18 okt 2021 | Dagboek

Mijn week #41

Het was voor mij de laatste volledige werkweek voor mijn verlof. Ik had een aantal fijne sociale afspraken, genoot van een weekend Friesland én ging twee keer uiteten.

Maandag

Op maandag stonden er nog wat to do’s op mijn lijstje. Deze werkte ik in de ochtend af en ’s middags wandelde ik heerlijk door de zon de stad in. Zo fijn! Kai werkt op maandag altijd thuis en na zijn werkdag besloten we naar het strand te rijden. Ons streven is om dat minstens eens per week te doen. Het was voor mij trouwens al de derde dag strand op rij. Hoewel het zonnetje eerst heerlijk aan het schijnen was, kwam het vervolgens ineens met bakken uit de lucht. Oeps! Dat resulteerde wel in een mooie regenboog. We doken snel een strandtent in om daar nog even een koffie te drinken bij de open haard. Ook heel fijn.

Dinsdag

Dinsdag had ik ineens enorme nesteldrang. Ik had al op de planning om te gaan schoonmaken in huis, maar naast de standaard schoonmaakronde begon ik ook aan de keukenkastjes. En eerlijk gezegd is dat toch wel heel erg fijn om te hebben gedaan. Het ziet er nu weer heel netjes en opgeruimd uit. Verder was het dinsdag precies een jaar geleden dat wij de sleutels kregen van ons huis in Haarlem. We wonen hier alweer een jaar! Wat gaat de tijd toch snel.

Woensdag

In de ochtend zette ik mijn nieuwe vlog online en daarna stond er een afspraak gepland in het ziekenhuis. Omdat mijn zwangerschap en bevalling nu medisch is, betekent het dat de controles ook niet langer bij mijn eigen verloskundige zijn. Vanaf nu heb ik iedere twee weken een consult in het ziekenhuis. Ze checken dan hoe het met mij en de baby gaat. Helaas is het in de ziekenhuizen erg druk en vooral op de afdeling gynaecologie heerst een behoorlijke geboortegolf en babyboom. Dit betekent dat er weinig tijd is en je veel verschillende gezichten ziet tijdens de zwangerschap. Gelukkig ben ik wel in goede handen!

’s Avonds reed ik door naar Hoorn, want ik had een afspraak bij BellySisters. Daar liet ik een afdruk maken van mijn buik. Zo bijzonder! Ik koos uiteindelijk voor een mooie matte brons kleur. Het resultaat deel ik over een aantal weken met jullie, want het duurt ongeveer 12 weken voordat het beeldje in huis is. Extra leuk dat ik dit kan uitpakken met die kleine man op schoot. Meer over de afspraak bij BellySisters zie je trouwens in mijn vlog komende woensdag.

Donderdag

Nu ik niet meer ‘mag’ sporten, probeer ik iedere dag een wandeling te maken. Soms is dat lekker door de stad, maar vandaag zocht ik de duinen op. Zo lekker! Verder was ik thuis aan het werk en ging ik aan het eind van de dag nog koffie drinken en wandelen met een vriendin. We hadden afgesproken bij Koffiehuis De Goede Morgen bij Vinkeveen. Wat een leuk tentje!

Toen ik thuiskwam, moest ik snel door naar het echocentrum bij ons in de wijk, want ik had nog een groeiecho staan. Helaas kunnen ze deze vanwege drukte in het ziekenhuis niet maken. Daarna begon ik aan een heerlijk diner. Zoals jullie inmiddels misschien weten, bestellen wij op dit moment ook bij Hello Fresh (no spon) en ik maakte voor het eerst zelf tortilla chips. Zo lekker en heel simpel! Ik moet eerlijk zeggen dat ik koken zo veel leuker vind, omdat ik gewoon een recept kan volgen.

Vrijdag

Vrijdagochtend stond er een afspraak bij de verloskundige in mijn agenda. Je zult wel denken; wat veel afspraken! Dat was het ook, maar deze stond al voor mijn ziekenhuisopname gepland en was eigenlijk een soort ‘laatste’ keer bij mijn eigen verloskundigenpraktijk. Heel jammer, maar gelukkig komen ze na de bevalling wel mijn kraambed volgen.

De rest van de dag deed ik lekker waar ik zin in had! Ik ging koffie drinken met een vriendin in de zon, belde bijna anderhalf uur met een andere vriendin en ging ’s avonds weer met een ander vriendinnetje uiteten in Haarlem. We hadden gereserveerd bij Dijkers. Leuk om zo nieuwe eettentjes in de stad te proberen! De salade met gegrilde pompoen en brie was heerlijk, maar de cheesecake (mét Bastogne koek bodem) na afloop nog lekkerder.

Zaterdag

Na een fijne ochtendwandeling door Haarlem pakte ik mijn tas in, want ik ging een weekendje naar Friesland. ’s Middags kwam ik bij mijn ouders aan. We wandelden even door het mooie Oranjewoud en gingen ’s avonds uiteten bij een Italiaan in Sneek. Heerlijk!

Zondag

In de ochtend verbleef ik nog fijn bij mijn ouders, maar rond het middaguur reed ik door naar een vriendin. Ze is in augustus bevallen van haar tweede kindje en ik wilde heel graag voor mijn eigen bevalling nog op kraamvisite. Zo leuk om te zien! Aan het eind van de middag reed ik terug naar Haarlem en ruimde ik wat op in huis. Kai kwam laat thuis van een fietswedstrijd en rond 20.30 zaten we dan ook eindelijk aan tafel. Het was een fijne week!

En deze week gaat dan eindelijk mijn verlof in! Op mijn blog kun je nog dit soort weekoverzichten verwachten, maar ook af en toe een video. Tot wanneer ik dit vol ga houden? Ik heb geen idee. Ik doe het zolang het goed voelt en zolang ik er plezier in heb. Als je nog graag dingen wilt lezen of zien de komende weken, laat het me dan vooral weten in een reactie hieronder.