2 aug 2021 | Dagboek

Mijn week #30

Terug in Nederland na een heerlijk weekend Puglia, maar de volgende vakantie, onze ‘babymoon’ is geboekt. Deze week had ik een aantal volle werkdagen, stond er een controle bij de verloskundige gepland, hadden we een weekend vol familie afspraken en kochten we eindelijk wat kleding voor onze zoon.

Maandag

Na een korte nacht was ik toch al best vroeg wakker. Ik werkte wat mailtjes weg en trok daarna mijn loopschoenen aan voor een rondje door de duinen. Dat ging niet helemaal zoals gepland, want mijn darmen besloten ineens heel moeilijk te doen. Gelukkig kon ik een tussenstop maken bij een toilet. Daarna liep ik rustig naar huis. ’s Middags werkte ik vanuit koffietentje Cleeff en aan het eind van de middag moest ik even bloed laten prikken in het ziekenhuis. Geen spannende dag, maar wel gewoon fijn om weer thuis te zijn.

Dinsdag

Dinsdag kikt de vermoeidheid van het weekend ineens in. Van werken komt niet echt iets terecht, want ik zit half knikkebollend achter mijn laptop. Ik besluit me er maar aan over te geven en even niks te doen. ’s Avonds had ik namelijk nog afgesproken met een vriendin in Amsterdam. We hadden kaartjes voor een musical en hierdoor was ik ook weer laat thuis.

Woensdag

Op woensdagochtend zat ik al vroeg weer in de trein, want ik had een afspraak bij mijn kapper in Utrecht. Deze keer werd ik gekleurd en geknipt door Lily van Hairmonk. Ze heeft er zoiets moois van gemaakt! ’s Middags was ik weer thuis en besloot ik mijn hardloopschoenen aan te trekken. Helaas had ik na 10 minuten ineens hele harde buiken. Ik kreeg het gevoel alsof er een keiharde bal in mijn buik zat. Niet pijnlijk, maar wel heel vervelend. Ik besloot even rustig te wandelen en vervolgens het hardlopen te hervatten. ’s Avonds kwam er gezellig een vriendinnetje eten.

Donderdag

Om 9.00 hadden we een controle bij de verloskundige staan. Gelukkig was alles helemaal goed! Het hartje klopt mooi, mijn bloeddruk was laag en verder geen bijzonderheden. We vierden het met een lekkere koffie to go van Cleeff op de terugweg naar huis. De rest van de dag stond in het teken van het maken van content voor verschillende samenwerkingen die binnenkort online komen. Aan het eind van de middag had ik afgesproken met een vriendin om te gaan hardlopen in de duinen. Voor haar was het een eerste loopje in maanden, vanwege een operatie, en voor mij was het goed om even rustig aan te doen. Uiteindelijk liepen we 7 kilometer met wat wandelen tussendoor. Heerlijk! Toen ik thuiskwam, had Kai het Stokke bedje in elkaar gezet. Zo leuk om dit te zien!

Vrijdag

Mijn weekend is begonnen! Heerlijk om dat te beginnen met een rondje door de duinen. Ik trok deze keer mijn Stox hardloopsokken aan. Sinds ik zwanger ben, voel ik af en toe wat spanning in mijn onderbenen tijdens het rennen. Door de compressie heb ik hier minder last van. Na mijn duurloopje nam ik gauw een douche, want ik had een zwangerschapsmassage gepland. Emily van Bij Ons in Haarlem had mijn uitgenodigd. Zo lief! De massage was echt heerlijk. Zeker een aanrader als je zwanger bent, maar ook voor de niet zwangeren. Ze doet namelijk ook gewone ontspanningsmassages of gezichtsbehandelingen.

’s Middags liepen Kai en ik het centrum in om even wat kleding voor onze zoon te gaan kopen. Dit hadden we nog niet echt gedaan en we vonden het leuk om er even een momentje van te maken. We begonnen onze shopsessie met koffie en wat lekkers bij Mogador. Shoppen met een lege maag is namelijk nooit een goed idee. Daarna kochten we wat leuke items bij Room42, Prenatal en Room42. Ook bestelde ik nog wat dingetjes bij Arket. Dat laatste is echt een van mijn favoriete winkel als het gaat om baby- of kinderkleding.

Zaterdag

Vandaag ben ik 24 weken zwanger! Veel mensen noemen het een mijlpaal, want als je baby besluit om nu al te komen, doen artsen er alles aan om het kindje in leven te houden. Daarvoor is dat eigenlijk niet haalbaar. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat een baby met 24 weken al ter wereld komt en ik hoop dan ook dat onze zoon nog lekker lang blijft zitten.

Zaterdagochtend wilde ik heel graag fietsen, maar ik durfde het niet aan. Het regende af en toe zo hard! Ik trok mijn loopschoenen aan en ging voor een lange duurloop door de duinen. Ook heel fijn! Hoewel ik nog steeds last heb van harde buiken tijdens het bewegen. Tips zijn welkom! De verloskundige heeft mij gezegd dat het niet echt kwaad kan, maar lekker voelt het niet. Einde middag reden we naar Friesland voor een etentje met mijn familie. We hadden geserveerd bij Salt aan het Sneekermeer. Leuke plek met prima eten!

Zondag

Wederom wilde ik fietsen en deze keer gokte ik het erop. Buienradar gaf geen buien aan. Al voor 9.00 zat ik op mijn racefiets. Het eerste deel van mijn rondje fietste ik heerlijk in de zon, maar na zo’n 25 kilometer kwam het toch met bakken uit de lucht. Jammer, maar ik fietste er niet minder lekker door. Doorweekt stapte ik meteen de douche in.

Daarna vertrokken we naar Arnhem voor een bezoekje aan de andere familie. We hadden afgesproken om te gaan lunchen in Sonsbeek. Daarna wandelden we nog even rond en einde middag reden we terug naar Haarlem. Wat een fijne dag!

De week vloog weer voorbij en inmiddels is het zelfs al augustus. Deze maand gaan Kai en ik nog op vakantie. Begin juni waren we natuurlijk al even weggeweest, maar toen heb ik nog wel doorgewerkt. Nu wil ik echt even twee weken vrij nemen en genieten van onze laatste echte vakantie samen. We hebben een safaritent in Toscane geboekt en brengen op de terugreis nog een bezoekje aan het Gardameer. Ik kijk er nu alweer naar uit! Verder hebben we komende week nog een lang weekend weg staan in een huisje in Nederland. Dan neem ik jullie uiteraard ook mee!