de temperatuur heel erg laag ligt. Ook kan ik er nog thermo handschoentjes onder dragen. Deze zijn van Burton, een mannenmodel, en ze zijn eigenlijk ook bedoeld voor snowboarden. Ik, als vrouw, draag ze lekker tijdens het skiën!

Ga jij ook weleens op wintersport? Wat zijn jouw essentials wanneer je gaat skiën of snowboarden?

*De ski-jas van Brunotti heb ik gekregen van Wehkamp.