26 feb 2017 | Geluk, Reizen

Mijn wintersportvakantie in foto’s

Na een hele fijne week skiën met heel veel zon, lekker eten en drinken ben ik terug in Nederland. Gisteren zijn wij vanuit Italië teruggereden. Een week lang heb ik vakantie gevierd in het prachtige Andalo. Zoals je wellicht hebt gemerkt, was ik ook een week lang offline op deze blog. Ik heb er bewust voor gekozen om even een weekje niks te doen met mijn blog. Op Instagram heb je al wel het één en ander van mijn week mee kunnen maken. In dit artikel laat ik je aan de hand van foto’s zien wat we zoal hebben gedaan. Kijk je mee?

We reden in de nacht van vrijdag op zaterdag. Rond 2:00 in de nacht vertrokken we en al snel merk ik op dat we niet de enige wintersporters uit Nederland zijn. De reis verloopt echter best soepel. Na een file bij de Brennerpas van circa 30 minuten kunnen we in één keer doorrijden naar Italië. De zon is daar al volop aanwezig!

file-1
Met het uitzicht op de bergen en dat heerlijke zonnetje krijg ik helemaal de wintersportkriebels. Rond 14:00 arriveren we bij het appartement. Die middag staat er niet zoveel op de planning. We regelen alvast dat onze ski’s worden gewaxt. Ik huur dit jaar ski’s, omdat ik graag nieuwe wil aanschaffen. Omdat ik nog niet zo goed weet welke ski’s ik wil kopen, huur ik een paar Head ski’s om deze te testen. Eerder heb ik al meerdere malen op Fisher geskied.

file1-1
Dit zonnetje zien wij vanaf ons balkon. Zo fijn! De voorspelling is dat het de hele week zonnig blijft, behalve vrijdag. Dat is een heel prettig vooruitzicht. Na een eerste pizza en de benodigde wijntjes duiken wij al vroeg ons bed in. De volgende ochtend gaan we skipassen kopen en meteen een hele dag skiën.

file6-1
Iedere dag is het skiën weer even fijn. We pakken heel wat pistes mee en skiën veel kilometers. Op de meeste dagen pakken we de allereerste lift omhoog. We skiën tot een korte koffie of warme choco pauze. Daarna skiën we tot de lunch. Na even relaxen en heerlijk eten maken we nog wat kilometers. Tot slot nuttigen we nog een borrel op het hoogste punt (Rifugio La Roda). Daar kun je heerlijk in de zon zitten en uit de wind. Rond 16.30 zijn we meestal terug in het appartement.

file11-1
Wat ik zo leuk vind in dit skigebied is dat er heel veel leuke en schattige restaurantjes zijn. Elk restaurant heeft weer een heel eigen kaart en een mooi terras waar je heerlijk kunt genieten van de zon. De meeste dagen kies ik voor een groot bord carpaccio als lunch. Ik eet er dan broodjes met olijfolie en zeezout bij. Mjammm! Daar kan ik wel aan wennen.

file14-1
Tijdens de borrel aan het eind van de dag kiezen de mannen voor pullen met bier, maar ik neem vaak de Bombardino met slagroom. Dat is een typisch Italiaanse wintersport borrel.

file17-1

Het ziet er eigenlijk meer uit als een toetje. Het is ook vrij zoet, maar wel redelijk sterk. Een ander drankje dat je natuurlijk niet kunt missen op de Italiaanse piste is Aperol Spritz!

file6-2

Bij de borrel aten we regelmatig iets lekkers. De Italianen zijn natuurlijk heel goed in vlees- en kaasplankjes.

file4-2 file3-2

Doordat het de hele week zulk prachtig weer is, schieten we de mooiste plaatjes.

file8-1

file9-1

Ik kan echt geen genoeg krijgen van deze prachtige beelden. Als de zon schijnt is de wereld echt een stuk mooier! Wat hebben we een geluk gehad met dit weer.

file5-1file2-1file9-2

Mijn Brunotti ski jas* is mij heel goed bevallen! Ik heb deze jas 4 van de 6 dagen gedragen. Hij was eigenlijk warm genoeg, ondanks dat hij wat dun aanvoelde.

file13-1

Al met al heb ik weer een geweldige wintersportweek gehad. Met heel veel dank aan het fijne weer en het heerlijke eten. De Head ski’s zijn me trouwens ook erg goed bevallen. Ik had de Head GSR 1 World Cup Rebels gehuurd. Een hele stijve en snelle ski waar ook in wedstrijden mee geskied wordt. Nu ben ik dus op zoek om deze ergens aan te gaan schaffen voor volgend jaar.

Vanmorgen heb ik weer mijn eerste rondje hardgelopen. Het was een hele omschakeling en niet alleen vanwege het weer. Morgen kun je lezen hoe het er voor staat met mijn Road to Rotterdam. Ik houd jullie op de hoogte! Nu ga ik snel wasjes draaien en nagenieten van deze geweldige week.

* Deze Brunotti jas heb ik gekregen van Wehkamp.