7 nov 2022 | Dagboek, Persoonlijk

Mijn week: twee keer naar een boeklancering in Utrecht en twee bezoekjes aan Den Haag

Deze week vloog weer voorbij! Ik had een heerlijke week met niet één, maar twee boeklanceringen in Utrecht. Verder genoot ik van een aantal gezellige avondjes thuis en bracht ik twee keer een bezoekje aan Den Haag. Kijk je mee naar mijn afgelopen week?

Maandag

De week begon voor mij met een werkdag vanuit huis. Ik begon met mijn mailbox en ruimde vervolgens wat op in huis. Daarna ging ik door naar mijn psycholoog voor een fijne sessie. Toen ik terugkwam, moest ik nog lunchen en aangezien Kai een vrije dag had, besloten we dat bij By Lima te doen. Helaas was mijn broodje niet zo lekker, want er ontbraken een aantal cruciale ingrediënten. Jammer! Thuis maakte ik mijn column voor Famme af en hingen Kai en ik nog een leuk plankje op in de keuken. Daarna haalden we samen Len van de opvang en maakten we pompoensoep. De eerste keer dit seizoen!

Dinsdag

Dinsdag is altijd mijn ‘mamadag’, maar ik kon voordat Kai wegging nog snel even een rondje hardlopen. Lekker! Het werden 9 fijne kilometers. Daarna ging ik even met Len de stad in om een lekkere koffie te halen. Tijdens zijn middagslaapje had ik tijd om wat voor mezelf te doen en uitgebreid te lunchen. Toen hij wakker was, kwam er gezellig een vriendin langs. We besloten een wandeling door Haarlem te maken, omdat het zonnetje nog zo fijn scheen.

’s Avonds had ik afgesproken met een aantal meiden van Vrouwen die Fietsen in Den Haag bij Burrata. Onder het genot van een heerlijke pizza, uiteraard met burrata, en een goede fles wijn brainstormden we over het vervolg van Vrouwen die Fietsen. Willen we hier nog iets mee doen? Moeten we hier nog iets mee doen? En wat dan? De eerste stappen zijn gezet. Mocht je tips en ideeën voor ons hebben, let me know! Dat kunnen we zeker gebruiken.

Woensdag

Na een korte nacht trok ik wederom mijn loopschoenen aan voor een lekker duurloopje. Daarna ging ik samen met Kai en Len de stad in. Len zijn eerste kappersbezoekje stond namelijk gepland! Hij vond het niet heel leuk om stil te zitten, want dat is niet zijn sterkste kant. Uiteindelijk was het gelukkig snel klaar.

’s Middags vertrok ik naar Utrecht, want ik was uitgenodigd voor de lancering van het nieuwe boek ‘Eerlijk’ van Oei, ik groei. Daar sta ik namelijk zelf in met mijn verhaal over mijn postpartum psychose. Samen met de 19 andere vrouwen werd ik naar voren geroepen en werd aan ons het eerste boek uitgereikt. Heel speciaal! Ik ben super trots op het eindresultaat.

Donderdag

Donderdag had ik een aantal afspraken voor mijn werk staan. Door meerdere redenen werd ik helaas ongelooflijk chagrijnig. Niks verliep zoals ik had gewild en gehoopt. ’s Avonds besloot ik de knop om te zetten. Kai kwam uit zijn werk, we haalden samen Len op bij de opvang en schonken een lekker wijntje in voor onszelf. We maakten een klein borrelplankje en daarna als avondeten een Mexicaanse bowl met lekker veel tortillachips. Ik kletste met Kai over mijn dag en daarna voelde ik me alweer een stukje beter!

Vrijdag

Ik besloot om er een geweldige dag van te maken! Na een fijn rondje hardlopen en Len zijn ochtendslaapje stapte ik in de auto onderweg naar Utrecht. Wederom was ik uitgenodigd voor een boeklancering, maar deze keer van How About Mom. Zij presenteerden hun nieuwe ‘Duizend dagen dagboek’ op de prachtige We Are Pregnant beurs in het Werkspoorkathedraal. Vorig jaar liep ik daar hoogzwanger met mijn moeder rond. Nu was ik gezellig samen met Len en mijn manager Ella. Zo leuk! Ik had even tijd om bij te kletsen met een aantal ‘collega’s’ en natuurlijk met de lieve meiden van How About Mom.

Eenmaal terug in Haarlem legde ik Len in bed voor zijn middagdutje en kon ik lekker lunchen met Kai. Aan het eind van de dag wandelde ik een rondje door de stad met Len en een vriendin. Omdat Kai boerenkool ging maken, besloot ik mijn favoriete salade bij SLA te halen. Boerenkool, en eigenlijk vooral de rookworst, is het enige dat ik echt niet lust!

Zaterdag

Zaterdag was wederom een hele fijne dag! Aan het eind van de ochtend vertrok ik voor de tweede keer deze week naar Den Haag. Ik had een lunchdate bij Jamey Bennett met een vriendinnetje en we hadden nog even tijd om winkels in te gaan. Zo gezellig! Aan het eind van de middag was ik terug in Haarlem.

Kai en ik hadden geen zin in koken en dus besloten we wat te bestellen. Al heel lang wilde ik de falafel van Chickpea in Haarlem proberen. Naast falafel bestelden we er een bak met hummus en gegrilde groenten bij. Verder koos ik voor de loaded zoete aardappelfrietjes met truffelmayonaise en parmezaanse kaas. Het was heerlijk! Als toetje had ik nog een karamel cheesecake gehaald.

Zondag

Wat een druilerige dag! In de ochtend was het nog droog en kon ik even een rondje door de duinen rennen. Verder ging ik in Len zijn middagdutje even de stad in voor zijn traktatie. Deze week wordt hij namelijk alweer één. Bij de HEMA had ik leuke badspeeltjes gevonden. Hier gaat een doosje rozijntjes aan met een leuk kaartje. Voor de leidsters wil ik ook nog even wat lekkers halen deze week.

Na Len zijn dutje besloten we naar Loods5 in Zaandam te gaan. Dit leek ons de perfecte activiteit op een regenachtige zondag. Het viel me overigens mee hoe druk het was. Len keek z’n ogen uit in de winkelkar. Uiteraard kochten we allemaal dingen die we niet echt nodig hadden, zoals een nieuw kussen voor op de bank en een tegeltje voor op het plankje in de keuken. Wel scoorden we een mand voor Len z’n boekjes. Vandaag wordt namelijk zijn box opgehaald en moeten we zijn speelgoed een beetje leuk opruimen in huis. Met twee mooie manden komen we al een heel eind.

Dat was ‘m weer voor deze week! Komende week wordt uiteraard heel bijzonder. Zaterdag vieren we namelijk Len zijn eerste verjaardag. Wauw! Verder breng ik, samen met Len, morgen en woensdag een bezoekje aan mijn ouders in Friesland en ga ik zondag met vriendinnetjes op pad. Fijne week, lieve lezers!