11 dec 2016 | Geluk, Reizen

Terugblik: mijn reizen van 2016

Geïnspireerd door het artikel van Misslipgloss heb ik ook teruggedacht aan de reizen die ik in 2016 heb gemaakt. Echt reizen wil ik het niet noemen, maar ik heb een aantal hele mooie en waardevolle vakanties gehad. In dit artikel blik ik terug op deze vakanties in 2016.

Februari: Italië

img_3310

Wintersport is, wat mij betreft, de beste vakantie van het jaar. Ik ben echt dol op zonvakanties, maar wintersport kan ik echt niet een jaartje missen. Al sinds mijn geboorte ben ik ieder jaar geweest (een paar uitzonderingen daargelaten). Wij gaan dan ook ieder jaar nog trouw met het gezin. Het is traditie. Wat ik zo leuk vind aan wintersport? Sneeuw, skiën, lekker buiten zijn, actief zijn, lekker eten, gezelligheid, de mooie herinneringen van vroeger: alles eigenlijk!
Sinds een aantal jaren skiën wij niet meer in Zwitserland. Vroeger deden we dit wel ieder jaar, maar gezien wij nu ook ouder zijn, wordt het al met al iets prijziger. We hebben nu aanhang mee en is er dus een grotere chalet nodig. In Italië is skiën net zo geweldig. En het eten met de wijn? Dat is in Italië nog veel beter! Voor 2017 staat in februari weer een wintersport gepland in Italië (Andalo, Paganella Ski). Of dit doorgaat, hangt nog even af van een eventuele verhuizing van mijn ouders. Ik ben eigenlijk sowieso van plan om wel te gaan.

Juli: Italië

img_7644

In mei had ik een reis naar Spanje gepland met twee vriendinnen, maar dit ging wegens het overlijden van mijn opa niet door. De volgende vakantie was dus een aantal maanden verderop. In juli ging ik samen met mijn moeder en mijn oma (van 90!) naar Italië. Mijn ouders hebben een vakantiehuis bij het Gardameer. Dit huisje staat aan de westkant. Het is het minst toeristische stuk van het meer en doordat het huisje op een berg staat, is het buiten de vakanties om eigenlijk heel erg rustig. Het voelt voor mij altijd als thuiskomen wanneer ik daar ben. Het is een heerlijke plek in de bergen. Je kunt er wandelen, hardlopen, mountainbiken, cappuccino’s drinken, de beste pizza’s eten en fantastische wijn drinken. Binnen 15 minuten ben je bij een strandje aan het Gardameer. Daar kun je tussen de olijfbomen liggen en genieten van het mooie meer.

Augustus: Kroatië

img_9017

In augustus ben ik samen met mijn vriend tien dagen gaan kamperen in Kroatië. Dit was onze eerste keer in Kroatië, maar zeker niet de laatste. We zijn op één camping verbleven, die ons goed is bevallen. We hebben gefietst, hardgelopen, op het strand gelegen, de mooiste stadjes bekeken en heerlijk gegeten. Onze camping was gelegen tussen Novigrad en Porec in Istrië, dat vrij noordelijk ligt. Ondanks de lange reis is het zeker de moeite waard om Kroatië te bezoeken!

September: Italië

img_1170

In september ben ik wederom met vriendinnen naar het vakantiehuis van mijn ouders aan het Gardameer vertrokken. We hebben een mini-vakantie van vier dagen gevierd. Deze dagen stonden in het teken van eten, drinken en winkelen. We hebben zelfs nog kunnen zwemmen in het Gardameer. Op bovenstaande foto kun je het uitzicht vanaf ons terras en vanuit de woonkamer van het huisje zien. Het kan soms echt adembenemend mooi zijn, zeker wanneer de zon net opkomt vanachter de berg!

Oktober: Cuba

img_6418

In oktober heb ik één van de tofste reizen van mijn leven gemaakt (en dus zeker de mooiste van 2016) samen met mijn beste vriendinnetje. We hebben tien dagen rondgereden over Cuba. Cuba is echt een prachtig land met een hele bijzondere cultuur. Alle mensen die wij ontmoet hebben, waren geweldig. We huurden een auto en zijn van Havana, via Las Terrazzas, Vinales, Cienfiegos, Trinidad en Varadero terug naar Havana gereisd. Cuba is echt een aanrader!

Er stond nog een tripje gepland tussen kerst en oud- en nieuw, maar deze is afgelast wegens de geplande verhuizing van mijn ouders. Voorlopig dus weer vooruit kijken naar nieuwe reisjes in 2017. Er staat, zoals gezegd, sowieso een wintersport vakantie in februari op het programma. Verder hoop ik weer een aantal keren naar het vakantiehuis van mijn ouders aan het Gardameer te gaan, het liefst weer samen met mijn moeder, met vriendinnen en een keer met mijn vriend. Verder hoop ik op een mooie kampeervakantie in de zomer (bestemming nog onbekend) en wellicht weer een prachtige reis in het najaar met een vriendin. Natuurlijk staat de citytrip Berlijn, met als hoogtepunt het lopen van de marathon, in september 2017 op de planning. Ik ben dankbaar dat ik met mijn werk als ZZP-er zo gemakkelijk op vakantie kan gaan en ik ben me er zeker van bewust dat dit niet voor iedereen mogelijk is.

Wat was jullie mooiste reis in 2016? Hebben jullie ook al reizen voor 2017 op de planning? Laat het me weten in de comments!