20 sep 2021 | Dagboek

Mijn week #37

Afgelopen week was ik 30 weken zwanger en genoot ik nog even van een weekendje weg. Zo begon ik de week in Valencia met een vriendin. Benieuwd hoe mijn week is geweest? Ik deel het vandaag met je!

Maandag

Na een korte nacht werd ik al vroeg wakker in Valencia. Dit komt trouwens niet door de zwangerschap, want ook daarvoor was ik altijd al rond 6.00/6.30 wakker. Ik ben echt een ochtendmens! Omdat mijn vriendinnetje nog sliep, besloot ik mijn kleding aan te trekken en een ochtendwandeling te gaan maken door het Turia park. Wat is dit een leuke plek om te wandelen, te fietsen of hard te lopen! Na drie kwartier was ik terug en maakte ik me klaar voor de dag.

Na veel tips over het tentje Dulce de Leche moesten we daar gewoon ons ontbijtje scoren. Ik ging voor een cappuccino met havermerk en een croissant met Nutella. Heerlijk! Vervolgens besloten we fietsen te gaan huren. Valencia is een heel fietsvriendelijke stad met veel fietspaden. Het is dan ook echt een aanrader om op de fiets de stad te verkennen. We reden eerst het Turia park helemaal rond, langs de moderne architectuur en richting het strand. Daar stopten we voor een lunch bij Boa Beach. Mega aanrader! Vervolgens fietsten we nog naar Port Sa Platja, een mooi kleurrijk stadje aan zee, en keerden we vervolgens terug naar Valencia. Uiteindelijk hadden we ruim 30 kilometer gemaakt en waren we toe aan even chillen met een cocktail.

’s Avonds aten we heerlijke tapas bij een barretje waar ik de naam niet meer van weet. Op zondagavond hadden we trouwens ook al heel goed gegeten bij Sagardi.

Dinsdag

Na wederom een ochtendwandeling en een zelfde ontbijtje bij Dulce de Leche checkten we uit en dropten we onze bagage. Onze vlucht ging pas in de avond dus we hadden nog een hele dag om door Valencia te wandelen. We shopten in de grote winkelstraat en daar kocht ik wat mooie items voor na de bevalling. Ik kan niet wachten om weer ‘gewone’ broeken te gaan dragen. Ook vond ik een mooie trui die perfect lijkt voor het geven van borstvoeding. Nu maar hopen dat dat gaat lukken!

Rond het eind van de middag kwamen we aan op het vliegveld waar we nog even wat kleins aten voordat we in het vliegtuig stapten. Tegen middernacht landde ons vliegtuig op Schiphol en werd ik heel lief opgehaald door Kai. Fijn om weer thuis te zijn!

Woensdag

Het is altijd weer even opstarten na een paar dagen weg te zijn geweest. Ik kwam thuis met een heel onrustig gevoel. Zou het nesteldrang zijn? Ik had ik ieder geval veel behoefte om alles op te ruimen en in de babykamer aan de slag te gaan. Na wat uurtjes werken gaf ik hier dan ook aan toe. Verder stapte ik in de middag op de fiets om een rondje door de duinen te maken. Zo fijn!

Donderdag

Al vroeg had ik een afspraak bij de psycholoog. Daarna reed ik snel terug naar huis voor een meeting met hopelijk een nieuwe partner. Het was in ieder geval een fijn gesprek! ’s Middags stapte ik opnieuw op de fiets, want het zonnetje scheen zo lekker.

Vrijdag

Mijn vrije dag begon met wat aanrommelen en opruimen in huis. Daarna wandelde ik de stad in om lekkere koffie te halen bij Mogador. Ze hebben daar zulke lekkere taartjes, die ik dus niet kon laten liggen. Ik haalde twee plakken wortelcake, want in de middag kwam een vriendinnetje langs met haar zoontje. Dan had ik meteen iets lekkers bij de thee. De middag was heel gezellig!

’s Avonds was ik alleen thuis, want Kai was een weekend weg met vrienden. Ik plofte op de bank en keek een deel van de online zwangerschapscursus van Mom & co. Toch fijn om hier af en toe mee aan de slag te gaan. Ik kan me nog niet voorstellen dat ik binnenkort ook ga bevallen!

Zaterdag

Ik was al vroeg op, omdat ik om 9.00 in Amsterdam had afgesproken met een vriendin. Zij had een leuke fietsroute gemaakt, die we samen gingen fietsen. We kwamen langs Naarden, Muiden en Weesp. Na 55 kilometer waren we terug en reed ik snel naar Haarlem. Mijn broer kwam namelijk lunchen met zijn vriendin. Uiteraard kozen we voor mijn favoriete lunchtentje By Lima. Daarna haalden we nog een koffietje en wandelden we door Haarlem. Het was een hele fijne middag!

Zondag

De laatste dag van de week was ook een heel fijne. Zo begon ik de dag wederom met een fietsritje. Wat was het heerlijk weer! Daarna stond er een lunch- en wandeldate met twee vriendinnen gepland. We hadden afgesproken bij Buiten in de Kuil bij Lage Vuursche. Dit is zo’n leuke plek, middenin de natuur! Er komen veel mountainbikers, omdat het aan het parcours ligt. Ook kun je hier heerlijk wandelen. Rond 18.00 was ik terug in Haarlem en had ik een fijne avond samen met Kai, die ook weer gezellig thuiskwam.

Nu is het weer maandag en vandaag ga ik alles rondom mijn verlof, bevalling en werk daarna bespreken met mijn manager. Het is tijd om mijn werk wat te gaan afbouwen, zodat ik meer tijd heb om rust te nemen en in mijn bubbel te kruipen. Daar heb ik echt behoefte aan. Verder heb ik komende week nog wat leuke afspraken staan en gaan we een weekendje weg met vrienden. Zin in!