5 jul 2021 | Dagboek

Mijn week #26

Vanaf deze week zit op de helft van mijn zwangerschap! Mede daarom was het een bijzondere week. Zo stond de 20 weken echo gepland, vierden wij een klein feestje voor familie en vrienden en begonnen wij met onze zoektocht naar dé kinderwagen. Daarnaast was ik lekker sportief, want ik maakte heel wat loopkilometers. Kijk je mee?

Maandag

Ik begon de week heerlijk met een duurloopje door de duinen. Daarna ging ik thuis aan het werk. Er kwam een persoonlijk interview online bij How About Mom, waar ik heel trots op ben. Verder was het een beetje een saaie werkdag. Ik was nog best moe van het weekend en de rest van de week zou ook druk worden. Ik dook dan ook vroeg mijn bed in.

Dinsdag

Dinsdagochtend stond onze 20 weken echo gepland. Al om 8.00 werden we verwacht bij het echocentrum. Vooraf was ik niet eens heel gespannen. Misschien komt dit doordat ik niet zo goed wist wat ik kon verwachten. Gelukkig zag alles er heel goed uit. Na de echo dronken Kai en ik een koffietje bij Cleeff en daarna gingen we aan het werk. ’s Avonds kwam mijn broer gezellig eten met zijn vriendin.

Woensdag

Ik was al vroeg op pad, want ik had afgesproken om met een vriendin te gaan ontbijten in Amsterdam. We spraken af bij Coffee & Coconuts in de Pijp. Dit is één van mijn favoriete tentjes voor een lekkere smoothiebowl. Ik werkte nog even vanuit daar en pakte vervolgens de trein terug naar huis. In de middag had ik een afspraak staan bij de fysio en daarna besloot ik nog een rondje te gaan hardlopen. ’s Avonds ging ik gezellig eten bij een vriendinnetje in Haarlem.

Donderdag

Vandaag had ik eigenlijk allemaal afspraken staan, maar deze gingen last minute niet door. Hierdoor had ik ineens een vrije dag. Ik genoot van een rondje hardlopen én vanzelf vulde mijn agenda zich weer met allerlei taken. ’s Avonds hadden Kai en ik een afspraak bij Babypark om wat kinderwagens te gaan testen. In de vlog van deze week zie je meer over onze zoektocht.

Vrijdag

Vrijdag stond ik al vroeg naast mijn bed. Ik maakte wat werk af en vervolgens reed ik naar Rijen, vlakbij Breda, voor het maken van foto’s en het opnemen van een podcast. Binnenkort kunnen jullie de eerste aflevering beluisteren! Daarna reed ik door naar Utrecht. Ik had met vriendinnen afgesproken om te gaan eten en een lang weekend weg te boeken. Dat is gelukt! Eind juli ga ik van drie nachtjes naar Bari (Puglia). Zo benieuwd naar het zuiden van Italië! Tips zijn heel erg welkom.

Zaterdag

Het was een heerlijke zaterdag! In de ochtend besloot ik op de racefiets te stappen. Na 45 kilometer kwam ik blij en voldaan weer thuis. Daarna ging ik met Kai lunchen in de stad. By Lima is een van mijn favoriete tentjes in Haarlem voor een gezonde en voedzame lunch. De broodjes zijn daar zo lekker belegd en volgens mij is bijna alles vegan. Echt een aanrader! We haalden taartjes bij de Hema voor ons feestje van zondag en gingen vervolgens terug naar huis. We hadden alleen nog geen zin om thuis te blijven de rest van de dag. We stapten dus weer op onze stadsfiets en reden naar Elswout. Daar wandelden we even rond, maakten we wat foto’s en haalden we een ijsje bij Luciano’s in Overveen.

Eenmaal thuis gingen we gewoon door met het vieren van de zaterdag. Kai maakte heerlijke guacemole en dit aten we met nachochips als voorgerechtje in de tuin. Daarna maakte ik burrito’s uit de oven en ploften we vervolgens op de bank met een oud seizoen van Temptation Island. Top zaterdag!

Zondag

De dag van ons kleine feestje! In de ochtend liep ik nog een rondje door de duinen en daarna begonnen de voorbereidingen. We wilden graag met familie en vrienden proosten op het leven en op het nieuwe leven in mijn buik. Dit deden we, geheel coronaproof, in de Kweektuin in Haarlem. Ieder huishouden nam zijn eigen kleedje mee en zo was het een heel geslaagd klein feestje. Natuurlijk vertelden we ook met heel veel plezier aan onze gasten of wij een zoon of een dochter verwachten. Als je mij op Instagram volgt, weet je inmiddels dat er een jongetje in mijn buik zit! Zo leuk om nu te kunnen delen!

Na het feestje was ik helemaal gesloopt. We bestelden burgers met friet en ik viel als een blok in slaap.

Op deze maandagochtend ben ik nog heerlijk aan het nagenieten van ons feestje. Wat was het leuk en fijn om zo met vrienden en familie samen te zijn. Deze week is gelukkig iets rustiger. Er staan wel wat werkafspraken op de planning, ik ga voor het eerst zwangerschapsyoga doen en komend weekend gaan Kai en ik naar een cabaretvoorstelling. Fijne week!