8 sep 2021 | Dagboek, Reizen

Mijn vakantie in foto’s #2

Afgelopen maandag heb je alles kunnen zien en lezen over onze eerste vakantieweek in Toscane. De tweede week verbleven we rondom het Gardameer. We gingen niet alleen naar het vakantiehuis van mijn ouders, maar maakten nog een tussenstop. In dit artikel neem ik je mee!

Zaterdag

Eigenlijk hadden we vrijdagavond de hele auto al ingepakt en konden we de volgende ochtend zo wegrijden. En dat was maar goed ook, want na een week volop zon was het sinds middernacht heel hard aan het regenen. Om 7.30 reden we dus in de stromende regen de camping af. Een perfect moment om te verkassen!

Na circa vier uur rijden kwamen we aan op onze volgende bestemming. We mochten twee nachtjes verblijven in Bike Hotel Borgo Stazione aan de rivier de Mincio. Wat een prachtige plek! Het hotel ligt aan de zuidkant van het Gardameer. Vanaf hier kun je prachtig fietsen en dat moesten wij natuurlijk proberen. Op zaterdag stonden er twee e-bikes (mountainbikes) voor ons klaar. Na al die ritjes op de gravelfiets, was dit wel even genieten. We besloten langs de rivier naar Peschiera del Garda te rijden. Daar aangekomen wandelden we even rond en lunchten we op een soort foodtruck festival. Vervolgens reden we door naar Lazise om daar ook nog op een terrasje te zitten en te wandelen. Aan het eind van de middag waren we terug bij ons hotel en doken we nog even het zwembad in.

Om 19.00 waren we uitgenodigd voor een aperitivo bij La Littorina del Mincio. Dit restaurant hoort bij het hotel en ligt op een paar honderd meter lopen. Ook hier zit je heerlijk aan de rivier. We besloten ook meteen te blijven voor een diner.

Zondag

Na een uitgebreid hotelontbijtje stapten we op de racefiets voor een rit naar Mantova. Ik was al een paar keer eerder in deze mooie stad geweest, maar nu konden we er gewoon op de fiets heen. Zo leuk! De hele route is te rijden langs de rivier over een prachtig fietspad. Ideaal! Je hebt niet eens een navigatie nodig. Na 40 kilometer kwamen we aan in Mantova. Daar genoten we van een lekkere lunch en keken we even rond. De terugreis wilden we toch graag een andere route rijden en dit maakten we ter plaatse via Komoot. Uiteindelijk fietsten we dus 80 kilometer, maar met zo’n tussenstop voelde het veel korter aan. ’s Avonds aten we een pizza aan de rivier en sloten we de dag af met een lekker Italiaans ijsje.

Maandag

Tijd om het hotel te verlaten! Om 8.00 stond er nog een heerlijk ontbijtje voor ons klaar en daarna checkten we uit. Onderweg naar het vakantiehuis in Tignale kwamen we langs een van mijn favoriete winkelcentra. Hier maakten we een korte tussenstop. Op maandagochtend om 9.00 in een Italiaans winkelcentrum is zo gek nog niet! Wat een rust. Heerlijk! Rond 12.00 kwamen we aan in ons vakantiehuisje. We pakten uit en trokken meteen zwemkleding aan om door te rijden naar het strandje in Gargnano. Hier verbleven we de rest van de dag. ’s Avonds aten we in het dorpje Gardola bij restaurant Apollo. Dat voelt altijd als thuiskomen!

Dinsdag

Ik begon de dag met het halen van broodjes in het dorpje. Dit heb ik zo gemist! We genoten van een uitgebreid ontbijt bij ons huisje en vervolgens besloten we een wandeling te maken naar Montecastello. Ik voelde me die dag niet zo fijn en dit was alles wat ik nodig had. We sloten de wandeling af met een lekkere cappuccino en reden daarna door naar het strandje van Gargnano. Na een paar uurtjes zwemmen en zonnen vervolgden we onze middag in Salo. Daar dronken we een drankje en deden we boodschappen. ’s Avonds wilden we namelijk BBQen bij ons huisje en hiervoor haalden we allemaal lekkere dingetjes in huis.

Woensdag

Woensdag was fietsdag! We hadden een mooie route in Riva gevonden die we graag wilden rijden. Al om 8.00 stapten we in de auto. De eerste tussenstop was nog in Gardola, want daar genoten we van een Nutella croissant en een Italiaanse cappuccino. Hoe kan dit in Italië slechts 2,20 euro kosten in totaal per persoon? Bizar!

In Riva begonnen we aan de rit. Het eerste deel kenden we al, want dit was een vlak stuk langs de rivier richting Lago di Cavedine. Echter kreeg Kai na circa 20 kilometer pech met zijn fiets. Dit betekende dat we onze rit niet verder konden vervolgen. Super jammer! We besloten dan ook terug te rijden richting Riva. Na 50 kilometer kwamen we daar aan en lunchten we aan het water. Ook doken we nog even het Gardameer in.

Omdat we de rit heel graag alsnog wilden rijden, huurde Kai voor de dag er na een racefiets. ’s Avonds aten we een pizza in Gardola bij Al Torchio. Ik ging voor mijn favoriet: pizza bianca met gorgonzola, peer en walnoten.

Donderdag

Het eerste deel van de dag was een kopie van de woensdag. We begonnen wederom onze dag met een Italiaans ontbijtje en reden door naar Riva. De huurfiets was goedgekeurd en we begonnen weer aan onze rit. Wat was deze prachtig! Er zaten wat mooie klimmetjes in en uiteindelijk kwamen we uit bij Tenno. Daar lunchten we en vervolgens was het enkel een kwestie van afdalen naar het Gardameer. De route is bijna 70 kilometer en absoluut een aanrader! Je kunt het vinden op mijn Strava account.

We haalden ijs bij onze favoriete ijssalon in Riva en reden daarna terug naar ons huisje. Voor de avond had ik gereserveerd bij Osteria La Miniera. Een heerlijk restaurant waarin je in een geweldige tuin kunt dineren. Het was een fijne avond!

Vrijdag

Eigenlijk zou dit onze laatste vakantiedag zijn, maar we besloten spontaan een dagje langer te blijven. Na twee fietsdagen hadden we wel weer behoefte aan wat meer rust. Na een ochtendwandeling om broodjes te halen, reden we door naar het strandje bij Gargnano. Hier verbleven we een aantal uurtjes. Daarna deden we boodschappen en kookten we een simpele maaltijd. ’s Avonds hadden we namelijk kaartjes voor een concert in het Amfitheater van Gardone Riviera. Zo bijzonder!

Zaterdag

Dit was dan echt de laatste vakantiedag! We ruimden ’s ochtends het huisje alvast op en stapten daarna in de auto. We hadden geen zin meer in strand, maar wel in een dagje Riva. We parkeerden de auto dan ook daar en wandelden helemaal langs het Gardameer naar Torbole. Na vijf kilometer wandelen lunchten we aan het water en liepen we vervolgens terug. Het was een flinke wandeling uiteindelijk dus dat ijsje bij mijn favo ijssalon moest er zeker nog even komen.

Aan het eind van de middag reden we weer naar ons huisje om de auto alvast in te pakken. ’s Avonds aten we nog een keer een pizza bij Apollo en doken redelijk vroeg ons bed in. Om 4.00 vertrokken we namelijk al richting Nederland.

Zondag

De terugreis verliep heel erg soepel! Het is 12,5 uur rijden als er geen files staan en na 13 uur waren we alweer in Haarlem (inclusief de plas- en eetpauzes dus). Heel fijn! Hiermee ben ik aan het eind gekomen van mijn vakantie. Het is tijd om weer aan het werk te gaan. Voor mij niet voor lang, want in oktober ga ik al met verlof. Deze laatste weekjes ga ik dus wat werk afronden, laatste samenwerkingen inzetten en vooruit werken. Het aftellen is nu echt begonnen!

Het is overigens niet de laatste keer dat ik in het buitenland ben voordat ik ga bevallen. Komende zondag ga ik namelijk nog voor een minibreak naar Valencia met een vriendin. We verblijven twee nachtjes (en drie volledige dagen) in deze stad. Het wordt mijn eerste keer Valencia dus tips zijn heel erg welkom!