16 aug 2021 | Dagboek

Mijn week #32

De eerste dagen van afgelopen week verbleven Kai en ik nog op de Veluwe. Vanuit ons huisje op Droompark de Zanding hebben we twee dagen gewerkt. Ook had ik tijd om nog twee mooie fietsritten te maken. Verder was de week vol met klusjes en gezelligheid met vrienden. Benieuwd wat ik heb gedaan? Lees dan gauw verder.

Maandag

Vanaf Droompark de Zanding begon ik de nieuwe week. We mochten nog tot woensdagochtend blijven en dit betekende dat we maandag en dinsdag vanaf daar aan het werk waren. Op maandagochtend begon ik de dag met een lekker ontbijt en vervolgens een fijne ochtendwandeling over de hei. Daarna was het tijd om wat werk te doen. Ook ben ik eindelijk op zoek gegaan naar mooie geboortekaartjes. Dit is iets wat ik heel lastig vind. Ik weet eigenlijk totaal niet wat ik mooi vind. Voor de geboortekaartjes heb ik een samenwerking met Made for Moments en gelukkig hebben zij al heel veel mooie opties op hun website staan. Hierdoor word ik al een heel eind op weg geholpen.

Aan het eind van de middag stappen Kai en ik op de fiets voor een avondrit. Gelukkig scheen de zon! We hadden een route van circa 45 kilometer uitgestippeld met een stop bij een pannenkoekenrestaurant na 30 kilometer. Zo hoefden we ook niet meer te koken als we thuis zouden komen na het fietsen. Uiteraard ging ik weer voor een pannenkoek spek en kaas (en dan beleg ik die nog met stroop)! Wat is jouw favoriet?

Dinsdag

Wederom begonnen we de dag met een ochtendwandeling. Daarna werkte ik nog wat mailtjes weg en stapte ik vervolgens op de fiets voor nog een laatste ritje over de Veluwe. Heerlijk om zo in een andere omgeving te rijden! In de middag begon ik alvast met het opruimen van het huisje. Rond 17.00 wilden we namelijk weer richting Haarlem gaan.

Woensdag

In de ochtend ging ik aan het werk, want ’s middags had ik afgesproken met een vriendin. Het was een stralende dag dus we besloten naar het strand te gaan fietsen en ergens een drankje te gaan drinken. Zandvoort vonden we te ‘dichtbij’ dus we reden door naar Noordwijk. Het was ontzettend druk op de route, maar wel echt genieten in het zonnetje. Na een drankje in Noordwijk reden we met wind in de rug terug naar huis.

Eenmaal thuis had ik een lekkere, gevulde zomerse salade gemaakt als avondeten. Veel mensen vroegen om het recept, maar het meer een kwestie van allerlei dingen bij elkaar gooien. Veldsla, tomaatjes, komkommer, avocado, gerookte kip, mango, walnoten en geitenkaas. Daarbij at ik een Italiaanse bol met olijfolie. Heerlijk! Om de dag goed af te sluiten wandelden Kai en ik naar onze favoriete ijssalon van Haarlem. Bij Pierre kun je, wat mij betreft, echt het allerbeste ijs eten. Ik ga altijd voor pindarotsjes en hazelnoot praliné.

Donderdag

De dag begon net zo lekker als dat ik hem woensdag had afgesloten. Samen met een vriendin ging ik ontbijten bij By Lima. Ik ging voor deze kleurrijke chiapudding. Inmiddels is het wel duidelijk dat dit mijn favoriete ontbijt- en lunchtentje van Haarlem is. De rest van de donderdag heb ik een grote schoonmaak in huis gehouden, wasjes gedraaid, werk gedaan en gewandeld.

Vrijdag

Op vrijdagochtend begon ik met werk en haalde ik een cadeautje voor een vriendin. Na de lunch stapte ik op de fiets voor een ritje door de duinen. Nu ik even niet meer aan het hardlopen ben én het lekker weer is, stap ik vaker op de fiets. Zo blij dat dit kan! Aan het eind van de dag maakte ik snel een simpele maaltijd, want na Kai zijn werk reden we door naar Friesland voor een verjaardag van een vriendin. Uiteindelijk waren we pas na middernacht weer terug in Haarlem (met een tussenstop bij de Mac, want deze zwangere had zin in een McFlurry).

Zaterdag

Om 11.00 stond mijn training bij Wattworks in Amsterdam gepland. Ik ging naar de Mom’s Special. Deze training is speciaal voor zwangere vrouwen of vrouwen die net bevallen zijn. Ontzettend leuk! Bij thuiskomst in Haarlem maakte ik een lekkere lunch voor mezelf. Aan het eind van de dag gingen Kai en ik opnieuw naar Amsterdam, maar deze keer om met vrienden naar het terras te gaan en daarna bij hun thuis te eten en spelletjes te spelen. Het was heel erg gezellig!

Zondag

Al om 9.00 had ik met een vriendin afgesproken om op het strand te gaan ontbijten. Het was een prachtige dag en nog heerlijk rustig bij de strandtenten. Na een koffie en een ontbijtje reden we terug. Toen had ik zoveel zin om nog even op de racefiets te stappen. Een uurtje reed ik door de duinen. Vervolgens lunchten Kai en ik bij Cleeff in Haarlem en genoten we van het heerlijke zonnetje. Daarna hadden we genoeg energie om klusjes in huis op te pakken. Zo hebben we eindelijk ons nieuwe bed in elkaar gezet. Yes! Dit was een belangrijke to do voordat ik ga bevallen.

Na het avondeten stapte ik opnieuw in de auto om richting Friesland te rijden. De week sloot ik namelijk af met een nachtje bij mijn ouders.

Al met al was het dus best een drukke week! Nu zijn de laatste dagen voor mijn vakantie aangebroken. Ik moet nog wat to do’s afmaken qua werk en hopelijk heb ik dan echt de rust om te gaan genieten van mijn vakantie.