8 feb 2017 | Eten, Geluk

Something about Food tag

Vandaag is het tijd voor mijn eerste tag. Het is meteen ook het eerste artikel op deze site over voeding. Deze Something about Food tag trof ik aan op Uit Paulines Keuken. De tag is bedacht door Tedje van Teddlicious. Normaal schrijf ik dus niet veel over voeding. Ik vind eten heerlijk, maar ik ben totaal geen keukenprinses en mijn eetpatroon is ook niet erg boeiend, denk ik. Daarnaast heb ik ooit een verstoorde relatie met eten gehad, waardoor ik er eigenlijk liever niet zoveel nadruk op leg. In dit artikel volgen vooral leuke vragen over eten (en drinken) waar ik antwoord op geef. Ben je benieuwd naar leuke voedingsweetjes over mij? Lees dan gauw verder!

Something about Food tag

1. Als je iedere dag nog maar één soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou dat dan zijn?
Dit begint al meteen moeilijk! Pfoe. Ik zou denk ik kiezen voor pizza. Pizza staat zeker in mijn top vijf van favoriete gerechten en een pizza kun je natuurlijk nog wel met veel verschillende ingrediënten beleggen, zodat het niet saai wordt.

IMG_6674

2. Welk drankje bestel jij altijd in een restaurant?
Rode wijn! Het liefst drink ik een volle en kruidige rode wijn uit de nieuwe wereld. Zo ben ik gek op een goede Rioja, Shiraz, Temperanillo of Cabernet Sauvignon. Gek genoeg vind ik witte wijn helemaal niet lekker, zelfs niet in de zomer.

3. Wat was vroeger je lievelingseten?
Oh, hier moet ik even over nadenken. Patat ging er natuurlijk altijd wel in. Qua groente at ik -als klein meisje- het liefst bloemkool met een zelfgemaakt kaassausje en een gehaktbal erbij. Tegenwoordig maak ik dit eigenlijk nooit meer, bedenk ik me net. Dat wordt wel weer eens tijd!

4. Wat is het laatste dat je hebt gegeten of hebt gedronken?
Het is nu 19.30 en ik heb drie kwartier geleden samen met mijn vriend gegeten. We hadden een AVG’tje: gebakken aardappeltjes, citroen-peper kip van James Oliver en broccoli.

5. Als jij mag kiezen waar je uit eten wil, waar ga je dan naartoe?
Het liefst ga ik naar een heel goed tapas restaurant, zodat je lekker veel keuze hebt. Soms heb ik momenten dat ik alleen maar droom over sushi en dus daar voor zou kiezen. Het hangt dus wel een beetje van mijn stemming af. Op dit moment kun je me heel erg blij maken met een etentje bij Il Camino. Dit restaurant staat in de bergen, vlakbij het vakantiehuis van mijn ouders aan het Gardameer. Bij Il Camino is het eten heel simpel, puur en biologisch. Ze maken alles zelf: van het brood tot aan de olijfolie. Zelfs de koekjes in de tiramisu worden zelf gebakken.

IMG_6267

6. Wat lust je écht niet?
Rookworst. Ik heb dit nog nooit lekker gevonden. Vroeger heb ik regelmatig kokhalzend boven mijn bordje stamppot gezeten. Het is de combinatie van de zoute smaak en het velletje eromheen. Jak!

7. Om welk gerecht sta jij bekend?
Binnen mijn familie denk ik dat ik bekend sta om mijn couscous recept.

8. Chips of chocolade?
Sowieso chocolade. Ik ben eigenlijk helemaal geen fan van chips.

9. Wat eet jij het liefst in de bioscoop?
M&M’s met pinda’s of zoute popcorn!

10. Wat lustte je vroeger nooit, maar nu wel? En hoe komt dat?
Vroeger vond ik pizza niet lekker, terwijl dit dus nu favoriet is! Dit kwam vooral door de tomatensaus, die erop zit. Verder hield ik vroeger natuurlijk nog niet van rode wijn en koffie. Nu kan ik absoluut niet meer zonder. Onlangs heb ik ook olijven leren eten. Heerlijk!

11. Vis of vlees?
Als ik moet kiezen, zou ik toch voor vlees gaan. Echter eet ik helemaal niet heel veel vlees. Ik vind bijvoorbeeld barbecuen heel gezellig, maar na één stukje vlees ben ik voorzien.

12. Welke dingen zou je nog willen ‘leren’ eten of drinken?
Pittige, blauwe kaas. Je kunt mij echt gelukkig maken met een kaasplankje, maar de blauwe, pittige kaas kan ik niet altijd aan. Het begint langzaamaan te komen, hoor. Ik kan het steeds meer waarderen.

IMG_7383

13. Wat eet jij het liefst als ontbijt?
Verse broodjes! Dat is niet iets wat ik dagelijks eet. Meestal eet ik gewoon brood of rijstwafels met beleg. Ik drink er altijd een cappuccino van sojamelk bij.

14. Als je moest kiezen: alleen nog maar voorgerechten of hoofdgerechten eten?
Dan kies ik de voorgerechten. Het gebeurt wel vaker dat ik in een restaurant twee voorgerechten kies, in plaats van een hoofdgerecht. Ik vind de voorgerechten op de menukaart vaak gewoon veel lekkerder.

15. Je staat voor het snoepschap in de supermarkt. Welk snoepje kies je uit?
Dan ga ik voor zacht, zoete drop of zo’n pretmix met allerlei verschillende soorten erin. Ik ben wel echt een snoepkont, dus in principe zou ik overal tevreden mee zijn.

Dit was de something about food tag! Ik ben benieuwd wat jij in zou vullen. Wat lustte jij vroeger niet? En wat eet je als ontbijt? Laat het me hieronder weten in de comments.