9 dec 2016 | Essentials, Hardlopen

5 x nieuwe hardloopitems

Zoals jullie in dit artikel konden lezen, had ik nieuwe hardloopschoenen op het oog. Deze opvallende Nike LunarGlide 8 kreeg ik natuurlijk niet meer uit mijn hoofd en waren al vrij snel besteld. Naast deze hardloopschoenen heb ik nog vier andere nieuwe en vooral opvallende hardloopitems in mijn bezit. In dit artikel laat ik ze aan jullie zien.

1. Nike LunarGlide 8 Shield

img_3917

Daar zijn ze dan: mijn nieuwe pantoffeltjes! Heel eerlijk viel ik natuurlijk als eerste voor de geweldige kleurencombinatie. Het mintgroene vind ik heel tof en de combinatie met het roségoud maakt het voor mij helemaal af. Uiteraard bestel ik hardloopschoenen niet alleen omdat ze er zo mooi uitzien. De Nike LunarGlide is voor mij altijd de perfecte hardloopschoen geweest. Deze variant is inmiddels het derde paar wat ik heb aangeschaft. Dit is wat Nike zelf schrijft over deze nieuwe variant in de LunarGlide serie:

De Nike LunarGlide 8 Shield hardloopschoen voor dames heeft een waterafstotend, ventilerend bovenwerk en uitzonderlijk zachte demping zodat je comfortabel kunt hardlopen in alle weersomstandigheden.

Soepel gevoel
De zachte, voorgevormde Lunarlon middenzool heeft nauwkeurige, lasergesneden inkepingen aan de zijkanten die samenvouwen bij de afwikkeling van de voet zodat je je soepeler kunt bewegen.

Ventilatie en bescherming tegen weersinvloeden
Speciaal ontwikkelde mesh met een duurzame, waterafstotende coating beschermt je tegen weersinvloeden en biedt ventilatie voor langdurig comfort.

Grip bij elk weertype
Het vernieuwde grippatroon biedt grip op natte ondergronden, zodat je ook in natte weersomstandigheden kunt blijven hardlopen.

Inmiddels heb ik gisteren mijn eerste rondje op de schoenen gelopen en ik ben heel erg tevreden! Heel toevallig was het wegdek nat en vies. Ik kon dus meteen ervaren hoe het vernieuwde grippatroon was. Dit viel mij direct op, want je hebt inderdaad veel meer grip. Natuurlijk was ik heel erg bang dat de schoenen meteen vies zouden worden in die weersomstandigheden, maar dankzij het waterafstotende materiaal kun je nog niet zien dat ze gedragen zijn. Tot nu toe dus een goede investering, top!

2. Armstrap Ledverlichting

img_3934

Het volgende nieuwe item is deze armstrap voor tijdens het hardlopen. Het is vrij felle ledverlichting dat je tijdens het rennen om je arm (of been) kunt dragen. Dit had ik echt nodig, omdat ik de laatste tijd steeds vaker genoodzaakt ben om in het donker te lopen. Goede verlichting vind ik echt heel belangrijk en vandaar dat ik hierin geïnvesteerd heb. Ik heb deze verlichting nog niet getest, maar ik ben heel benieuwd of dit goed bevalt.

3. Haarband

img_3936

Een nieuw haarbandje was eigenlijk niet nodig, maar ik vond het zo leuk staan dat ik het niet kon laten liggen. Ik heb via Instagram al heel erg veel vragen gekregen over mijn haarbanden (allemaal van Lorini of van Buff). Nu heb ik dus een nieuwe en ik kan jullie alvast vertellen dat deze van de H&M is!

4. Hardloopshirt

img_3914

Eigenlijk was ik dus bij de H&M voor dit item: een nieuw shirt met lange mouwen. Ik vind het altijd lastig om fijne hardloopshirts voor in de herfst en winter te vinden. Nu zag ik deze bij de H&M en hij zit heerlijk. Het is een vrij dun shirt, maar prima te dragen bij een temperatuur tussen de 5 en 15 graden. Bij je mouwen zitten ook handige gleuven voor je duim, zodat het heel prettig je handen bedekt. Handschoenen zijn dan niet meteen nodig.

5. FlipBelt

 

reflective_black_large

Tot slot een item dat ik niet zelf aangeschaft heb, maar gekregen via FollowFitgirls. Het is de FlipBelt: een heupband waarin je op een handige manier je sleutels, telefoon en voeding mee kunt nemen tijdens het hardlopen. Deze band heb ik nog niet gebruikt, maar dat gaat zeker binnenkort gebeuren wanneer mijn lange duurtrainingen beginnen voor de marathon van Rotterdam. Ik kan dan op een gemakkelijke manier mijn spullen meenemen. Een leuke bijkomstigheid is het reflecterende deel: dan val ik nog meer op!

Dat waren mijn nieuwe hardloopitems! Het is grappig om te zien dat het bijna allemaal vrij opvallende items zijn: qua kleur of qua verlichting/reflectie. Ik ben dus niet meer te missen, de komende tijd, wanneer ik een rondje ga rennen!