24 okt 2022 | Dagboek, Persoonlijk

Mijn week: mooie herfstdagen en spontaan dagje Leiden

Alweer een week thuis! Ik vind het heerlijk om op reis te zijn en Italië voelt ook echt als mijn tweede thuis, maar in Haarlem wonen is ook zeker geen straf. Ik had deze week wat werk te doen, genoot van mooie herfstdagen, veel koffie’s to go en een spontaan dagje Leiden met Kai en Len. Kijk je mee naar mijn afgelopen week?

Maandag

Na twee weken fulltime mama zijn en voor Len zorgen, vond ik het heerlijk dat ik hem even naar het KDV kon brengen. Len vindt de kinderopvang helemaal geweldig: de kindjes, de leidsters en het spelen en ontdekken. Hij begint altijd al te schaterlachen als hij de vlaggen bij de voordeur ziet. Zo lief! Ik kan hem dus altijd met een gerust hart achterlaten. Deze maandag had ik tijd om mijn koffer van Italië op te ruimen, mijn mailbox te legen en wat boodschappen te doen in de stad. Ook maakte ik tijd voor een fijne herfstwandeling.

Dinsdag

Het was een prachtige ochtend! Omdat Kai zijn papadag had, kon ik even de deur uit voor een duurloopje. Daarna gingen we met z’n drieën koffie halen in de stad. ’s Middags vertrok Kai met Len naar zijn ouders voor een nachtje en een dag. Ik had het huis dus voor mij alleen. Zo lekker!

Na wat content schieten voor samenwerkingen had ik afgesproken om gezellig met een vriendinnetje te gaan eten. We dronken een lekker wijntje en maakten een royale borrelplank.

Woensdag

Wakker worden en niet meteen een luier verschonen, een flesje maken en een boterham smeren voor Len. Even wennen, maar ook heel fijn! Ik was al wel vroeg wakker, maar bleef wat langer liggen. Daarna nam ik de tijd om heel rustig te ontbijten en ondertussen vlogs te kijken. Ik had zin om een rondje te rennen en trok dus ook nog even mijn hardloopschoenen aan. Vervolgens besloot ik de stad in te wandelen en koffie te halen. Ik kwam langs een Starbucks en zag dat de plantaardige melk daar tegenwoordig niets extra kost. Wat een goede ontwikkeling! Het trok mij over de streep om meteen een lekkere latte met havermelk mee te nemen. Fun fact: de havermelk van de Starbucks was één van mijn cravings tijdens mijn zwangerschap. Geen idee waarom, maar het zal misschien iets zoeter zijn dan andere varianten?

Donderdag

Toen ik wakker werd, kwam ik erachter dat het brood op was. Oeps! Len krijgt in de ochtend naast zijn fles altijd een boterham. Ik moest dus even improviseren. Met een eitje, een banaan en wat havermout bakte ik pannenkoekjes voor hem en die gingen er heel erg goed in! De rest van de dag was ik gewoon thuis aan het werk. Vlak voordat ik Len ophaalde bij de opvang, besloot ik nog even met mijn nagels aan de slag te gaan. Van Blitsbee kreeg ik onlangs een soort manicure stickers toegestuurd en die moest ik nog altijd eens proberen. Het resultaat was best oké voor een eerste keer!

Vrijdag

De dag begon ik met een fijne duurloop. Ik houd echt van dit soort mooie en koude herfstochtenden! Aan het eind van de dag was het overigens gewoon warm en besloten Kai en ik met Len een terrasje in de stad op te zoeken. We genoten van een Aperol Spritz, zonder jas. Dat voelde als nazomer! Daarna deden we boodschappen en maakten we een heerlijke Mexicaanse bowl met huisgemaakte guacamole en tortillachips als avondeten. Genieten!

Zaterdag

Voor het eerst in lange tijd hadden we helemaal niks gepland in het weekend! Vrij spontaan besloten we toch met vrienden en hun kindjes naar het Stadspark in Haarlem te gaan. De kinderen speelden in de speeltuin en bij de kinderboerderij. Daarna borrelden we bij de Dakkas in Haarlem. Dit restaurant zit bovenop een parkeergarage en je hebt er een prachtig uitzicht over de stad. Het is overigens ook echt een heel kindvriendelijke plek met lekker veel speelgoed en speelruimte voor kinderen. Aanrader dus!

Zondag

Een dag zonder plannen werd toch een spontaan dagje weg. Na een duurloop door de duinen en Len zijn ochtendslaap stapten we met z’n drieën in de trein naar Leiden. Len vond de treinreis al geweldig! We wandelden even door de stad, lunchten bij ROOS en besloten daarna wat winkeltjes in te gaan. Len vond het overigens niet nodig om een middagslaapje in de kinderwagen te doen dus na een aantal pogingen om hem in slaap te krijgen, dronken we koffie bij (kidsproof) I Scream Coffee. Daar kon Len lekker rondkruipen en spelen met het speelgoed.

Rond 17.00 waren we thuis, kreeg Len gauw een hapje uit de vriezer en lag hij al vroeg in bed. Voor ons maakte ik een gemakkelijke maaltijdsalade met geitenkaas, gerookte kip en mango. Ook ik lag al lekker vroeg in bed, want ik was gesloopt!

Nu is het alweer maandagavond en schrijf ik dit overzichtje vanaf de bank. Komende dagen is Kai vrij en heb ik een aantal werkafspraken staan in Amsterdam. Geen bijzonderheden deze week, maar vast genoeg leuks om volgende week weer met jullie te delen. Fijne week!