8 okt 2021 | Favorieten

Favorieten van september

In mijn archief zag ik dat ik de maand augustus heb overgeslagen. Waarschijnlijk komt dit door de vakanties, maar van de maand september heb ik weer genoeg favorieten om met jullie te delen. Hier komen ze!

Favoriete ontbijtje

In september, maar zeker in augustus trouwens, heb ik er heel veel van op. Zowel tijdens mijn vakantie in Italië als een weekendje Valencia met een vriendin at ik regelmatig een verse Nutella croissant als ontbijt en dat is mijn absolute favoriet. Daar spring ik echt mijn bed voor uit! In Italië heb ik al heel veel goede gegeten. De beste eet ik altijd in het dorpje Gardola (bij het vakantiehuis van mijn ouders) bij Al Portichetto. Leuke bijkomstigheid is dat je hier maar 5 euro betaald voor twee croissantjes en twee cappuccino’s. Daar krijg je in Nederland nog niet eens twee lekkere koffie voor. Ook in Valencia scoorde ik hele goede croissantjes met Nutella. Misschien waren ze stiekem nog wel beter dan die ik in Italië altijd eet. Bij het populaire Dulce de Leche liep de Nutella er gewoon uit. Nu ik dit type loopt het water me in de mond en kan ik de rest van de dag nog maar aan één ding denken.

Favoriete tv programma

Eigenlijk kijken wij sinds kort alle tv programma’s via Videoland, omdat we zo de reclames kunnen skippen. Sinds kort kijken we dan ook heel graag Expeditie Robinson. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit seizoen iets minder leuk vind, omdat het nu meerdere kampen betreft. Ik vind het wat veel en soms verwarrend, maar het spelletje en de fysieke uitdagingen blijf ik leuk vinden om te zien. Naast Expeditie kijken we ook wekelijks Temptation Island en sinds kort zijn we aan het nieuwste seizoen van Casa de Papel begonnen. Genoeg om deze herfstdagen door te komen dus!

Favoriete outfit

Op dit moment leef ik vooral in kleding die lekker zit. Ik word steeds beter in het bedenken van leuke en passende outfits tijdens mijn zwangerschap. Zo is de Align legging van Lululemon nog altijd mijn favoriete item en deze combineer ik nu graag met een lange strakke voedingstop van H&M met daarover een oversized blouse of spijkerjasje. Verder heb ik bij Guts & Gusto wat mooie en vooral comfortabele jurken uitgezocht, die ook perfect zitten met mijn ruim 30 weken buik. Ideaal voor de komende herfstperiode! Ook van Noppies ontving ik een aantal hele fijne items. Mocht je ook inspiratie zoeken voor kleding tijdens je zwangerschap? Volg me dan vooral op Instagram, want daar laat ik af en toe mijn outfitje zien.

Favoriete podcast

Nog steeds luister ik heel graag naar podcasts. Hoewel ik ze nu niet meer tijdens het hardlopen kan luisteren, vind ik dit ook heel prettig tijdens een wandeling. Op dit moment ben ik alle afleveringen van De 9 Maanden Podcast van Doete (Dubbel Zen) aan het terugluisteren. Zij heeft haar hele zwangerschap van week tot week bijgehouden én is zelf verloskundige. Ze deelt niet alleen haar eigen ervaringen, maar ook hele fijne tips. Zeker een aanrader als je zwanger bent! Vooral de laatste afleveringen tussen de 30 en 40 weken vind ik nu heel helpend, omdat dit echt over de voorbereiding op de bevalling gaat. Zeker één van mijn favorieten van september.

Favoriete boek

Net als de podcast is ook mijn boekenlijst op dit moment redelijk zwangerschap gerelateerd. Daar ontkom ik op dit moment gewoon even niet aan. Ik ben net begonnen in Positief over Bevallen van Milli Hill op aanraden van de yogadocente. Daarnaast heb ik de boeken van Oei, ik groei! op dit moment in huis. Echter gaat dit boek vooral over de 10 sprongen in de ontwikkeling van je baby en daarom heb ik het nog niet heel uitgebreid gelezen. Ik denk dat dit wel komt wanneer ik daar aan toe ben.

Favoriete recept

De afgelopen maanden was ik steeds inspiratieloos wat betreft het avondeten. Zo kwamen we iedere week op dezelfde recepten uit. Sinds kort bestellen wij bij Hello Fresh (niet gesponsord, gewoon zelf gekocht) en dat bevalt heel goed. Drie keer per week hoef ik niet na te denken over wat ik ga maken. De meeste gerechten vallen heel goed in de smaak. Mijn favoriet tot nu toe is de Flammkuchen met rode biet, gebakken peer en geitenkaas. Mmm! Het leek me trouwens ook ideaal voor als er straks een kleintje is. Zo hoeven we minder vaak boodschappen te doen en weten we precies wat we gaan maken. Win-win!

Dit waren mijn favorieten van september. Ik ben benieuwd wat oktober me gaat brengen. Komt er al een baby? Of wordt hij echt een november kindje? We gaan het zien!