2 jul 2021 | Favorieten

Favorieten van juni

De eerste helft van 2021 zit er alweer op. We gaan dus weer langzaamaan richting het einde. Enerzijds gaat dat me veel te snel, maar stiekem kijk ik er nu ook naar uit vanwege de uitgerekende datum. Nu juli begonnen is, blik ik nog even terug op juni. Hoe was het? Wat waren mijn favorieten? Ik deel het hier met jullie!

Favoriete boeken

In juni ging ik twee weken op vakantie en dan lukt het me altijd beter om boeken te lezen. Herkenbaar? Deze keer heb ik twee aanraders ontdekt. Het ene boek is meer richting een zelfhulpboek, maar met geweldige inzichten en praktische tips. In Het geschenk van Edith Eger vind je naast mooie ervaringsverhalen ook heel veel fijne tips. ‘Wat er met ons gebeurt is uiteindelijk niet het belangrijkst. Het gaat erom wat we ermee doen.’ Echt een aanrader om te lezen! Daarnaast had ik ook zin in een fictief verhaal, zodat ik even uit de realiteit kon stappen; even wegdromen in een andere wereld. Ik bestelde Zomeravond van Suzanne Vermeer. Een spannend verhaal met een zeer onverwachts plot. Ik vond het zo leuk om te lezen dat het binnen twee dagen al uit was.

Favoriete ’training’

Normaalgesproken heb ik het echt over een favoriete training, maar nu ik zwanger ben vind ik dat een groot woord. Echt trainen doe ik niet meer, maar ik zou het liever lekker sporten noemen. Het leukste sportieve moment van de maand juni was sowieso de fietsrit van Riva naar het Lago di Ledro. Wat een geweldige route! Meer hierover kun je zien op mijn Instagram en in de eerste vakantievlog.

Favoriete weken

De eerste twee weken van juni gingen Kai en ik naar Italië. Eindelijk weer! Italië had de grenzen voor toeristen opengezet én ook Nederland heeft Italië als geel geregistreerd. Dat betekent dat vrij reizen weer was toegestaan. Heel erg fijn! Met een negatieve sneltest op zak reden we gemakkelijk alle grenzen over. We hoefden nergens iets te tonen en het ging nog sneller en makkelijker dan voor corona. In Italië ben ik echt een beetje tot rust gekomen en dat bleek heel hard nodig. Ik merk dat ik er nog steeds niet helemaal ben en dat komt goed uit. Binnenkort neem ik namelijk weer een periode vrij om wat extra op te laden. Ik vind dat wel zo fijn na zolang te hebben doorgewerkt en met de huidige zwangerschap natuurlijk.

Favoriete cravings

Echte cravings heb ik nog niet, maar er zijn wel een aantal dingen waar ik ontzettend trek ik kan hebben. Of dit nou komt doordat ik zwanger ben? Dat weet ik niet. Ik was namelijk altijd al fan van kaas, kroket, pizza en frietjes. Toen we in Italië waren heb ik van twee dingen ontzettend genoten: Nutella croissants en pizza met gorgonzola. Mmm! Op het moment van schrijven krijg ik er alweer zin in!

Favoriete kleding

Het begint steeds moeilijker te worden om leuke en fijne kleding te vinden. Hoewel ik pas net op de helft van de zwangerschap ben, zit veel kleding niet meer goed of leuk. Als het zonnetje lekker schijnt, is er niet zoveel aan de hand. De meeste jurkjes zijn lekker los en daarin heb ik voldoende ruimte om te groeien. Echter is juist de winterse kleding, zoals lange broeken en truien of t-shirts, iets lastiger. Op dit moment leef ik dan ook in de zachte flared broeken van Hip voor de Heb (#nospon). Ik krijg er vaak vragen over op Instagram. Hier kan mijn buikje op dit moment nog heel goed in groeien. Ik ben benieuwd hoe lang ik ze kan blijven dragen. Wat ik trouwens ook fijn vind aan de site van Hip voor de Heb is dat ze een speciaal tabje ‘zwangerschapsproof’ hebben. Dan weet je zeker dat dit, als zwangere vrouw, goed zit. Mocht jij nog goede tips hebben voor leuke kleding tijdens de zwangerschap? Let me know!

Dit waren mijn favorieten van de maand juni! Benieuwd hoe juli eruit gaat zien.