25 okt 2021 | Dagboek

Mijn week #42

De week waarin mijn verlof begint én ik me nog geen moment verveel! Ik neem je mee in de 42e week van 2021.

Maandag

De dag begint vroeg, want vandaag is nog een ‘gewone’ werkdag. Zo ga ik naar (voorlopig) het laatste event voor mijn werk. Het is wél een heel tof event! Vorige week maandag vond namelijk de lancering van de Baby Comfort lijn van Noppies plaats in Amsterdam. Hier heb je al meer over kunnen zien op mijn Instagram en ook in de vlog van vorige week. Tijdens het event konden we alle mooie items en producten bekijken en stond er een heerlijke lunch voor ons klaar. Zo gezellig om ook weer wat ‘collega’s’ te zien en te spreken.

De rest van de dag was ik druk met het maken van de laatste content. Omdat het zonnetje nog zo heerlijk scheen, besloten Kai en ik na de werkdag richting het strand te rijden en daar de dag af te sluiten met een fijne wandeling. Het was een mooie dag!

Dinsdag

Yes! Mijn laatste werkdag voor mijn verlof. Het voelt nog een beetje gek, maar ik heb er ook heel veel zin in. In de ochtend maak ik mijn laatste campagne af en deze verstuur ik naar mijn manager. Om het te vieren, wandel ik het centrum van Haarlem in om mezelf te trakteren op een lekkere koffie. Helaas is er een stroomstoring in het centrum, waardoor ik nergens koffie kan halen. Jammer! Dan thuis maar een lekkere lunch maken. ’s Middags breekt de zon door en besluit ik een wandeling in de duinen te gaan maken.

Woensdag

Mijn eerste echte verlofdag begint met heel veel regen, maar ook met een heerlijk ontbijt! Om het verlof in te luiden, gaan Kai en ik (voor zijn werkdag) ontbijten bij Cleeff. Ik ga voor de pancakes met fruit. Daarna rommel ik wat in huis en rond de middag heb ik afgesproken met een vriendinnetje van vroeger. Ik had haar al 15 jaar niet gezien! Onlangs kwamen we via Instagram weer met elkaar in contact en ze blijkt al 12 jaar in Haarlem te wonen. Zo leuk! Het was heel fijn en gezellig om weer bij te kletsen. ’s Avonds begin ik al vroeg met koken, want om 18.30 ga ik naar mijn derde les zwangerschapsyoga. Nu ik 35 weken zwanger ben, vind ik het heel fijn om dit te doen. Het is even een momentje van rust, ontspanning en bewustwording van je lichaam. Ook oefenen we veel met ademhaling en worden er fijne tips voor de bevalling gegeven.

Donderdag

Wat een herfstdag vandaag! In de ochtend is het nog heel eventjes droog en dat moment grijp ik dan ook aan om een lange wandeling te maken. Daarna lijkt het alleen nog maar te regenen. Ik spreek af om met een vriendinnetje te gaan lunchen in Leiden. Vanaf Haarlem is dat maar 20 minuutjes met de trein! We eten een heerlijk broodje bij Roos (aanrader). Daarna schijnt het zonnetje gelukkig en wandel ik terug naar het station.

Vrijdag

Vandaag heb ik wederom een heel gezellige dag op de planning. Ik heb namelijk met twee goede vriendinnen afgesproken. Eerst drinken we lekker koffie bij mij thuis en daarna wandelen we de stad in. Omdat het herfstvakantie is, zijn alle leuke lunchtentjes al vol. Uiteindelijk belanden we bij Anne & Max, maar dat is ook zeker geen straf. Hier had ik nog nooit gegeten. Het broodje met hummus en gegrilde groenten is in ieder geval goedgekeurd! Vervolgens wandelen we een rondje door Haarlem om nog af te sluiten met koffie en taartjes bij By Lima. Wat een fijne vrijdag!

Als Kai thuiskomt, heb ik zin om nog iets leuks te gaan doen. We besluiten eerst op een verwarmd terras een drankje en een kleine snack te eten (geitenkaaskroketjes). Vervolgens organiseren we een hapjesavond. We maken zelf nacho’s met guacamole, dadels met monchou en spek uit de oven, lekkere groenten met hummusdip en stokbroodjes met lekkere kaasjes! Dit hadden we al zolang niet meer gedaan. Na het eten kijken we de film Slag om de Schelde op Netflix.

Zaterdag

Vandaag begin ik met een fijne ochtendwandeling langs het Spaarne. Daarna koop ik snel een cadeautje in de stad, want ik ga ’s middags op visite bij een vriendin die jarig is. Zo gezellig! Ik blijf tot ongeveer 16.30 en rijd daarna terug naar huis. Eenmaal thuis plof ik lekker op de bank. Vandaag ben ik precies 36 weken zwanger! We maken wraps met falafel en lekker veel groenten en kijken daarna een aflevering Expeditie Robinson terug.

Zondag

Het belooft een prachtige herfstdag te worden dus ik begin ook vandaag de dag met een fijne wandeling. Daarna zetten Kai en ik de autostoel eindelijk in de auto. Nu ik 36 weken ben, is dat toch wel handig om alvast te hebben gedaan. Daarna wandelen we door de heerlijke herfstzon de stad in en halen mijn favoriete koffie bij Mogador. Vervolgens shoppen we wat en besluiten we ook nog te lunchen in de stad. Deze keer is er gelukkig wel plek bij By Lima. Mm! Na nog wat shoppen, lopen we terug naar huis. Kai gaat de schuur opruimen en ik rijd nog even naar het strand. Ik vind het zo fijn om op dit soort dagen daar te zijn.

Nu is het weer maandag en ik had meteen zo’n gevoel dat ik ‘aan het werk’ moet. Dat voelt nog wel een beetje gek. Ik ga zo maar eens bedenken wat voor dingen ik allemaal wil gaan doen komende week. Er zijn nog genoeg ‘babyklusjes’ op mijn lijstje, maar ik wil natuurlijk ook gewoon wat ontspannen en rust pakken. Tips voor tijdens je verlof zijn in ieder geval altijd welkom.