18 aug 2021 | Reizen

Babymoon: dit zijn onze vakantieplannen

Komende vrijdag begint mijn vakantie! Dit keer een ‘babymoon’. Zo wordt tenminste de laatste vakantie samen genoemd voordat de baby wordt geboren. In dit artikel praat ik jullie even bij!

Het is en blijft misschien een beetje een gekke tijd om op vakantie te gaan. Begin juni zijn wij al richting het Gardameer gegaan, omdat Italië toen net op ‘geel’ ging en mijn ouders daar een vakantiehuis hebben. Dit maakt het een stuk makkelijker om weg te gaan. We hoeven dan immers niks te boeken of eventueel te annuleren als regels veranderen. Begin juni had ik alleen zelf niet echt vrij genomen. In het huisje is voor mij prima internet om wat door te werken en ook moest ik wat campagnes daar schieten. Ik vind dat helemaal geen probleem, maar hierdoor had ik wel minder vakantiegevoel.

Na die twee weken begin juni wisten Kai en ik ook zeker dat we aan het einde van de zomer nog even samen weg zouden willen. Maar waarheen en hoe? Geen idee! We besloten in ieder geval nog niks te boeken. Het aantal besmettingen nam in Nederland flink toe en ook in de rest van Europa waren de berichten wisselend. Voor de zekerheid reserveerde ik een weekje in het huisje van mijn ouders. Mochten andere landen dan niet lukken, konden we altijd nog daar terecht.

Toscane

Naast dat we afhankelijk zijn van de coronaregels is het natuurlijk ook even afwachten hoe mijn zwangerschap zou verlopen. Tijdens mijn vakantie ben ik 27 en 28 weken zwanger. Een paar weken geleden kon ik niet goed inschatten hoe ik me zou voelen. Gelukkig voel ik me nu nog heel goed, energiek en fit. Circa drie weken geleden besloten we dan ook om toch een vakantie te boeken. Die ene week Gardameer lieten we staan, maar de week er voor wilden we graag iets anders doen. Kamperen geeft mij het ultieme gevoel van vakantie, maar op dunne matjes en het opzetten en afbreken van een tent zie ik dan weer niet zo zitten tijdens de zwangerschap. We besloten dan ook voor een ingerichte safaritent in Toscane te gaan. Zo hebben we de de luxe van goede bedden en een keuken, maar toch ook een beetje dat kampeer- en buitengevoel. Dit is overigens niet gesponsord, maar zelf uitgezocht. Ik heb dan ook geen idee of we op een fijne camping zitten. Het is een kleine camping vlakbij Lucca. Na afloop zal ik het met jullie delen.

Zelf ben ik een keer eerder in Toscane geweest en dat is ontzettend goed bevallen. Toen had ik de racefiets mee, maar nu neem ik mijn gravelfiets mee. Fietsen gaat gelukkig nog steeds heel goed en kleine ritjes in het glooiende Toscane moet vast nog wel lukken. Verder gaan we lekker wandelen, uitgebreid eten, zwemmen en genieten van de omgeving.

Na een weekje op de camping rijden we door naar de zuidkant van het Gardameer. Daar verblijven we twee nachtjes in een speciaal hotel voor fietsers. Deze overnachting heb ik wel aangeboden gekregen. Ik ben heel benieuwd naar de regio net onder het Gardameer, langs de Mincio. Ook hier zullen we een leuk fietstochtje gaan maken. De overige dagen van de week zullen we dan nog genieten van het vakantiehuis van mijn ouders om onze ‘babymoon’ fijn af te sluiten.

Ik kan niet wachten om weer richting het zonnige zuiden te rijden en nog even twee weken te genieten van het samen zijn. Nu ben ik nog wel in twijfel of de vlogcamera meegaat. De vorige vakantievlogs zijn heel goed ontvangen en ik vond het ook heel leuk om na afloop terug te kijken, maar anderzijds geeft het me toch weer een soort ‘druk’ om constant te filmen. Daar ga ik dus de komende dagen nog even over nadenken.

Komende vrijdag komt er nog een leuke Q&A online, maar daarna gaat mijn blog dus even twee weken op pauze. Begin september komen er weer allemaal leuke nieuwe artikelen online en natuurlijk zal ik ondertussen wel mijn vakantie delen op Instagram. Volg me dus vooral daar!