9 aug 2021 | Dagboek

Mijn week #31

Een nieuwe week begint voor mij vanaf de Veluwe. Op dit moment verblijf ik nog op Droompark De Zanding en geniet ik van een weekend en een mini workation. Ik blik vandaag natuurlijk terug op afgelopen week. Wat heb ik allemaal gedaan?

Maandag

De week begon ik met een nieuwe podcast opname voor Zwanger & Zo de Podcast. De aflevering staat inmiddels online en kun je beluisteren! Verder ging ik aan de slag met mijn to do lijst. Gelukkig was deze niet erg lang. In de ochtend had ik tijd voor een rondje hardlopen. Daarna moest ik wat content schieten voor een campagne. Aan het eind van de werkdag scheen het zonnetje lekker en besloten Kai en ik op de fiets naar het strand te gaan voor nog een koffie. Wat is het toch heerlijk om het strand zo dichtbij te hebben!

Dinsdag

Na een afspraak in de ochtend werkte ik wat uit, maakte ik lunch en stapte ik vervolgens op de racefiets. Het was een heerlijk rondje! Na het fietsen interviewde ik iemand voor een schrijfklus. Zo af en toe schrijf ik als freelancer voor verschillende bedrijven. Nu moest ik een coach interviewen en vervolgens het artikel uitwerken. Ik vind dit zo leuk om te doen!

Woensdag

Woensdagochtend stapte ik al vroeg op de fiets. De zon scheen en ik wilde gewoon mijn dag even fris beginnen. Meestal fiets ik eerst richting zee, maar nu koos ik ervoor om richting Amsterdam te rijden. Ook wel weer eens leuk! In de middag wandelden Kai en ik de stad in. We haalden een lekkere koffie en keken nog wat rond in winkeltjes. Babyshoppen blijft wel heel verleidelijk met al die leuke dingen!

Donderdag

Donderdagochtend had ik afspraken in Utrecht. Hiervoor zat ik dus al vroeg in de auto. Toen ik thuiskwam, stond er nog een online meeting in mijn agenda en daarna had ik afgesproken om te gaan lunchen met een vriendin in de stad. Natuurlijk gingen we naar mijn favoriete lunchtentje By Lima! We haalden nog een lekkere koffie bij Mogador en daarna wandelde ik terug naar huis. De rest van de dag en avond voelde ik me niet fijn. Iets waar ik wellicht in de toekomst nog iets over ga delen, maar nu even voor mezelf houd.

Vrijdag

Ik begon de dag met een ochtendwandeling. Dat had ik echt even nodig. Onderweg kwam ik deze mooie quote tegen die de spijker op z’n kop sloeg. Na de lunch vertrokken Kai en ik met ingepakte auto naar de Veluwe. De komende dagen mogen we namelijk verblijven op Droompark De Zanding. Ik werd uitgenodigd door TUI om de Droomzomer te komen ervaren, maar ook van maandag tot woensdag op workation te zijn.

We verblijven in de Cube Exclusif en deze staat op een prachtige plek aan het water. Binnen een minuut lopen van ons huisje staan we trouwens midden op de hei. Zo tof! Op Droompark De Zanding is de Droomzomer volop bezig. Er worden dagelijks allerlei activiteiten georganiseerd. Zo is er een Helden Live Terras waar talks worden gehost, maar ook kun je inspiratiesessies bijwonen van Olympische atleten en wordt iedere avond de Oranjezomer hier opgenomen. Verder is er iedere week een andere bekende (ex)sporter parkdirecteur. Deze week is het Maarten van der Weijden. Er valt hier dus genoeg te beleven!

Zaterdag

We beginnen de dag met een heerlijk ontbijtje. Ik haalde verse broodjes en daarna stapten we op de racefiets voor een mooie tocht over de Veluwe. We hadden een route van 70 kilometer uitgestippeld. Nu ik 25 weken zwanger ben, is het altijd even afwachten hoe ik me voel, maar gelukkig had ik een goede dag. Onderweg stopten we voor koffie met taart, voor de gouden tien kilometer van Sifan Hassan én voor een pannenkoek met kaas en spek. Daarna waren we bijna terug bij ons huisje en dat vonden we toch wel jammer. We plakten dus nog 20 kilometer aan de route vast. Uiteindelijk hebben we 90 kilometer gereden. Zo blij dat dit nog lukt! We fietsten overigens erg langzaam (voor mijn doen) en door de vele stopjes voelde het niet intensief.

Zondag

Na zo’n lange rit op zaterdag doen we het op zondag rustig aan. Ik begin de dag met een wandeling over de hei en daarna wordt er een uitgebreid ontbijtje bezorgd. Vervolgens rijden we naar het Kröller-Müller museum. Omdat Kai en ik een museumjaarkaart hebben, kunnen we makkelijk een museum in. Hier was ik nog nooit geweest! Het museum ligt middenin het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Hiervoor moet je ook een toegangskaartje kopen. We fietsten vanaf de auto naar het museum en keken daar rond.

Na het museumbezoekje waren we hongerig geworden en reden we door naar Apeldoorn. Daar zou een leuk lunchtentje moeten zitten. We kwamen terecht bij Schenkers. Aanrader! Aan het eind van de middag haalden we nieuwe boodschappen en reden we terug naar het park. Om 18.30 ploften we neer op het Helden Live terras. Daar vond de nabeschouwing van de Spelen plaats met Barbara Barend, Maarten van der Heijden, Ellen van Langen en Dolf Jansen. Ontzettend leuk om bij te wonen! We sloten de week vervolgens af met allemaal kleine hapjes in ons huisje en een spannende serie op Netflix The Sinner.

En nu is het maandagochtend en werk ik nog twee dagen vanuit dit vakantiepark. Ook wel leuk om eens vanaf een andere plek dan thuis te werken. Hopelijk blijft het zonnetje er nog even bij, zodat we later vandaag nog een fietsrit kunnen maken. In ieder geval is dit al een goed begin van deze nieuwe week!