14 okt 2021 | Review

Review: Garmin Venu 2s

Als je me langer volgt, weet je dat ik al heel wat sporthorloges om mijn pols heb gehad. De afgelopen jaren draag ik graag de horloges van Garmin. Na een aantal modellen uit de Forerunner serie heb ik nu een nieuwe smartwatch mogen proberen. Sinds een aantal weken draag ik de Garmin Venu 2s. Vandaag deel ik mijn ervaringen met je!

De Garmin Venu 2s* is anders dan ik gewend was. Deze smartwatch is natuurlijk ook gericht op sporten en bewegen, maar het biedt nog veel meer dan dat. Het eerste dat opvalt is namelijk het prachtige design. Ik vind het eerlijk gezegd niet eens op een sporthorloge lijken en zo zou ik het ook niet direct noemen. Terwijl je er dus ontzettend veel mee kunt! Het horloge is alledaags en ontzettend draagbaar. Ik vind het veel mooier staan dan zo’n grof horloge, die ik eerder vaak om mijn pols had. Veel stijlvoller en het oog wil ook wat, toch?

Dit is natuurlijk slechts het uiterlijk. Wat is de Garmin Venu 2s nou eigenlijk voor een smartwatch? Het is een compleet gezondheidshorloge dat je helpt om je gezondheid te monitoren en te verbeteren. Natuurlijk kun je alle sportactiviteiten bijhouden, maar ook je stress, ademhaling, slaap, body battery (energieniveau) én menstruatiecyclus en zwangerschap kun je tracken. 

De health smartwatch heeft een snapshot functie waarin je in twee minuten tijd belangrijke gegevens over je gezondheid kunt vastleggen. Vervolgens kun je in de Garmin Connect app hier een rapport over terugvinden. Het horloge kan daarnaast je zuurstof opname bijhouden, je stress in kaart brengen, jouw hydratatie monitoren en een fitness leeftijd voor je berekenen. 

Naast al deze gezondheidsfuncties kun je uit allerlei sportieve activiteiten kiezen. Met de ingebouwde GPS tracker kun je ook je fiets- en hardlooprondjes heel fijn bijhouden. Aanvullende functies zoals Spotify, Garmin Pay en veiligheids- en tracking zijn ook terug te vinden op deze Garmin Venu 2s. Ontzettend veelzijdig dus!

MIJN ERVARINGEN

Zoals je kunt lezen, is er bijna niks wat de Garmin Venu 2s niet kan. Maar wat zijn nou mijn persoonlijke ervaringen? Ik vind een aantal zaken heel erg belangrijk bij een smartwatch en deze zal ik dan ook hieronder uitlichten. 

BATTERIJ

Het klinkt misschien suf, maar ik vind het zelf heel belangrijk dat de batterij van een sporthorloge lang mee kan gaan. Niets is zo vervelend als een lege batterij als je net aan je hardloopsessie wilt beginnen. De Garmin Venu 2s heeft een kleurenscherm dat oplicht als je je pols draait of beweegt. Dit is niet alleen super handig, maar bespaart ook veel batterij! Je kunt dit overigens zelf helemaal instellen zoals je wilt. Ik vind het zelf wel prettig dat het scherm in principe zwart is, tot je de pols draait of zelf een knopje indrukt. De batterij gaat voor mij dan ook lang genoeg mee en ik heb niet het gevoel dat ik deze Venu 2s vaker moet opladen dan de Forerunner 945 die ik eerder veel heb gebruikt. Garmin geeft zelf aan dat de batterij 10 dagen mee kan gaan. In de praktijk is dat bij mij iets korter, omdat ik natuurlijk vaak verschillende schermpjes aantik of activiteiten uitvoer. Al met al ben ik in ieder geval zeker niet ontevreden over de duur van de batterij en opladen gaat trouwens gewoon erg snel.

VROUWELIJKE GEZONDHEID

Wat ik echt heel tof vind aan deze Garmin Venu 2s is de functie dat je jouw menstruatiecyclus kunt tracken. Natuurlijk geldt dat voor mij op dit moment niet, omdat ik zwanger ben. Ook mijn zwangerschap kan ik gelukkig helemaal volgen met deze smartwatch en dat vind ik heel bijzonder. Het is niet alleen leuk om te zien hoe ver ik precies ben, maar ik kan zelfs de bewegingen van de baby registeren in mijn horloge, mijn zwangerschapssymptomen bijhouden zoals bijvoorbeeld mijn glucosewaarden. Na de bevalling wil ik ook zeker mijn menstruatiecyclus gaan monitoren met behulp van de Venu 2s. 

SPORTIEVE ACTIVITEITEN

Hoewel ik op dit moment even niet meer actief bezig ben met hardlopen en fietsen, heb ik dat tot voor kort wel kunnen proberen met de Garmin Venu 2s. Het blijft voor mij toch één van de belangrijkste functies op een smartwatch. Omdat ik een zeer geavanceerde Forerunner gewend was, was ik vooraf een beetje sceptisch over de functies op dit horloge. Dat was echter totaal overbodig. Ook het uitvoeren, bijhouden en in kaart brengen van je sportieve activiteiten is heel geavanceerd op dit horloge. De GPS wordt lekker snel gevonden en zo kun je vrijwel meteen aan je training beginnen. Verder kun je alle gegevens na afloop uitgebreid uitlezen in de Garmin Connect app.

Naast dat ik natuurlijk vaak de sporten hardlopen en fietsen kies, kun je op de Venu 2s tal van andere sporten bijhouden. Zo heb ik nu ook yoga meerdere malen gebruikt, wandelen, hiken én binnen fietsen bijvoorbeeld. Ook kun je krachttraining en HIIT workouts heel goed uitvoeren met dit horloge om je pols. Het is dus echt niet een smartwatch voor alleen de ‘cardio mensen’.

CONCLUSIE

Al met al ben ik heel tevreden over de Garmin Venu 2s. Dit komt voornamelijk omdat het horloge veel vrouwelijker en meer draagbaar is dan de vorige sporthorloges die ik gewend was. Daarnaast bevat het eigenlijk alle functies die ik belangrijk vind, zeker nu ik zwanger ben en meer bezig ben met gezondheid in plaats van enkel het neerzetten van prestaties. Mocht ik toch weer meer en gerichter gaan trainen in de toekomst, voor een marathon bijvoorbeeld, kan ik deze smartwatch ook gewoon heel goed gebruiken. Wat mij betreft een aanrader voor iedereen die veelzijdigheid zoekt in een sporthorloge en naast de sportieve activiteiten ook geïnteresseerd is in de rest van de gezondheid van je lichaam.

*Ik heb de Garmin Venu 2s gekregen van Garmin.