23 jun 2021 | Interieur

Huisupdate: de tuin zomerklaar maken

Al een aantal keren heb ik de vraag gekregen of wij een buiten hebben en hoe dit eruit ziet. Laatst vroeg iemand specifiek om een tuintour. Nou bij deze! Vandaag vertel ik iets meer over onze buitenruimtes en hoe we ons dakterras en onze tuin zomerklaar hebben gemaakt.

Al eerder schreef ik iets meer over ons huis in Haarlem. Op dit moment wonen we hier ruim acht maanden en nu staat natuurlijk de zomer voor de deur. Nu de binnenruimte zo goed als af is, zijn we begonnen aan de buitenruimtes. Naast een tuin hebben we ook een heel groot dakterras. Eerlijk gezegd vind ik het best lastig om dit gezellig te maken.

Hoe maak je een tuin zomerklaar? Wij begonnen in ieder geval met schoonmaken. Op de tegels zat enorm veel groene aanslag. Dit wilden we zoveel mogelijk wegwerken. Met behulp van een hogedruk en speciale schoonmaak producten is dit aardig goed gelukt. Verder stond onze tuin volgebouwd met een grote picknicktafel. Heel leuk natuurlijk, maar voor ons bleek het toch niet praktisch. Met een kleintje op komst is deze tafel een enorme sta in de weg. We hebben deze dus weggehaald. Hiermee creëerden we ineens heel veel ruimte om een leuk zitje te maken. Bij Sohome* mocht ik een aantal items uitzoeken. We kozen ervoor om een kleine loungebank te plaatsen en daarnaast twee stoeltjes te kiezen. Hierdoor hebben we wat losse elementen die we ook makkelijk kunnen verplaatsen. De stoeltjes zijn licht en til je zo naar boven op het dakterras. Op deze manier heb je meer zitplaatsen.

Onze tuin is half in de schaduw en half in de zon. Dit is eigenlijk voor ons (en ons kleintje) perfect. Naast de bank en de stoeltjes hebben we leuke lampjes opgehangen en een buiten vloerkleed neergelegd. Hierdoor voelt het heel knus aan! Het enige dat in de tuin nog moet gebeuren is de buitenmuur verven. De witte buitenmuurverf is al in huis. We moeten alleen nog een moment plannen om dit te gaan verven.

Naast de tuin zomerklaar maken, wilden we ook het dakterras wat opknappen. Ook hier zijn we druk bezig geweest om een groene aanslag weg te werken. Ons dakterras is van houten vlonders en bevat al banken. Dit is ideaal. We zijn alleen nog op zoek naar mooie kussens, die niet te duur en te groot zijn. We moeten ze natuurlijk ook in de winter goed kunnen opbergen. Naast de kussens zijn we ook nog op zoek naar mooie planten om het aan te kleden. Dat is onze volgende stap!

Voor nu ben ik in ieder geval heel erg blij met deze kleine verbeteringen. Er staat dus nog voldoende op ons lijstje, maar de zomer is nog lang.

*De items van Sohome heb ik gekregen.