13 jun 2022 | Dagboek

Mijn week: nieuwe iPhone, wandelen van A naar B en Italië plannen

De week begon regenachtig, maar eindigde heel zonnig! Ik kocht deze week een nieuwe -maar veel te dure- iPhone, we maakten twee fijne wandelingen door de duinen én ik pakte alvast wat in voor onze reis naar Italië. Ben je benieuwd naar onze plannen? Ik vertel het allemaal in dit artikel.

Maandag

Vandaag was ik (en Kai trouwens ook) nog een dag vrij vanwege Pinksteren. Zo fijn! We begonnen de dag met een wandeling door de duinen. Eigenlijk was er heel veel regen voorspeld voor de maandag, maar in de ochtend viel het mee. Daar hebben we nog even goed gebruik van gemaakt. Len lag het eerste deel nog lekker te slapen in de Urban Glide, maar werd tijdens het koffie halen bij het Duincafé middenin zijn ochtendslaapje wakker. Dit resulteerde in veel huilen, want eigenlijk wil hij daarna niet meer liggen. Helaas moesten we nog een stukje naar huis. Gelukkig viel hij na een tijdje toch weer in slaap. Thuis gaven we hem een flesvoeding en liepen daarna nog even door naar By Lima om te lunchen. Helaas konden we niet meer buiten zitten, want het begon al te regenen. De rest van de middag rommelde ik lekker in huis en ’s avonds maakte ik soep met allerlei lekkere hapjes. Het was een fijne maandag met een zondagsgevoel.

Dinsdag

De dinsdagen vind ik eigenlijk altijd best pittig. Ook deze week had ik weer moeite om de dag door te komen. Kai is naar kantoor en ik ben van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds met Len. Wat doen andere moeders op zo’n dag? Ik haalde in ieder geval eerst koffie in de stad terwijl Len in de wagen sliep. De rest van de dag speelde ik met Len en pakte ik alvast wat eerste spulletjes in voor onze reis naar Italië volgende week. Daarover vertel ik later in dit artikel meer.

Woensdag

De dag begon heel gezellig met een vriendinnetje! We dronken voor haar werkdag koffie bij Nes71 in Haarlem. Len was mee en viel daarna in slaap in de wagen. ’s Middags ging ik even naar de Apple store, want ik had een nieuwe iPhone besteld! Eindelijk heb ik de knoop doorgehakt om de 13 pro te kopen. Dure aankoop, maar voor mijn werk als ‘influencer’ heb ik toch wel een goede iPhone en camera nodig. Ik kon deze dus wel verantwoorden aan mezelf. Aangezien ik nog een goed werkende iPhone 11 pro heb, ga ik deze komende week verkopen.

Ondanks het slechte weer had ik aan het eind van de dag heel veel zin in ijs. Kai en ik liepen met Len de stad in om een ijsje bij Pierre te scoren. Heerlijk!

Donderdag

Op donderdag gaat Len weer naar de opvang. Vervolgens begin ik mijn werkdag met het maken van content voor een aantal campagnes. Verder schrijf ik een artikel en plaats ik één en ander online. Tijdens mijn lunch haal ik een lekker koffietje bij Mogador in de stad. Ook deel ik op donderdag dat ik een nieuwtje heb. Vanaf deze week ben ik namelijk de nieuwe columnist voor Famme! Hier kun je het interview met mij lezen en morgen staat mijn eerste column online.

Voordat ik Len ophaal bij de opvang ruim ik altijd nog even snel het huis op. Ik vind het zo lekker om dat even te doen als hij weg is. Ook haalde ik een wijntje en biertje in huis, want het was tenslotte al bijna weekend. Kai en ik hadden geen zin meer om te koken en bestelden sinds lange tijd weer eens sushi.

Vrijdag

Vrijdag was niet echt mijn dag. Ik weet niet precies waardoor het kwam, maar volgens mij had ik gewoon te weinig slaap gehad. Ondanks mijn sombere stemming probeerde ik er het beste van te maken. Zo ploften Kai en ik ’s middags nog even neer op een terrasje in de stad. Wel besloot ik vroeg naar bed te gaan, want dat is vaak de beste remedie als ik me zo voel.

Zaterdag

Gelukkig had ik op zaterdag een betere dag. In de ochtend wandelde ik lekker door de stad met Len. ’s Middags stond er een (kinder)verjaardag gepland bij vrienden. Dat was een heel gezellige, maar ook drukke, middag! Len was er ook moe van en ging vroeg naar bed. Ik vind het heerlijk om dan pas te koken als hij slaapt. Hierdoor kunnen wij rustig eten. Ik maakte een Mexicaanse bowl met gehakt, mais, lekker veel groente, zelfgemaakte guacamole, crème fraiche, cheddar en tortilla chips.

Zondag

De laatste, maar wel de leukste dag van deze week! Het zou een heerlijk, zonnige dag gaan worden en daarom besloten we een wandeling te maken. Begin dit jaar stelden we namelijk een ‘doelen’lijstje op voor het jaar. Hierop stond ook: van A naar B wandelen en met de trein terug. Nu wilden we in de eerste instantie een hele lange wandeling maken, maar vonden dat we ook in de buurt en met een ‘kleine’ konden beginnen. Om 8.15 liepen we al de deur uit met z’n drieën. Len zat in de Urban Glide 2. Van ons huis wandelden we via het bezoekerscentrum in de duinen, waar we koffie met bananenbrood haalden. Vervolgens gingen we door de duinen richting het strand.

Uiteindelijk stopten we bij Republiek bij Bloemendaal aan Zee voor een tweede koffie. Ook was Len toe aan zijn fles en een schone luier. Na onze koffiestop hebben we Len in de draagzak gedaan en zijn we via het strand naar het station van Zandvoort gelopen. Met de trein reisden we zo terug naar Haarlem. Het was echt een prachtige ochtend en om 12.30 waren we alweer thuis. De rest van de dag heb ik lekker thuis genoten van het zonnetje en ’s avonds keek ik een aflevering van Het Perfecte Plaatje. Moe, maar voldaan lag ik om 21.00 in bed.

Nu zit ik weer op mijn favoriete werkplekje aan het Spaarne, maar wel de laatste keer voorlopig. Aankomende zondag ga ik namelijk voor een langere tijd naar Italië. Het is de bedoeling om vanuit daar lekker te gaan werken. Mijn werkplek gaat er dus alleen maar op vooruit, haha. Eerst ben ik twee weken met mijn ouders en Len. Daarna komt Kai en blijven we nog een tijdje met z’n drieën. Voor hoelang? We weten het nog niet. We zijn flexibel. Als we terug moeten naar Nederland, gaan we terug. Als we kunnen en willen blijven, zullen we dat zeker doen. Ik ga ook dat allemaal met jullie delen op mijn Instagram en natuurlijk via mijn blog!