6 sep 2021 | Dagboek, Reizen

Mijn vakantie in foto’s #1

Yes! Ik ben weer terug van vakantie en natuurlijk deel ik heel graag met jullie hoe dit is geweest. Bereid je dus voor op heel veel vakantieplaatjes! Vandaag deel ik alles over onze eerste week in Toscane.

De eerste vakantieweek

De eerste week van onze vakantie verbleven we in het noorden van Toscane. Vlak boven Lucca huurden we een Glamping tent via Greencamp (#nospon). De tent stond op een hele groene, kleine terrassencamping in the middle of nowhere. Op loopafstand van de camping was een klein bergdorpje met een barretje, een paar restaurants en een klein winkeltje. Dit was perfect! Ook kon je op de camping gebruik maken van een klein zwembad.

Zaterdag

Op zaterdag reden we van onze eerste stop (in Neuenburg am Rhein) naar Toscane. We waren al vroeg vertrokken, maar toch was het nog druk onderweg met vakantieverkeer. Zeker bij de Gotthardtunnel en de Italiaanse grens stond het vast. Uiteindelijk kwamen we rond 16:00 aan op de camping. Na even chillen, een wandeling naar het dorpje en een eerste Italiaanse pizza op de camping doken we vroeg ons bed in.

Zondag

Op zondag begonnen we de dag meteen met een lekkere cappuccino en een brioche met chocola bij het barretje in het dorpje. Daarna stapten we op onze fiets om de omgeving eens te verkennen. We reden over een bergpad naar Barga (een prachtig stadje) en via een andere route terug naar de camping. In totaal net geen 30 kilometer, maar door de hoogtemeters was het toch al best een pittige rit. Na de lunch wilden we ergens gaan zwemmen. Helaas konden we geen mooie spot bij de rivier vinden, dus reden we door naar de kust. Daar genoten we nog een uurtje van de zon en de zee. Na afloop reden we langs de supermarkt en ’s avonds kookten we een simpele maaltijd bij onze tent.

Maandag

De maandag begon ik met een wandeling naar de supermarkt. Ik haalde broodjes en we maakten een uitgebreid ontbijt met lekkere koffie en eitjes. Daarna wilden we een wandeling maken vanaf de camping. Er moest een mooie hike route van ongeveer 7 kilometer in de buurt zijn. Het was leuk om deze te wandelen! Vervolgens fristen we onszelf op en reden we door naar Lucca. Deze mooie stad ligt op slechts 45 minuten rijden van onze camping. Ik was hier in het verleden al eens geweest, maar kon me er niet heel veel van herinneren.

Meteen na aankomst vonden we een plek om even te lunchen. Het was een hele warme dag dus heel lekker was het niet om door deze stad te lopen. We zochten verkoeling op de stadsmuur en aten een ijsje bij de beroemde ijssalon La Bottega del Gelato. De gezouten pistache was goddelijk! Aan het eind van de middag was ik zo moe dat we eerder terugreden naar de camping. Daar aangekomen hadden we geen zin meer om boodschappen te doen of te koken en dus kozen we wederom voor een pizza op de camping. Makkelijk en heel erg lekker!

Dinsdag

Het was tijd voor een mooie fietsrit! Al vroeg zaten we in de auto onderweg naar Castelnuovo di Garfagnana. Hier had Kai een mooie route gevonden via Komoot. Helaas bleek na aankomst in het stadje iets mis te zijn met zijn fiets. We moesten eerst op zoek naar een fietsenmaker. Wat een geluk dat er eentje vlakbij was en ook nog open! Na ongeveer een uur was de fiets gemaakt en konden we alsnog van start gaan. Niet voordat we een croissantje en een cappuccino hadden gescoord in het dorpje, natuurlijk. De route zelf was iets meer dan 40 kilometer en had een aantal flinke hoogtemeters. Wat een prachtige tocht was het! Na afloop lunchten we in het stadje en reden daarna terug naar de camping. Daar doken we het zwembad nog eventjes in.

’s Avonds gingen we uiteten in het mooie dorpje bij een geweldig restaurant! We genoten van een uitgebreid driegangen diner. Heerlijk!

Woensdag

Ook op woensdag stapten we op de fiets, maar deze keer kozen we voor een vlakke tocht. We wilden graag van Lucca naar Pisa rijden. Deze route was slechts 30 kilometer. Pisa vind ik zelf niet zo’n geweldige stad, maar het was toch leuk om zo een bestemming te hebben. In Pisa vonden we de leuke hotspot Filter Coffee Lab en genoten daar van koffie, pannenkoeken en avocado toast. Jammie! We wilden niet dezelfde route terug rijden naar Lucca en kozen dus voor een rit door de groene heuvels. Hierdoor werd de route toch iets zwaarder dan vooraf bedacht, maar wel veel mooier!

Donderdag

Vandaag lieten we de fiets even staan en reden we met de auto naar het mooie Fornovolasco. Hier kun je heel veel mooie wandelroutes vinden. Wij kozen voor een korte, maar de route bleek niet helemaal goed aangegeven. Na ongeveer 3,5 kilometer besloten we dan ook maar om te keren en terug te wandelen. Voor de lunch reden we door naar Barga en daar vonden we het leuke Caffé Capretz. Wat een geweldige kaart!

Na de lunch doken we op de camping even in het zwembad, maar in de avond reden we terug naar het prachtige Barga voor een diner. Eerst slenterden we nog even door de straatjes en dronken we een aperitivo. Daarna ploften we toch weer bij Caffé Capretz neer, omdat de kaart zo leuk was. Ik koos voor de burrito met falafel en spinazie en als toetje deelden we een cheesecake en lemon pie. Heerlijk!

Vrijdag

Dit was alweer onze laatste volledige dag in Toscane. Helaas begon de dag wat bewolkt, maar dat mocht de pret niet drukken. Wij stapten namelijk in de auto voor een laatste mooie fietsrit. Deze begon vanuit San Romana, maar omdat we via Castelnuovo kwamen, stopten we daar nog voor een ontbijtje. Het werd wederom cappuccino met een Nutella croissant (what else?). Daarna stapten we op de fiets voor deze geweldige rit. De route was echt heel erg mooi! Na 50 kilometer en ruim 1000 hoogtemeters was ik ook wel klaar met fietsen. We lunchten onderweg en pakten daarna onze spullen alvast in. Zo hadden we aan het begin van de avond tijd voor een aperitivo op het terras en genoten we daarna nog één keer van die heerlijke pizza op de camping.

Op zaterdagochtend kwam het met bakken uit de lucht en dat was voor ons de beste timing om Toscane te verlaten. Al om 7.30 zaten we in de auto naar onze volgende (zonnige) bestemming op circa drie en een half uur rijden. Daarover lees je woensdag meer. Dan deel ik alles over de tweede week van mijn vakantie.